Gå til innhold

Tor Arild Danielsen

Full Member
 • Innholdsteller

  494
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  5

Alt skrevet av Tor Arild Danielsen

 1. Etter siste oppdatering av PMDG 737 800 har jeg igjen mistet kontakten mellom MCP panelet og simmen. Har forsøkt å få hjelp fra CP flight, men de klarer ikke å finne en forklaring. I blant mister jeg også kontakt mellom FMC og simmen, og mellomXbox kontrollen og simmen. XBox kontrollen bruker jeg til kameraviews. Hvis det er noen som har en fungerende innstallasjon med hardware fra CP flight, så ville det vært fint å høre om det. Neste skritt for meg vil være å innstallere 737 en på nytt,sammen med driverne fra CPFlight. Tor Arild
 2. Jeg trur ikke det er Level-D simulatorer hvor du kan kjøpe timer i Norge, men kjenner du en instruktør, så er det kanskje mulig å få tilgang og prøve. Hos Lufthansa i Berlin har det også vært mulig å kjøpe simulatortid. Vi gjorde det for noen år siden og betalte 3000kr pr time midt på natta. Idag er det sikkert dyrere. Utfra hvordan jeg oppfatter simulatoren i Tønsberg, trur jeg ikke prisen er avskrekkende. På Gullknapp i Arendal er det også en fix base 737 simulator, hvor det er mulig å kjøpe tid. Jeg vet ikke hva prisen er nå, men under en familiedag i fjor blei det opplyst at det var mulig å prøve for 1500kr. Tor Arild
 3. Det så flott ut. Jeg har noen timer i full motion simulator fra før, og mange timer med PMDG 737, men det er like moro hver gang. Jeg har akkurat fått bursdagsgave med 1,5 time i denne simulatoren. Ser fram til å fly den, forhåpentligvis i løpet av denne måneden.😃 Tor Arild
 4. Det meste lar seg løse. Etter mange mailer med Paolo hos CP flight gjennom helga, er problemet mitt løst ved hjelp av en ny FSCOM.exe fil. Maken til support som jeg har fått av han, har jeg ikke opplevd før.
 5. Siden ingen ser ut til å ha svar på spørsmålet mitt, kommer jeg med et oppfølgingsspørsmål: Er det noen som har en CP flight MCP EL og som har fått den til å virke med PMDG 737 i FS2020? Hvis det er det, så vil jeg gjerne vite hvordan den er installert.
 6. Jeg har installert PMDG 737 800 og forsøker å få CP flight MCP EL til å fungere sammen med flyet. CP flight har oppdaterte drivere og når jeg starter opp simmen, så er tallene i simmen like tallene som vises på MCP en min. Men når jeg forsøker å skru på knottene eller trykke på knapper så skjer det ingen ting i simmen. Hvis jeg bruker musa og endrer tallene i simmen, så oppdateres MCP en også. Det er en envegs kommunikasjon. Er det noen som vet hvordan jeg skal få til en tovegs kommunikasjon? Jeg har også kjøpt og innstallert siste FSuipc7. Tor Arild
 7. Her var det få svar. Har forsket og testet mer siden sist, og det kan tyde på at problemet mitt er knyttet til 4K tven og skjerminnstillinger og ikke FS2020, selv om det er eneste programmet hvor jeg opplever fenomenet. Jeg har endret bildeinnstillinger, og det har blitt bedre, men skjermbildet generelt er også blitt en del mørkere, så jeg er ikke fornøyd enda.
 8. Jeg har i lengre tid irritert meg over grafikken på omgivelsene når jeg flyr. Det er vanskelig å forklare, og det vises ikke på bilder. Når jeg flyr så oppleves det som om det ligger et lag med lys over terrenget, og som gjør at bildet virker overeksponert, og at det jeg ser utenfor flyet blir urolig og uskarpt. Jeg har forsøkt å endre grafikkinnstillinger, men så langt har jeg ikke klart å fjerne eller redusere det. Pcen min begynner å bli noen år, og jeg har et 1080TI kort med 10Gb VRAM og siste Nvidia drivere.( Lastet ned idag).Jeg har nå forsøkt med både DX11 og 12 uten at det gjør noen forskjell. På en ny pc med 3060 kort som jeg har tilgang til er omgivelsene mye bedre og bildet virker mye roligere. Har noen tips om hva som kan forårsake dette, eller forslag til løsning. Tor Arild
