Gå til innhold

F-16


Frederik Knoblauch

Anbefalte innlegg

Når F-16 er ute å flyr her i Landet, og andre steder.. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Er de da helt frigitte til seg selv? Eller må de følge instrukser fra ATC? De har jo radar i flyet, så de har jo full kontroll på hva som befinner seg utenfor cockpit'n.

Hvordan funker det der?

------------------

FEKU!

http://hjem.sol.no/feku

feku@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I forrige uke kraesjet en F-16 og en Cessna 172 i luften over Florida. Jeg vet ikke hvor mye kontrol pilotene hadde da de traff hverandre.

http://www.cnn.com/2000/US/11/16/florida.planes.crash/"'>http://www.cnn.com/2000/US/11/16/florida.planes.crash/" TARGET=_blank>http://www.cnn.com/2000/US/11/16/florida.planes.crash/

[Endret av Kjell Lavoll 24-11-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jagerfly i norsk luftrom må følge instrukser fra ATC. Men de får tildelt egne soner hvor de kan drive sine egen "lille krig". Det er mange slike soner rundt om i Norge og de blir som regel valgt ut i fra hva de skal trene på, lufttrafikk og hvor mange jagerfly det er. Men før de er innenfor øvingsfeltet er de under kontroll fra ATC. Har selv sett hvordan dette gjøres fra ATC controlen i Røyken. (under dog fighten som jeg så kom det kontinuerlig opp et varsel på at flyene kom til å kollidere, men det var helt vanlig fordi flyene ligger mye nærmere hverandre enn hva som er satt opp som sikkerhetssone for sivile fly.)

Jens-Ole

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...