Gå til innhold

Vilka flygsimulatorer använder du?


Mats Findell

Anbefalte innlegg

Hej

Av att dömma på Flyforumet så verkar intresset för att flyga med Fly svalt numera. Därför undrar jag hur mycket tid ägnar du åt respektive flygsimulator?

Jag för min del ägnar ungefär 65-70 % på Fly och resten på FS2000. Flight Unlimited äger jag inte ens men funderar på att köpa den när den ligger på REA(tillbud)hyllan.

Motivera gärna ditt svar varför du använder just den simulatorn mer än den andra. personligen tycker jag att Fly är mer realistisk och använder den därför oftare.

Mats Findell

Grängesberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personligen skulle jag mycket hellre flyga runt med Fly men så som det ser ut idag så blir det inte riktigt så. Jag ær helt enig att det ær mycket mer realism i FLY æn i FS2000 och allt känns bättre när du flyger.

Problemet som gör att jag inte använder FLY mer en 10% är bristen på "grund" scenery, dvs att produkten från start saknar det som Microsoft (pyttemjuk) lämnar med. När är det ju inte så att sceneryt från Microsoft är så knall bra, men det fungerar i alla fall. Så om FLY hade kommit i en bättre grund version från start så hade produkten säkert blivit en enorm hit.

Skulle gärna viljat bli av med FS2000, så som det är idag så kan man inte säga "As real as it´s gets" Phhhöööö... ja ja..

Men all respekt till alla er som utveklar produkter för FS miljön, utan er hade i alla fall inte jag haft någon större glädje. Så till slut hoppas jag att vi får se en ny version av FLY med ett litet bättre scenery för europa/norden...då blir det FLY för alla pengar.

Med vänliga hälsningar

Andreas Eriksson / LN-AJE,SAS006

FS pilot sedan första MS versionen.....been a loooong way

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Originally posted by Åke Lindberg:

Än så länge är det FS98 som gäller till 100 % och lär så vara ett par år till. Utbudet på add-ons är enormt...

Helt enig, FS98 er det som foreløpig gjelder. FS2000 ser ut til å være et blindspor. Noe må ha gått fryktelig galt uten at jeg vet årsaken; se på Microsofts andre storsatsing innen flysimulering, nemlig Combat II. Denne sim'en har både flymaskiner med flotte animerte kontrollflater, et vakkert scenery, røyk ved oppstrart, nedslag fra heftige skuddsalver og tomhylser som hagler i en forrykende framerate. Den som kunne ha overført dette til "sivilt" miljø....

Dette er forsiktig sagt langt fra det MS har klart i 2K. Vi fikk turboprop-effekter i PRO-versjonen, men hvor realistisk er den egentlig?

Men noen har alltid en god forklaring på hvorfor 2K går så dårlig - drittmaskinen med AMD Athlon 700 og 256 MB RAM, og et 6 måneders gammelt skjermkort holder liksom ikke .....

Det er vel og bra at det kommer et MD80-panel som begynner å fungere i 2K (med mange gauges fra 98-miljøet), men hvor mange gode FS98-freeware finnes? Veldig mange, men jeg vil fremheve 737-400/-500 (Olav M), 757/767 (Eric E), DC-9 fra en ikke ukjent svenske (Stellan), Piper Seneca-panelet i biblioteket sammen med et veldig bra 747-panel osv osv. Og - addons designet for FS98 er nesten uendelig.

Hilsen Roald

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...