Gå til innhold

Rekke-vidde på Scanner


Vidar Solheim

Anbefalte innlegg

Hei Vidar, det er noe problem og høre flya på store avstander og det kommer av de er ganske høyt, men når det gjelder flygeledere så er det værre noen ganger, og det kan komme av du er bak et fjell eller noe som hindrer deg i og ha rekkevidde til senderen som flygelederen bruker, men de fleste scannere tar inn fly helt perfekt. Hvis du vil ha en enkel scanneren så kjøper du Maycom AR-108, og de fleste scannerene til UNIDEN er også veldig bra for og lytte fly av fly... ""

 

- Ta en titt på www.dittvalg.no

 

www.permo.no

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye viktigere enn hvilken scanner du har er at du har en GOD antenne med høy virkningsgrad, gjerne en yagiantenne (med flere elementer), plasserer denne så høyt som mulig og retter den inn mot senderen du ønsker å motta. Men en scanner med god følsomhet bedrer jo signalkvaliteten selvsagt.

 

Og som de fleste skriver, fjell og andre fysiske hindre vil redusere mottatt nivå. Dess lengre unna denne hindringen er sender OG mottaker, jo mindre innvirkning har den på signalet da radiosignaler i dette frekvensområdet har en viss avbøyning (lavere frekvens = større avbøyning).

Det optimale er midt mellom sender og mottaker, eller selvsagt, ingen hindring. Lykke til med lyttinga "".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...