Jump to content

Tor Arild Danielsen

Full Member
 • Content Count

  325
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Tor Arild Danielsen last won the day on February 16 2019

Tor Arild Danielsen had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

Recent Profile Visitors

632 profile views
 1. Jo Geiteryggen ser lik ut hos meg som hos deg, men jeg har dobbelt sett med bygninger, både med din fil og med Avsim fila. Det er nok noen filer i ORBX Norway som må fjernes for å fjerne standard bygningene, men det har jeg ikke gjort. Jeg er enig i at det ikke er tidspunktet for å lage et nytt scenery nå. Jeg kan leve godt med standardsceneriet. Takk for hjelpa.
 2. Det er jeg som har spurt Kjetil om dette, siden jeg så i en tidligere post at han hadde ENSN inne i P3d. Jeg har forsøkt å legge det inn også, men ikke fått det inn. Når jeg legger det inn, blir resultatet omtrent slik som bildene over viser, men med dobbelt sett bygninger uten at det gjøres modifikasjoner. Men dette er ikke slik jeg trur sceneriet skal se ut. Utfra jpg fila som følger med, er terminalbygget på østsiden av stripa i riktig form og farge (rødt), mens både hos Kjetil og meg kommer det fram som en grå standardbygning. Jeg har både lastet det ned fra Avsim og fått en kopi av Kjetil, så fila er sikkert riktig, men spørsmålet er jo hvorfor sceneriet ikke stemmer med jpg fila som følger med. Jeg trudde dette sceneriet var en videreutvikling av Arne Sundsbøs flotte Ensn scenery for FS2004, men det er tydeligvis ikke det.
 3. Torp er igjen på plass i simmen. Jeg skiftet til en annen Afcad fil og dermed var det gjort. Jeg har ingen forklaring på hvorfor det skjedde, men gleder meg over at jeg igjen kan fly fra en mer realistisk flyplass.
 4. Jeg har hatt Aerosoft Torp installert i P3d v 4 siden september 2018 og jeg har flydd mye utfra Torp. Da jeg startet opp simmen på fredag, var sceneriet borte, og jeg var tilbake til standardscenery.. Har forsøkt å avinstallere det, og installere det på nytt, men det kommer fortsatt ikke fram. Kan det være at sceneriet ikke fungerer sammen med siste oppdatering av P3d v4.5? Har noen opplevd det samme, eller har dere forslag til løsning?
 5. God jul! Takk til alle som bidrar til å løse flightsim problemer, og oppdaterer på alt som rører seg i flightsim verden.
 6. Fra igår har jeg fått opp at flightsim.no er blitt en usikker side som søkemotorene nekter meg adgang til. Det gjelder både Safari og Firefox. Er det fler som opplever dette?
 7. Har du forsøkt å legge til denne linja I Prepar3d.cfg fila: [MAIN] FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.01? Etter at jeg la inn dette, så er simulatoren min blitt en annen, med bedre autogen og mindre stutter. Jeg har er Ge Force 1080 TI kort. Jeg kan ikke forklare hvorfor, men det er flere tråder om det på Avsim.com.
 8. God jul til alle som deler denne spennende hobbyen!!!🛫🛬
 9. Julenissen har vært på tidlig visitt i år, så derfor har jeg noe utstyr som jeg ikke trenger lenger og som jeg selger. Helst selger jeg alt samlet, men det kan også selges hver for seg. 1 stk. Saitek Throttle med Cockpit PHD B 737 hendler (2 throttle, flaps og spoiler) og Cockpit PHD Mounting boks (ubrukt) kr 1000,-. Throttle og utstyr er 2 år gammelt. Jeg har brukt 2 Saitek throttler, men jeg ønsker å beholde den ene. 1stk CH Pro pedaler, kr 400,-. Pedaler er ca 10 år gamle, men fungerer ok.
 10. En liten detalj fra undersøkelsen som det kan være interessant å få med seg: "Compared to the total population of a country (for countries with more than 5 million inhabitants) there are the most flight simulator enthusiasts per capita in Norway, Switzerland, Australia, United Kingdom, and the Netherlands."
 11. Hei. Jeg har også benyttet meg av premien og kjøpte MK Studios Vagar, men har ikke hatt mye glede av den så langt.☹️ Grafikkptroblemer med vintertexturer på deler av flyplassen, høstteksturer på andre deler. Krasj med usynlige objekter, og hele flyplassen inkl runway forsvinner når jeg er på finalen. Har andre flyplasser fra samme utvikler, som fungerer uten problemer. Har en dialog med utvikler, men de har ikke noen råd foreløpig. Men problemene legger ikke demper på gleden over gaven, det var en positiv overraskelse. God jul til dere som legger tilrette for at vi har en møteplass som flightsim.no.
 12. Ja det var en tilfeldighet som gjorde at jeg oppdaget LN HIH painten på Avsim like før påske. Jeg har hatt flyet i mange år, men ikke flydd det så mye. Jeg har heller ikke vært klar over painten fra Gunnar. I leiting etter painter av Norwegian B737 så dukket HIH opp, og jeg lastet den selvfølgelig ned. Selv om painten i utgangspunktet var fin så er den blitt enda flottere med de endringene som nå er gjort. Det virkelige flyet LN HIH er en Cessna 182 fra 1969. Den står på ENSN og den eies av Hans Inge Haukenæs ,derav HIH. Han er en ungdommelig 81 åring som begynte å fly da han var 60 år gammel, og i mange år har han vært den mest aktive piloten i Grenland flyklubb. Han blei begeistret da han fikk se den nye painten av flyet, og jeg har begynt å fly A2A modellen igjen i P3D.
 13. Jeg regner med at det er fler enn jeg som har denne kombinasjonen, og som opplever at throttlene med håndtak er for tunge i forhold til friksjon i throttlene. Da jeg kjøpte håndtakene, så ordnet jeg en løsning med bruk av tape for å øke friksjon og som har fungert sånn noenlunde. Den siste uka har jeg ligget i influensa, og ikke hatt overskudd til verken jobbing eller flyging, men jeg har sett en del flightsimvideor på youtube. En av disse viste et russisk alternativ til Cockpit Phd håndtak som var veldig interessant, men de viste også en enkel løsning for å få til mer friksjon på throttle armene som var ny for meg. Løsningen er å kutte til to plastslanger på 15-20mm, splitte den nederst cm og tre disse over throttlearmene på Saitek throttelen. Jeg har nå gjort dette ved å bruke en slange med 10mm indre diameter, og det fungerer veldig bra. Dette er muligens noe som er kjent fra før, men hvis det er flere som meg så synes jeg det var et tips å bringe videre.
 14. Når du bruker Vox ATC så skal du skru av AI trafikken i P3D. Vox ATC lager sin egen AI trafikk. Jeg har ikke registrert at taxing og rullebanevalg blir endret, men mengden av AI trafikk øker selv med en lav setting.
×
×
 • Create New...