Gå til innhold

Tor Arild Danielsen

Full Member
 • Innholdsteller

  397
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  3

Tor Arild Danielsen vant sist dagen den 9. mai

Tor Arild Danielsen hadde det mest likte innholdet!

Nettsamfunnsomdømme

39 Excellent

Nylige profilbesøk

906 profilvisninger
 1. Moro med Vermundsjøen. Fly in i mars og med MAF gudstjeneste med Thomas Midtsund,som har kommet med eget fly, har vært et høydepunkt om vinteren i mange år. Etterpå nevargraut eller jeddekaker på Kafe Finnskogen. En flott opplevelse som nå stoppes av Coronaen. Jeg håper flystripa brøytes i år også, så en kan fly dit og besøke Kafe Finnskogen uten et organisert fly in. Jeg kan ikke huske vi har benyttet noen betegnelse på flyplassen, bare Vermundsjøen på frekvens 123,5. Et år mener jeg at vi var over 60 fly på isen samtidig. Jeg har ikke kjøpt FS2020 enda, men dette sceneriet fikk jeg l
 2. God jul! La oss håpe på et nytt år med mer flyging og mindre frustrasjon uavhengig av simulator🤪🎄
 3. Du er ikke aleine om å være i tvil om hva som er veien videre for sim hobbyen vår. Jeg har som deg vært med i mange år og fulgt både MSFS, Fly og P3d. Jeg flyr også mest IFR, og har vært svært fornøyd etter at P3d blei oppdatert til v.4.5. Jeg har valgt å oppgradere til v.5.1 nå, men jeg er i tvil om det er det mest fornuftige på nåværende tidspunkt. Den siste versjonen har fortsatt problemer, både med simmen og tilleggsprogram. Jeg har ikke kjøpt FS2020 enda, men jeg er veldig imponert av mye av det jeg ser av simmen. Men når jeg leser kommentarer både hos Avsim og her på forumet, så har o
 4. Geiteryggen har bare sidelys. For øyeblikket er de ikke koblet til, men det er håp om å få de opp å gå om ikke så lenge. Ser at bygningene på flyplassen er gale. Slik har det vært siden FSX. Tidligere har ihvertfall møneretning vært riktig, men i MS2020 er den også gal. Hvis det er noen som tenker å endre på bygningene, så har jeg tegninger av noen bygg liggende et eller annet sted. Jeg hadde planer om å tegne de opp en gang, men jeg har ikke fått tid til det sålangt.
 5. Takk skal du ha! Det var akkurat det jeg ønsket. Ser at noe er bedre enn P3d v5 med tilleggscenery, men mye mangler her også.
 6. Jeg er en av de som ikke har kjøpt MSFS2020 enda, men jeg følger interessert med, og er imponert over det jeg ser. Det hadde vært moro om noen kunne legge ut et par bilder av hjemmeflyplassen min, ENSN,, og Skien by. På forhånd takk.
 7. Hvilken simulator bruker du? Jeg har opplevd akkurat det samme med min Saitek throttle etter at jeg oppdaterte til P3dv5. Får heller ikke kalibrert throttlen i P3d. Jeg har søkt på nettet, og ser at det er flere som har problemer med Saitek throttlen i v5. Jeg har valgt å konfigurere throttlen via fsuipc, og det fungerer. Det er derfor ikke sikkert at det er throttlen som er slitt.
 8. Det du beskriver, høre veldig rart ut. Det kan også virke som om du ikke har nok power. Legger du alle verdiene inn i FMC og bruker autothrottle, eller tar du av manuelt? Trimverdien blir også regnet ut av FMC og justere for hver takeoff. Har du forsøkt å slette flyet og legge det inn på nytt? Det kan ha skjedd en feil i innstallasjonen/ oppdatering som skaper problemer. Jeg vet ikke hva slags throttle og stikke du bruker, men jeg opplevde at jeg måtte installere drivere for throttlekvadranten på nytt etter oppdatering av av fsuipc til versjon 6.
 9. Jeg har siste oppdatering av PMDG 737 NGXu og oppdaterte til win10 vers.2004 i forrige uke. Jeg har fløyet et par turer med 737-800, og har ikke hatt noen problemer med FMC, v speeds eller noe annet etterpå. Jeg var litt skeptisk til å oppdatere win10, etter å ha lest om at noen har hatt problemer etter oppdatering, men jeg valgte å gjøre det før en evnt oppdatering til P3d v5 eller ny FS2020. Så langt fungerer pcen, uten synlige problemer, men jeg har ikke fått synlig bedre framerates, selv etter oppdatering til siste nVidia drivere.
 10. Her er en artikkel som forklarer TO/GA mer detaljert.https://en.wikipedia.org/wiki/Takeoff/Go-around_switch
 11. Jeg bruker en 49’’ 4K tv som skjerm når jeg flyr, slik at normalt har jeg ikke problemer med å se instrumenter, men iblant må jeg også bruke popup av Navdisplay når jeg flyr SID, STAR og APP.
 12. Her er et bilde som viser skjermbildet jeg bruker når jeg flyr. I tillegg har jeg MCPpanel ,EFIS og FMC fysisk på bordet foran meg når jeg flyr. Jeg har en kamerat som er kaptein på 737, og han har lært meg at de bruker et oppsett hvor kapteinen og styrmannen har ulikt oppsett på FMC når de flyr, Legpage og Prog page, og at de kan også ha ulike oppsett på NAV displayet. Siden jeg ikke har en fysisk styrmann, så har jeg valgt å ha ulik zoom for å ha oversikten.🙂
 13. Nei ,men han som tok bildene satt på klappsetet.😀 Jeg bruker Chaseplane, og har lagt inn to zoomer. Denne gir en god oversikt over cockpit, og jeg kan også følge med på styrmannens skjermer.
 14. Etter to dager med krasj og problemer fikk jeg endelig gjennomført en tur fra EKCH til EHAM. Lastet ned open beta ASP3D og fsuipc6 for to dager siden. ASP3D førte til CTD etter ca 20minutter, og etter flere forsøk måtte jeg gå tilbake til ASP3Dv4. Fsuipc6 er ikke en oppdatering av v5, dermed forsvant alle assignments jeg hadde mellom throttle, stikke og fsuipc. Det tok litt tid før jeg oppdaget det 😣.Spenningen var derfor tilstede da jeg startet på turen idag, men alt gikk som planlagt. Her er et par bilder fra utflygingen fra Kastrup RW22L og finalen på RW36C på Schiphol.
 15. Det er flott å høre at det funker for deg også. Jeg har ikke fått flydd i helga, men jeg skal prøve igjen til uka.
×
×
 • Opprett ny...