 9. Er det noen som har en slik 737 desktop simulator, eller har erfaring med disse? Synes det ser interessant ut for oss som ikke har plass eller teknisk kunnskap til å bygge en hel cockpit. Simonsolution.eu. Tor Arild
 10. Vi har en ny pc med 3090 grafikk kort, og tre 55´´ 4k tver, så jeg er mest intereesert i å vite hva slags oppløsning vi kan forvente å kjøre på skjermene. Hvilken oppløsning kjører du på skjermene?
 11. Jeg er ikke så opptatt av kostnader, men hva som er tekniskmulig å oppnå av oppløsning når en har tre 4K tver som skjermer. Jeg er fullstendig klar over at en trenger en topp pc for å oppnå høye opplysninger, men vil selv de beste pcer gi mulighet for 3840x2160 oppløsning? Vi har en topp pc med 3090 kort, hva slags oppløsning vil det være mulig å oppnå på denne? Vil det være lettest å få høy oppløsning og god flyt på P3dv5.3, x-plane11 eller FS2020? Jeg har sett at flere som har bygd cockpit bruker 3 tver som skjermer, hva slags oppløsning får dere til på disse?
 12. Mange går og venter på oppdatering X for FS2020, og muligheten for å kjøre sceneriet på tre skjermer med ulike view.Jeg har forsøkt å lese meg litt opp på det å kjøre tre skjermer, og ser at skjermstørrelse og oppløsnig som brukes varierer hos de som har lagt ut videoer på youtube. Hva slags oppløsning kan en forvente å kunne bruke dersom en har tre 50-55’’ 4k skjermer? Er det mulig å kjøre disse med full oppløsning på 3840x2160? Takler X-plane, P3d og Fs2020 dette på samme måte, eller har noen av simulatorene begrensninger? Er muligheten for tre skjermer CPU eller GPU avhengig? Tor Arild
 13. Jeg hadde tenkt å hjelpe deg med tegningsunderlag for de andre bygga på ENSN, men tida har desverre ikke strekt til. Selv om jeg på papiret er pensjonist, så har det fortsatt blitt en del jobbing. Selv om jeg ikke får tegnet noe særlig, så kan jeg hjelpe deg med bilder og annet hvis du trenger det.
 14. I FMC har du to sider, Takeoff og Appoach, som gir deg hastigheter for Takeoff og Landing. Landingsspeed V ref er avhengig av hvor mye flaps du regner med å bruke under landing. Autothrottle setter ikke vref automatisk. Du må selv redusere hastigheten etterhvert som du setter flaps. På speedtapen ser du hvilke hastigheter du kan fly ned til med valgt flaps. Landingshastighet settes normalt til vref+5knop.
 15. Det finnes ikke fasitsvar på det du spør om. Takeoff speeds, v1,vr og v2 kalkuleres av FMC foran hver tur, det samme gjelder flight level. Verdiene varierer avhengig av vekter, vær og rullebane mm. Det legges også inn økonomiske kriterier i performance som kan være ulike for hvert flyselskap, og avhenge av bla. fuelpriser. Det finnes videoer på youtube som forteller deg hvordan du bruker FMC, og PMDG har tutorials hvor du lærer å bruke den. Det er lurt å lære seg dette grundig, for da går alt så mye lettere seinere. Lykke til.
 16. I P3d går du inn på FMC. Menu/PMDG setup/Aircraft/Failures/. Trykk på feilen og velg «no» både på active og armed. Tilslutt trykker du på exe knappen. Da skal feilen forsvinne og ikke dukke opp igjen. Om dette også er slik i FS versjonen vet jeg ikke.
 17. Jeg har ikke 737 for FS2020, men jeg har P3d versjonen. Hver gang jeg har innstallert den fra skratch, så har den blitt innstallert med hydraulikk feil, som det du beskriver. Jeg vet ikke om det er bevisst fra PMDG eller tilfeldig hos meg, men jeg har måttet endre under failure oppsettet fra 1 til 0 feil. Etter det har alt vært i orden.
