Gå til innhold

Noen som flyr modellfly her?


Jarle Kristiansen

Anbefalte innlegg

Håvard

Sorry for det jeg skrev i går. Det kunne jo oppfattes svært negativt. [image]images/icons/blush.gif" border="0[/image] Men som jeg ser har du mye erfaring innen modellflyging. Det er en stor drøm jeg har hatt svært lenge å fly modellfly, men har aldri kommet videre fra drømmingen. Hvor mye koster egentlig en grei startpakke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Full Member

Hei.

Det overrasker meg litt at ingen har nevnt muligheten for å fly med to radioer for nybegynnere på modellfly. Dette er en fin måte å lære å fly på. Instruktøren har en radio og eleven en annen, disse er koblet sammen med en kabel, og hvis eleven gjør en feil, bryter instruktøren strømmen til elevens radio og overtar flyet. I Modellflyklubben Vingen i Skien har vi benyttet dene metoden i mange år ,og det har spart både meg og andre for krasj og timer ved mekkebordet.Dersom du er nybegynner og bor i nærheten av Skien er du velkommen til å ta med deg modellen til flyplasssen vår som ligger på Flittig på veg til Luksefjell. Der er det flyging hver helg hele vinteren så sant vær og føreforhold gjør det mulig, og som regel er det noen som kan hjelp en nybegynner. Vi har også eget skolefly som kan prøves av dem som ikke har eget fly.

Tor Arild Danielsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Såkalt buddybox som nevnt over fungerer sikkert greit, men det tar lenger tid for eleven å få riktig "stikkefølelse" fordi instruktøren ikke kan kontrollere fingrene til nybegynneren.

For de av dere som bor i Oslo-området kan jeg anbefale å kontakte Rune Nessen, han er en av dem i Norge med desidert mest erfaring med flygende modeller. Han har en spesiell men effektiv opplæringsmetode som går ut på "å henge over skuldrene" til eleven.

Selv har jeg lært å fly RC Heli av ham - se http://home.enter.vg/nessen/ for priser og info

Er ikke sikker på om han har kommet hjem fra Thailand ennå, der han tilbringer noen mnd i året for å testfly noen RC-Turbinmotorer for en fabrikk der. Fin vinterjobb!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Tor Arild Danielsen:

Hei.

Det overrasker meg litt at ingen har nevnt muligheten for å fly med to radioer for nybegynnere på modellfly. Dette er en fin måte å lære å fly på. Instruktøren har en radio og eleven en annen, disse er koblet sammen med en kabel, og hvis eleven gjør en feil, bryter instruktøren strømmen til elevens radio og overtar flyet.

Heisann Tor Arild. Må bare henge meg på å si meg helt enig i dette. Det var på denne måten jeg lærte å fly modellfly. Faren min med den ene senderen og jeg med den andre, og når jeg gjorde et eller annet merkelig slo han bare over en bryter og han hadde kontrollen. Det finnes også på noen av disse systemene en mulighet for å bare styre et ror om gangen. F.eks. bare sideror eller høyderor. Dette er veldig praktisk og spesielt er det lurt når du skal lande, når du har veldig mye å tenkte på fra før.

mvh

Henrik Wingerei

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det var 2000 kr for et hovrekurs den gang jeg tok det.

Prisen inkluderte trimming/oppsett av "kopteret" og programmering av mix`ere på senderen.

Hadde aldri tatt i en heliradio før min første flight, men med et vibrasjonsfritt og "tunet" helikopter - samt en dyktig instruktør så gikk det bra.

Syns det var vel anvendte penger, en kamerat av meg gjorde det samme og er like fornøyd som meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Dag Akselsen:

Tror det var 2000 kr for et hovrekurs den gang jeg tok det.

Prisen inkluderte trimming/oppsett av "kopteret" og programmering av mix`ere på senderen.


Dette annbefaler ikke.. Jeg fikk sjåkk da jeg så det kostet 2000!! kr per gang! [image]images/icons/shocked.gif" border="0[/image] Hvis du har litt gry ilomma kan det vere grett å lære på denne måten. Men du sparer MYE penger på å kjøpe Ikarus Flight simulator eller Real flight. Fpr dette kommer du lankt med! Her lærer du både å fly, og fly helikopter! Ikke bare det, men du sparer mange TUSEN når du tenker på det med reperasjonsutgifter [image]images/icons/wink.gif" border="0[/image] Å driver du med modellfly/helikopter så har du sikkert en kamarat som kan fikse dette med det tekniske helt gratis [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image]

Bare et lite tips...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Tror det var 2000 kr for et hovrekurs den gang jeg tok det.

Prisen inkluderte trimming/oppsett av "kopteret" og programmering av mix`ere på senderen."

Dette annbefales ikke.. Det kostet jo 2000 hver gang! [image]images/icons/shocked.gif" border="0[/image]

Hvis du har litt gryn i lomma er det grett å lære på denne måten. Men du sparer MYE penger på å kjøpe Ikarus-

Flightsimulator eller real flight. Her lærer du å fly både fly og helikopter. Her sparer du mange tusen hvis du tenker på det med reperasjonsutgifter [image]images/icons/wink.gif" border="0[/image] Å når du flyr modellfly/heli så har du sikket en god kammerat som kan hjelpe deg med det tekniske helt gratis [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image]

Bare et lite tips..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva mener du med 2000,- hver gang!?

Et hovrekurs koster nå ifølge nettsiden 2500,- så jeg.

Dette er ikke mye penger for at en voksen mann skal benytte fritiden sin i to-tre, kanskje fire lørdags- eller søndags formiddager + den tiden man trenger for å sette opp utstyret.

Når man har gått kurset kan man begynne å fly helt på egenhånd uten å engste seg for at man ikke kan stoppe,hovre og lande.

Når man kjøper utstyr for 12-15000 så er det like greit å lære seg å bruke det på en skikkelig måte. Jeg har også prøvd Real Flight-simulator på PC`en, men det er ikke like moro å fly som på ordentlig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Der kan jeg vere litt enig med deg. For det er faktisk ikke like morro å fly på sim som på ordentlig. Men. Simmen er faktisk ganske nyttig for de som vil begynne å fly. Der lærer du fort. Dessuten kan du prøve deg slike dristige ting som du aldri ville gjøre i virekligheten, og til slutt klare det. For det har jeg faktisk erfart.. [image]images/icons/wink.gif" border="0[/image]

Klart er det litt mer sosialt og realistisk og trene med ekte modellfly, men som jeg sa.. [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image] Er du ikke enig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...