Gå til innhold

Flysim. med ATC???


Tore Rasch-Olsen

Anbefalte innlegg

Hei.

Ja jeg er enig at det er kult med ATC. Men du kan jo gjøre noe med det i FS2k oxo. F.eks. kan du laste ned ATCplus 1.7. Eller enda tøffere er det å fly online med ekte kontrollere. - og ikke dårlige "opptak-stemmer" med det samme tonefallet hver gang sånn som det er i flere simulatorer... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

mvh, Ole Martin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Tror ikke AtcPlus ligger her. Jeg fant den i hvertfall på http://www.flightsim.com"'>http://www.flightsim.com" TARGET=_blank>http://www.flightsim.com Der må du registrere deg før du får henta filer. Ellers kan du jo prøve på avsim, men er usikker på den.

Finnes litt mer om AtcPlus på http://www.flightsim.no/ubb/Forum7/HTML/000657.html"'>http://www.flightsim.no/ubb/Forum7/HTML/000657.html" TARGET=_blank>http://www.flightsim.no/ubb/Forum7/HTML/000657.html

X-plane har også skikkelig (?) atc, selv om den er tekstbasert. Du kan få den voicebasert, men du må hente ei fil hos M$ på ca. 150MB!!!!!! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/frown.gif[/image] Med (?) mener jeg at jeg ikke har fått prøvd den helt ut, da stikka bare funker i 5 minutter på demoen. Etter 10 minutters bruk har jeg faktisk bestemt meg får å kjøpe den, den var bare SÅÅÅÅÅ bra!!! Tenkte jeg skulle skrive en liten X-plane review / sammenligning mot FS2000.

Mvh

Karl R Pettersen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heissann Tore!

Det du burde gjøre er å skaffe deg følgende "versting"-program:

"ProFlight 2000" fra Aeti-Vmax (www.simpilot.com). I tillegg er det en meget stor fordel å kjøpe Ultimate Airlines fra (www.flight1.com). Dette gjør at du kan gå direkte til Gardermoen, (eller en av ALLE andre flyplasser som finnes i verden) og se direkte på Ankomst/avgangs-tavlen. Her kan du altså bare klikke på den ruten du vil "fly" og vips, så får du opp alt som har med denne flighten å gjøre.

F.eks BU596 LGW-BGO (Gatwick-Bergen) med Braathens 737-700.

Hvis du i tillegg har ATC-programmet ProFlight2000, kan du ved å trykke på en knapp sende hele driten til dette programmet som compiler et MEGET realistisk adventure for deg. Med controllere som snakker britisk i England og som interakter med fly/flygere som flyr til England. Når du passerer landegrensene vil du høre flygeledere og flygere med skandinavisk akksent. Jeg har fløyet MYE og har ALDRI opplevd et bedre program. Disse to tingene koster litt, men er du like Keen som meg, så er det verdt det....

FS2000 blir aldri det samme uten igjen...Good luck [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

------------------

Sjalabais...

MVD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen av fly-typene i x-plane er: 1-motors prop, 2-motors prop, 2-motors turboprop, buisness-jets, heavy-jets (B52!!), jagerfly, helikoptere, VTOL fly (RÅTT med våt bane), gyrokoptere, seilfly, spesialfly for å fly på Mars (RÅTT!!!), samt ONE HEAVY glider - Space Shuttle. Det finnes masse varianter av alle fly.

Når det gjelder realisme - veldig mye bedre enn i FS. Propwash er bra simulert (ikke eksisterende i fs). Samme med torque. Du kan simulere failures på det meste du kan tenke deg; prøv en landing med ene hjulet oppe. Analysedelen er bedre (i følge 'manualfila'(har ikke fått testa ut dette skikkelig enda). Det visuelle med panelene er ikke like bra utviklet (hvis du henger deg opp i det), men vær-radaren fungerer faktisk. I tillegg slike småting som at vindpølsa er der (og fungerer), lys på objekter (master osv) faktisk er synlige, landingslys som faktisk fungerer, bra nattbelysning. Lyn i todervær som vil lyse opp flyplassen og flyet, til og med MÅNEN kaster ett lite skimt av lys.

Det visuelle er jo dritfett da hvis du liker sånt. Stå ved siden av ett STOL fly som tar av fra vått underlag; skyføyka står rundt flyet, og drifter faktisk agårde med foranding i vind retning!!! Værmessig TROR jeg x-plane er bedre, pga dynamisk vær (og ising i forgasseren!!). Vindskjær og microbursts kan settes opp men har ikke prøvd dette. Testa i fs men ble MEGET skuffet.

Ellers gjelder jo regelen, jo mer eyecandy, jo lavere fps, også med x-plane. X-plane ligger ca likt med fs (highres mesh) i samme visibility og høyde, men holder seg mer jevn i høyden. Opptegninga av horisont er bedre, men synes egentlig at FS er for hvit, og X-plane for blå. Skumrings horisont i fs er derimot bedre, panel-lys i x-plane er MYE bedre. Nattehimmelen i x-plane er dritbra belyst, selv om fs kan skilte med ekte stjernehimmel.

Oops, skulle ikke srive så mye, men ble revet med [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Mvh

Karl R Pettersen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...