Gå til innhold

Ulykker med dc-10


Henning Kjensli

Anbefalte innlegg

 

Hei.

I følge data fra http://www.airdisaster.com/cgi_bin/view_manu_details.cgi?aircraft=DC-10" TARGET=_blank>airdisaster.com er årsaken til havariene aldri sammenfallende. Det nevnes i fleng: Eksplosjon motor nr 1, lasteromsdør faller av, punktering og kollaps i understell, bremsesvikt/vedlikeholdsmangel, eksplosjon motor nr 2, terrorbombe, thunderstorm, crosswind, vannplaning og flyvelederfeil. I tillegg pilotfeil som crash på stengt rullebane, crash i tåke, crash i fjellvegg på grunn av feil med flightplan osv osv. Sjekk for øvrig linken for detaljer.

Hilsen Roger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Dte var forskjellige årsaker til ulykkene, men en faktor går igjen i mange av dem: DC10 har ikke annet enn hydraulikk-kontroll av rorene. Det er riktig nok 3 separate systemer, men ingen annen backup, f.eks med waier.

Det var flere tilfelle hvor alle tre hydraulikk-system ble satt ut av drift fordi rørene går tett ved hverandre og ble revet over ved motor-eksplosjon/dører som datt av osv. Når dette skjedde, så hadde pilotene bare motorkraften å manøvrere med !

Da var man avhengig av at pilotene var dyktige !

De tilfeller hvor pilotene ikke taklet dette, så gikk det helt galt (f.eks. Turkish Airlines i Paris). Det var også tilfeller hvor pilotene klarte å styre flyet på et vis (f.eks. United Airlines i Iowa), og hvor mange overlevde.

Mvh

Ståle

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Ståle Ekholt:

DC10 har ikke annet enn hydraulikk-kontroll av rorene.

Jeg tror ikke at det er så mange passasjerfly i dag som har annet enn hydraulisk kontroll. Å bevege rorene på en 747 manuelt er simpelthen for tungt. Men, hvis filmene har rett så går det an hvis man bare tar skikkelig tak og får copiloten til å hjelpe. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...