Gå til innhold

Mirage!


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Endelig har det kommet en skikkelig Mirage III/5 pakke til FS!

Mirage III er ”ur” Miragen som var starten på Dassault fabrikken sin svært suksess fulle serie med delta jagerfly som kulminerte i Mirage 2000.

 

Nå skal det sies at jeg har vært involvert med denne pakka, men jeg må si at dette er en lekkerbisk for oss som liker å fly gamle jetjagere! Dette er virkelig noe annet å fly enn en for eksempel aerosoft F-16 modellen…

 

Pakken inneholder både Mirage IIIE, rekognoserings versjonen IIIRD, ”goværs” versjonen Mirage 5 (uten radar) og den Israelske Nesher (ulisensiert Mirage 5). Alle modellene inneholder et brett spekter av bevæpning og tanker som kan uavhengig av hverandre velges fra loadout menyen i FSX.

 

Pakka inneholder et stort antall texture sett, men jeg har selvfølgelig laget noen flere :)

 

Først ut er en serie med 9 painter av Mirage IIIEZ og RZ som dekker mer eller mindre hele den operative tjenesten i det Sør Afrikanske luftforsvaret (SAAF). SAAF var en storbruker av både delta Mirage og den mer avanserte F1 varianten med ”konvensjonelle” vinger. Faktisk var Sør Afrikanerne så fornøyd med delta versjonen at de utviklet en egen versjon av Mirage III med Israelsk hjelp, Denel Cheetah C (enseter) og D (toseter), som på mange måter faktisk er overlegen den langt nyere Mirage 2000!

 

For de som er interessert i å lese mer om Mirage III i SAAF tjeneste så har je g skrevet en artikkel som ble lagt ut samtidig med repaintene på Frank Safranek sin Mirage side:

 

http://www.mirage4fs.com/slides15.html

 

Her kommer noen screenshot!

 

Scrshot4172.jpg

 

823-3.jpg

 

823-2.jpg

 

Scrshot4282.jpg

 

scrshot4332.jpg

 

829-2.jpg

 

829-7.jpg

 

832-6.jpg

 

834-1.jpg

 

834-3.jpg

 

835-1.jpg

 

835-4.jpg

 

837-2.jpg

 

837-3.jpg

 

837-7.jpg

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

838-4.jpg

 

838-6.jpg

 

miiir2z-2.jpg

 

Scrshot4442.jpg

 

Scrshot4532.jpg

 

Neste ut er 3 repainter av IAI Nesher modellen. Mirage 5 var en versjon av Mirage III som ble bygget etter Israelske spesifikasjoner, men Frankrike nektet å levere disse flyene til Israel i 1968. Da bygget de like godt flyene selv ulisensiert i Israel… Mirage 5/Nesher var ment som en enkel dagjager/jagerbomber uten radar og annen avansert avionic ettersom været i Midtøsten stort sett hadde utmerket flyvær. Dette ga også plass til langt mer drivstoff enn i den originale Miragen. Senere ettersom avionic systemer ble videreutviklet og gjort mindre, ble faktiske M5 levert med forholdsvis sofistikert avionic.

 

nesher_33-1.jpg

 

nesher_33-2.jpg

 

nesher_61.jpg

 

nesher_16.jpg

 

Så kommer en Mirage 5SDE i merkene til Saudi Arabia. Men her er både navnet og merkene bare for syns skyld ettersom det i virkeligheten var snakk om fullverdige Mirage IIIE fly med full avionic pakke med både radar og doppler navigasjon for Egypt. Disse flyene ble betalt av Saudi Arabia og derfor var de malt i deres merker under testing i Frankrike for levering.

 

m5sde.jpg

 

Spania kjøpte også et mindre antall med Mirage IIIE fly, med benevningen Mirage IIIEE (kjent som C.11 i Spania). Disse flyene så notorisk møkkete ut og malingen likte tydeligvis ikke den sterke Spanske solen…

 

Scrshot5402.jpg

 

Scrshot5502.jpg

 

Scrshot5552.jpg

 

Scrshot5592.jpg

 

Scrshot5372.jpg

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

miiiee-2.jpg

 

Scrshot5642.jpg

 

Belgia var også en ivrig Mirage bruker i mange år med både Mirage 5BA jagerbombefly og 5BR rekognoseringsfly. Disse flyene var hovedsakelig malt i kamuflasje farger (likt de Amerikanske ”SEA” scheme), men prototypen var i en periode i sølv/metall med standard Dassault rødmaling på luftinntak og bak canopy.

 

scrshot5052.jpg

 

scrshot5022.jpg

 

Scrshot5122.jpg

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...