Jump to content

Kjell Lavoll

Members
 • Content Count

  217
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Kjell Lavoll

 • Birthday 07/30/1978
 1. Tom, Ikke noe grønnt i USA, men det kommer. Jeg er enig med Torbjorn. Dette er noe vi har holdt paa med i mange aar. Man trenger ikke GPS eller FMS for aa klare idle descent. Bare litt trening og lite trafikk.
 2. Enkel huskeregel for B777: 200-modell: 7000kg per time 300-modell: 8000kg per time Holding: 100kg per minutt
 3. Bose X: 5000kr Har brukt den i 3.5 år på CRJen. David Clark H10-30: 1000 kr God og økonomisk. Kjøpt i 1998, brukt aktivt i 5 år. Send meg en email: klavoll "krøllalfa" gmail . com Er i Bergen. Jeg kan sende bilder eller du kan stikke innom hvis du vil se eller låne med headset på flytur.
 4. Seneca kan ihvertfall feathre' date=' men du mente kanskje single engine? [/quote'] Takk, det var det jeg mente.
 5. Det kan godt vaere han stoppet motoren foer han landet (slo av bensinen). Paa de fleste stempelmotor-fly saa vil propellen fortsatt gaa rundt selv om motoren er slatt av. Det er pga luften drar den rundt. Man kan ikke "feather" en propell paa en stempelmotor.
 6. ATP og jobber som styrmann paa CRJ200/700/900 og kanskje snart 1000 Har ogsaa vaert kaptein paa Citation II (550).
 7. QRH: Arcing/Delaminated/Shattered or Cracked Window/Windshield 1. Anti-Ice Wshld switch...OFF 2. Pressure differential...REDUCE TO MAX 6.2 3. Descent...INITIATE if required 4. Crew and passenger oxygen...ON if required Windshield core ply or inboard ply shattered: YES: Airspeed...REDUCE TO 205 KIAS WHEN OPERATING BELOW 8,000 FEET NO: Prior to landing: Cabin altitude...SET to destination airport elevation.
 8. Ta en titt paa denne linken. Det er kanskje ikke saa uvanlig som man tror: 14 airplanes with cracked windshields within 3 hours Vi hadde 9 CRJ fly med sprekker i frontruten. Men det var ogsaa A319 og Be-1900 med sprekker. Heldigvis hadde vi nok deler paa lager, alle flyene var i luften neste dag.
 9. Har ikke sett noe slikt i FMS. Kanskje i MDCen? Skal se om jeg kan finne ut av det. Faar vel spoerre noen mekanikere siden vi ikke har lov aa rote med MDC...
 10. Kanskje vi kan måle hvor hardt vi lander... Jeg liker systemet vi har no. Legger inn antall pax, vekt paa baggasje, og fuel i FMS og vips saa faar vi alle V-speeds, trim, flaps og thrust setting.
 11. Flyr av og til i nærheten av Area 51/Groom Lake. Flyplassen kan godt sees fra luften, men den er ikke paa noen av kartene vaare. ATIS/VOR freq er 117.50.
 12. Det er mange andre morsomme identifiers. Min favoritt er FMG (Mustang) VOR som ligger paa Mustang Ranch i Reno Nevada. De som ikke er kjent med Mustang Ranch kan jo google det. FMG = F*** My Girls... Tilfeldig?
 13. Riktig, jeg jobber for SkyWest. Alle er hjertelig velkommen, men ikke glem aa stikke innom cockpiten for aa si hei. Det er alltid hyggelig aa hilse paa passasjerer. Men med 2500 piloter i selkapet vaart er det liten sjangse det er jeg som flyr...
 14. Helt greit at dere ikke kan snakke om det. Litt annerledes her i USA. Alle vet at vi har reisegoder (fly, båt og hotell), men du må ikke tro at jeg sitter på flyet og sier til sidemannen (paying passenger) at jeg flyr gratis. Du kan til og med se hvor mye vi tjener paa Airline Pilot Central (vi tjener mindre enn de fleste tror). Det folk må skjønne er at det er veldig vanskelig å bruke reisegodene. Jeg kjøper alltid vanlig billett når jeg skal på ferie fordi jeg orker ikke stresset med å fly standby. Og det er nok av tilbud på internet. Og til dere som jobber i SAS, dere er alltid hjertelig velkommen ombord hos oss. Og hvis det er plass på 1st class, så får dere sitter der. Nok om dette.
×
×
 • Create New...