Gå til innhold

Direktesendt helikopterstyrt.....


TOS

Anbefalte innlegg

Leste på nettavisen om ei ulykka i Oregon, USA i dag i går.

Det var om et helikopter som skulle redde nokre fjellklatrarar etter ei ulykke, men så styrta det. Styrten vart sendt på direkten på amerikansk fjernsyn...trykke ikkje her, men her for å lese meir på nettavisen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hawk familien har et litt spesiellt skrog som øker mulighetene for å unngå skade/tap av liv ved havari. Husker ikke verdiene for hva det skal tåle men det er en god del. Denne ulykken er vel nærmest et skoleeksempel på hva maskinen skal tåle. Som en del andre helikoptre er setene i Hawk også konstruert for å kunne absorbere G ved impact.

 

De som skal utdanne seg til helikopterflygere i Luftforsvaret på Fort Rucker i årene fremover kan glede seg. UH1-H Huey er definitivt på vei ut (trist synes noen av oss), og all trening skal skje med Black Hawk, bortsett fra primary og instrument som fortsatt skal foregå på de relativt moderne TH-67. Noen Norske flygere fikk forøvrig deler av utdannelsen sin på Black Hawk en periode på begynnelsen av -90 tallet.

 

mvh

Hans Petter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jens-Ole:US Marines kommer nok i hvert fall til å ha den en stund til

De holder nå på å få en ny oppdatert versjon også

Siden det går treigt med Osprey "[sur]"

 

Quote:

On 13 Decenber 2001, Bell helicopter rolled out the first engineering, manufacturing and development (EMD) UH-1Y,

which is destined for the US Marine Corps. This took place at the company's Flight Research Center at Arlington Municipal Airport in Texas. The helicopter, dubbed "Yankee One," subsequently made its first flight one 20 December whem the joint Bell/USMC crew conducted in-ground-effect hover maneuvers. Modified to the new configuration as part of the H-1 upgrade program, the helicpter has already completed 50 flights at the end of March and is scheduled to arrive at NAS Patuxent River in Maryland, in May (2002). There, it will undergo flight-testing.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jens-Ole:

 

Vet ikke med sikkerhet hvordan det ligger an hos National Guard/Reserves, men det har vært snakk om å pensjonere Hueyene "over hele fjøla" (ca.900stk) siden de har hatt mange og alvorlige problemer. Og erstatningen er selvsagt Black Hawk som de allerede opererer. Var på kurs med en avdeling fra New Mexico National Guard, de fløy kun Black Hawk.

Det som er litt rart oppi det hele når det gjelder Huey problematikken, er at de sivile (Bell 205) flyr uten de alvorlige problemene UH-1 har, fordi Bell vistnok har gitt ut anbefalinger om modifikasjoner, noe de sivile MÅ gjennomføre mens det for de militære har vært litt mer fritt om de ønsker (tar seg råd?) eller ikke.

Ellers vil jeg si at den oppdaterte UH-1Y nok er siste krampetrekning fra Bell i forsøket på å holde en "Huey" flygende i noen år fremover. Så får vi se hvordan det går til syvende og sist. Den har jo 4 rotorblad så det er jo ingen "ekte" Huey, lyden er jo halve maskinen spør du meg!

 

Uansett, den dagen Hueyen setter skidden på bakken for siste gang er det definitivt en klasiker i helikopterhistorien som tar kvelden. Jeg har ikke mer enn vel 100timer Huey, men makan til fornøyelig maskin å fly...

 

mvh

Hans Petter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Jens-Ole Kjølberg:

Ja det så ut til at skroget stort sett var like helt.

 

Synn at Huey'en er på vei ut. Det du om Army reserves/ national guard fortsatt har noen igjen?

 

Mvh

Jens-Ole

Nei det Det eg ikje du "[stikk hehe. e da nåken som veit da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

USMC bruker UH-1N til light attack/FAC for AH-1W angrepshelikoptre (raketter + FLIR etc) + lette transport oppdrag. Dette er umulig å gjennomføre med Osprey. Derfor blir "N" modernisert med en felles hale/motor som den som er på AH-1Z.

 

CV-22 Osprey er først og fremst et transport helikopter som skal ta over for CH-46 og 53 i den tunge frakt rollen.

 

Har hørt at Bell har rimelig stor suksess med å oppgradere gamle Bell uh-1H til Huey II

 

Mvh

Jens-Ole

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...