 18. Jeg kan heller ikke finne driver spesielt for PMDG i Fs 2020, men det ligger en FS2020 driver på hjemmesida. Det må være den de mener. Jeg har ikke forsøkt den, så lenge jeg ikke har kjøpt den nye 737.
 19. Jeg fikk en mail fra CP flight idag. De sier at MCP og EFIS er klar til å brukes sammen med flyet, men CDU(FMC) er ikke oppdatert, og det er en omfattende og tidkrevende jobb å få den tilpasset. Det er leit for de av oss som har satt opp CDU mot PMDG, men det er bare å smøre seg med tolmodighet.
 20. Jeg må bare innrømme at jeg har aldri prøvd VRbriller, men med min flyging er jeg ikke sikker på om det ville vært så optimalt. Jeg flyr mest B737 og jeg har EFIS og MCP panel i tillegg til FMC og 737-throttleQadrant. Det jeg savner er å kunne se ut til sidene og opp og ned uten å trykke på knapper. Har satt opp view i ChasePlane. Jeg er litt overrasket over at Track IR support ikke har nevnt det med filter, men jeg skal teste det.
 21. Jeg trur nok det har med sollyset å gjøre. Når en kjører kameraview på displayet i Track IR, så er det mange flekker på skjermen i tillegg til de tre som skal være der. Da hopper bildet når jeg går inn i simmen. Når jeg klarer å dekke for vinduene med papp så forsvinner flekkene, og bildet roer seg. OddElviz, forstår jeg deg riktig, at da du gikk fra Track IR til Trackhat så foravant problemet?
 22. Jeg har hatt en dialog med produsenten av Track IR de siste dagene, og vi har funnet en mulig årsak til at Track IR ikke har fungert hos meg. På dagtid har jeg gjenskinn i skjermen fra vinduer bak meg, og på kvelden har jeg ei lampe som lyser bak meg. Begge skaper "noise" i bildet, som fører til at kamera hopper og danser. Jeg satt i mørket og testet igår kveld, og da ble bildet rolig med en gang. Jeg må nå finne ut om jeg kan få rommet mørkt nok, eller om jeg bare må kutte ut Track IR (ihvertfall i dagslys.) Er det noen som vet om dette med reflekser og noise også gjelder Track Hat løsningen?
 23. Jeg kjøpte ifjor TrackIr 5 og Track clip Pro, men etter noen dager med forsøk på å få den til å virke, la jeg den tilside. For et par uker siden fant jeg den fram igjen, og installerte på nytt, men med samme resultat både i P3d v.5.3 og FS2020. Det som skjer er at jeg innstallerer, og følger manualen til punkt og prikke. Jeg har også sett på videoer på Youtube. Når jeg prøver den i simmen så er bildet fint, men når jeg beveger hodet, hopper bildet uten å følge min bevegelse. Bevegelse mot venstre registreres nesten ikke, plutselig er bildet utenfor flyet og plutselig kan det være opp i taket eller opp ned. Det er så ubehagelig at jeg blir svimmel og uvel. Det skjer i begge simulatorene. Har noen opplevd det samme? Er det noe jeg har gjort helt galt, eller kan det være noe galt med kameradelen hos meg?
 24. Satte meg til for å forsøke å finne ut av hvorfor grafikken var blitt endret etter oppdateringen i går, men oppdaget til min store glede at alt var tilbake til der det var før oppdateringen. Jeg har ingen forklaring, men jeg snakket med en som sier at han har opplevd å måtte ha flere omstarter før ting er i orden etter oppdateringer.
 25. Etter oppdateringen idag, så er grafikken blitt mye lysere, og det ligger et slør over det hele. Fargene er mye dårligere og det har blitt refleksjoner i asfalten på rwy som ikke var der tidligere. Er allerde synlig på oversiktbildet av Lisboa. Er det bare jeg som opplever dette, eller er vi flere som har det samme?
×
×
 • Opprett ny...