Gå til innhold

Jumbo over Gardermoen..


Ole Martin Walberg

Anbefalte innlegg

Hei.

I dag på vei hjem fra skolen, i det flotte været, så jeg et vakkert syn. Det så ut som en 747 eller noe (4 kondensstriper) som fløy høyt over Oslo-området. Kanskje i FL350 eller noe. Det kunne se ut som om det passerte rett over ENGM og det fortsatt videre i en sørlig kurs. Kanskje mot AAL? Ikke vet jeg. (Alt dette var ren spekulasjon fra min side) Det jeg i alle fall lurer på er om noen vet hvor dette fly skulle/kom fra? Hvilket flyselskap osv..?

mvh, Ole Martin

[Endret av Ole Martin Walberg 09-02-2001.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ole Martin,

Det eneste jeg kan fortelle er at bl.a. Japan Air og Air France flyr over Norge på sine Asia ruter til å fra Europa. Finnes også noen cargo selskaper som opererer høyt over norsk luftrom, men hvilke du sikter til her er meg ukjent [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

BTW; hvor bor du? - bor selv ved Kløfta.. noen få km øst..

Mvh

Thomas

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Thomas Lorentzen skrev:

Ole Martin,

BTW; hvor bor du? - bor selv ved Kløfta.. noen få km øst..


Hei og takk for svar [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] jeg bor på Kolsås (bærum) så det passerte ikke "rett over huet" mitt, men jeg så det ganske bra for det.. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mest sannsynlig så var det ett Boeing 747 som i den siste tiden har vært titt og ofte innom Gardermoen. Et eller annet selskap bruker en Boeing 747 som transportfly, og er til tider å se ved Cargo terminalen på Gardermoen. Vet ikke hvilket selskap det er, men husker at fluet er hvitt og grønt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Det kan godt hende det, men denne 747'n her kom ikke fra Gardermoen. Da må den i så fall ha flydd minst 50 nm nordover og nådd cruisinghøyde før den snudde sørover igjen, noe jeg tviler sterkt på. Det flyet du tenker på forresten, kan kanskje være fra Atlas Air? Jeg tror de flyr ukentlige ruter til Japan med fisk for BA cargo.

God helg [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

mvh, Ole Martin

[Endret av Ole Martin Walberg 10-02-2001.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Ole Martin.

Du har helt rett, Atlas Air heter selskapet som flyr med 747 på Gardermoen med cargo. Var ikke klar over at det flyet du nevnte kom nordfra i den høyden du nevnte. Misforsto og trodde at det var en på innflygning mot Gardermoen, men uansett er det hyggelig at man kan se de kjempene over norsk landskap av og til.

mvh

Truls

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uansett; 747 er et vakkert fly! Var på en liten ferietur til

Amsterdam forrige uke, ble sittende på flyplassen i 4 timer for

å se på fly.

Der "ramlet" den ene godbiten etter den andre ned på stripene. Snakker om Airbus 330, Airbus 340, Boeing 777, Boeing 747, Boeing 757, DC10....

Bra start på ferien!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

...måtte bare henge meg på i den her diskusjon...

I fjor sommer skulle jeg reise hjem fra et besøk i sverige.

Dro fra en liten flyplass som heter Borlange Flyplass (romme airport) og skulle til oslo (kostet 920kr enkel vei)

Da kunne jeg velge om jeg ville fly via ARN eller CPH, og siden jeg har vært MYE på ARN så dro jeg om CPH...tok flyet kl 0715 fra sverige og landet 0945 på Kastrup....lur som jeg var så hadde jeg tatt et fly fra CPH-OSL kl 22.35 [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] så da fikk jeg god tid å se på fly.. (tok 3x36 bilders filmrull i kamerat på flyplassen [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

jaja...UTROLIG gøy var det.....

MVH

Timmy

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei !!

Jeg har et forslag til jumboer som flyr over NORGE. Er ikke sikker, men det kan jo være Atlas Air som flyr til Europa fra den DIGRE cargo-huben i Anchorage i Alaska. Det var en reportaskje i Airliner World derfra......og der sto det at de flighter til FRAnkfurt, London OSV. Det stor også "world Cargo hub"

Klm "tror" jeg flyr ditt også....

Jeg er ikke sikker på dette......så er det noen som avkrefte eller bekrefte dette ?

Mvh Geir Fjellro Løitegård

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

...eksempelvis Lufthansa rute 8382? LH callsign med Atlas som operatør(?) flyr iallfall på søndager, og passerer vest for Bodø ca kl 2100, der den får Oceanic Clearance. (Readback (eks): "Cleared to Fairbanks via polar track November, (alle WPTS's leses), FL310, Mach desimal 83, request level 330 for crossing, and estimate NARVI 2055, Lufthansa 8382".)

Ut fra fart (M.83) og høyde (tung i tidlig fase av turen med senere step climb) er dette sannsynligvis en 747 Cargo.

Hilsen Roald

PS: Denne PTS (Polar Track System) ruten starter med Trondheim VOR og går rett nordover, hele tiden 11 grader øst. Veipunktene er KERAL, NORVA, KOSAK, LABAR, NARVI, polpunktet (NPOLE) og videre "på den andre siden". Størstedelen av flytiden i Norge går over havområder, men likefullt i norsk kontrollområde. Du finner alle disse punktene i FSNavigator, iallfall med Roar Sandøys AllFix innlagt.

[Endret av Roald Hansen 14-02-2001.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...