Gå til innhold

Tor Arild Danielsen

Full Member
 • Innholdsteller

  481
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  5

Tor Arild Danielsen vant sist dagen den 4. august

Tor Arild Danielsen hadde det mest likte innholdet!

Nylige profilbesøk

1 212 profilvisninger

Tor Arild Danielsen's Achievements

67

Nettsamfunnsomdømme

 1. Jeg hadde tenkt å hjelpe deg med tegningsunderlag for de andre bygga på ENSN, men tida har desverre ikke strekt til. Selv om jeg på papiret er pensjonist, så har det fortsatt blitt en del jobbing. Selv om jeg ikke får tegnet noe særlig, så kan jeg hjelpe deg med bilder og annet hvis du trenger det.
 2. I FMC har du to sider, Takeoff og Appoach, som gir deg hastigheter for Takeoff og Landing. Landingsspeed V ref er avhengig av hvor mye flaps du regner med å bruke under landing. Autothrottle setter ikke vref automatisk. Du må selv redusere hastigheten etterhvert som du setter flaps. På speedtapen ser du hvilke hastigheter du kan fly ned til med valgt flaps. Landingshastighet settes normalt til vref+5knop.
 3. Det finnes ikke fasitsvar på det du spør om. Takeoff speeds, v1,vr og v2 kalkuleres av FMC foran hver tur, det samme gjelder flight level. Verdiene varierer avhengig av vekter, vær og rullebane mm. Det legges også inn økonomiske kriterier i performance som kan være ulike for hvert flyselskap, og avhenge av bla. fuelpriser. Det finnes videoer på youtube som forteller deg hvordan du bruker FMC, og PMDG har tutorials hvor du lærer å bruke den. Det er lurt å lære seg dette grundig, for da går alt så mye lettere seinere. Lykke til.
 4. I P3d går du inn på FMC. Menu/PMDG setup/Aircraft/Failures/. Trykk på feilen og velg «no» både på active og armed. Tilslutt trykker du på exe knappen. Da skal feilen forsvinne og ikke dukke opp igjen. Om dette også er slik i FS versjonen vet jeg ikke.
 5. Jeg har ikke 737 for FS2020, men jeg har P3d versjonen. Hver gang jeg har innstallert den fra skratch, så har den blitt innstallert med hydraulikk feil, som det du beskriver. Jeg vet ikke om det er bevisst fra PMDG eller tilfeldig hos meg, men jeg har måttet endre under failure oppsettet fra 1 til 0 feil. Etter det har alt vært i orden.
 6. Jeg kan heller ikke finne driver spesielt for PMDG i Fs 2020, men det ligger en FS2020 driver på hjemmesida. Det må være den de mener. Jeg har ikke forsøkt den, så lenge jeg ikke har kjøpt den nye 737.
 7. Jeg fikk en mail fra CP flight idag. De sier at MCP og EFIS er klar til å brukes sammen med flyet, men CDU(FMC) er ikke oppdatert, og det er en omfattende og tidkrevende jobb å få den tilpasset. Det er leit for de av oss som har satt opp CDU mot PMDG, men det er bare å smøre seg med tolmodighet.
 8. Jeg må bare innrømme at jeg har aldri prøvd VRbriller, men med min flyging er jeg ikke sikker på om det ville vært så optimalt. Jeg flyr mest B737 og jeg har EFIS og MCP panel i tillegg til FMC og 737-throttleQadrant. Det jeg savner er å kunne se ut til sidene og opp og ned uten å trykke på knapper. Har satt opp view i ChasePlane. Jeg er litt overrasket over at Track IR support ikke har nevnt det med filter, men jeg skal teste det.
 9. Jeg trur nok det har med sollyset å gjøre. Når en kjører kameraview på displayet i Track IR, så er det mange flekker på skjermen i tillegg til de tre som skal være der. Da hopper bildet når jeg går inn i simmen. Når jeg klarer å dekke for vinduene med papp så forsvinner flekkene, og bildet roer seg. OddElviz, forstår jeg deg riktig, at da du gikk fra Track IR til Trackhat så foravant problemet?
 10. Jeg har hatt en dialog med produsenten av Track IR de siste dagene, og vi har funnet en mulig årsak til at Track IR ikke har fungert hos meg. På dagtid har jeg gjenskinn i skjermen fra vinduer bak meg, og på kvelden har jeg ei lampe som lyser bak meg. Begge skaper "noise" i bildet, som fører til at kamera hopper og danser. Jeg satt i mørket og testet igår kveld, og da ble bildet rolig med en gang. Jeg må nå finne ut om jeg kan få rommet mørkt nok, eller om jeg bare må kutte ut Track IR (ihvertfall i dagslys.) Er det noen som vet om dette med reflekser og noise også gjelder Track Hat løsningen?
 11. Jeg kjøpte ifjor TrackIr 5 og Track clip Pro, men etter noen dager med forsøk på å få den til å virke, la jeg den tilside. For et par uker siden fant jeg den fram igjen, og installerte på nytt, men med samme resultat både i P3d v.5.3 og FS2020. Det som skjer er at jeg innstallerer, og følger manualen til punkt og prikke. Jeg har også sett på videoer på Youtube. Når jeg prøver den i simmen så er bildet fint, men når jeg beveger hodet, hopper bildet uten å følge min bevegelse. Bevegelse mot venstre registreres nesten ikke, plutselig er bildet utenfor flyet og plutselig kan det være opp i taket eller opp ned. Det er så ubehagelig at jeg blir svimmel og uvel. Det skjer i begge simulatorene. Har noen opplevd det samme? Er det noe jeg har gjort helt galt, eller kan det være noe galt med kameradelen hos meg?
 12. Satte meg til for å forsøke å finne ut av hvorfor grafikken var blitt endret etter oppdateringen i går, men oppdaget til min store glede at alt var tilbake til der det var før oppdateringen. Jeg har ingen forklaring, men jeg snakket med en som sier at han har opplevd å måtte ha flere omstarter før ting er i orden etter oppdateringer.
 13. Etter oppdateringen idag, så er grafikken blitt mye lysere, og det ligger et slør over det hele. Fargene er mye dårligere og det har blitt refleksjoner i asfalten på rwy som ikke var der tidligere. Er allerde synlig på oversiktbildet av Lisboa. Er det bare jeg som opplever dette, eller er vi flere som har det samme?
 14. Jeg trudde jeg hadde en ganske ryddig simulator nå😀, men det var en gammel fil jeg ikke slettet, nemlig mappamundi glitchfix fila. Etter siste oppdatering hadde jeg masse slike topper syd for ENSN, jeg valgte derfor å legge inn igjen denne fila. Den fjernet toppene ved ENSN, men skapte tydeligvis nye ved ENBR. Jeg testet nå ENSN også, og toppene var borte. Det er ikke alltid lett å forstå det som skjer i denne simulatorverdenen.🤪
 15. Jeg har lastet ned endel flyplasser og scenery de siste dagene. Etter å ha test flydd de fleste flyplassene er det bare ENBR hvor ting ikke ser normalt ut. Jeg har sjekket ut både med standard scenery og med tillegg og det er ingen forskjell. Jeg har ingen DEM filer installert. Har noen et forslag til løsning? Jeg hadde noe tilsvarende på ENNA, der var det en DEM fil som ga konflikt. Tor Arild
×
×
 • Opprett ny...