Gå til innhold

Hvordan finne riktig runway ?


Hans Nikolai Førde

Anbefalte innlegg

Heisan...

Jeg var mye på bærtur i begynnelsen, men jeg tok utgangspunkt i Gardermoen. Gardermoen har to parallelle rullebaner. Lander du sydfra mot nord, har den 01R (den østligste) og 01L (den vestligste). Rullebanenes EGENTLIGE retning er 017 grader. Kommer du nordfra, og lander sydover, har de samme rullebanene betegnelsen 19R (den vestligste) og 19L (den østligste). Her blir den EGENTLIGE retningen motsatt, altså 197 grader. Da forsto jeg bedre hvorfor betgnelsen var 01 og 19. og at L og R står for LEFT og RIGHT. Ut fra dette fant jeg også ut at det ble enklere å taxe ut til den rette banen når jeg fikk beskjed om å taxe til f.eks. rullebane 01R. Da skal jeg taxe til den sydligste enden av den rullebanen som befinner seg til høyre når jeg orienterer meg nordover. Får jeg derimot beskjed om å taxe til 19L, må jeg orientere meg sydover, og kjøre til nordenden av den rullebanen som befinner seg til venstre. 01R og 19L er egentlig samme rullebane, men de gis forskjellig betegnelse etter som man skal lande/lette nordover eller sydover.

Ble du noe klokere etter dette? [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Mvh

KjellM

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beste rådet er vel å laste ned en del norske flyplasser som du finner her på flightsim.no. Flere finnes også på andre flysider. Her kan du laste ned flyplasser for andre land/byer.

Jeg bruker også å ta utskrift av flyplasser i andre land dersom jeg ikke har kart fra disse. Utskriften tar jeg fra FSNavigator og Zoomer inn på flyplassen før jeg printer.

Lykke til.

LN-EHA

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker og bukker for alle svar !

Jeg har FSNavigator, men føler at det er litt juks å bruke denne. Jeg har også tatt utgangspunkt i Gardemoen, og prøvd å finne riktig rullebane med start fra terminalen. Jeg har også lastet ned Gran Canaria scenery, og der er det ikke noe problem å finne fram pga. skiltene som er plassert rundt omkring. Hvorfor er det ikke noe slikt på Gardemoen?

Og et spørsmål relativt til mitt forrige: Hvordan vite om man lander på riktig runway under landing? (PS! Uten juks! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image])

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Viss du vill gjøre det som i virkligheten vil eg ambefalle å kjøpe AIP fra http://www.nak.no" TARGET=_blank>www.nak.no der finner du all info om alle flyplasser i norge + Rutekart og mye anna info.

Takket være Norway98 Team'et går den ann å bruke like godt i RealFlight(Er det den egentlig er for) som for VirtualFlight.

Eg kjøpte AIP for nokon år siden og eg har ikkje angra, eg bruker den kvar gong eg e oppe å flyr over våres vakre land norge. Er også greit å ha viss du skal fly online med SquawkBox då ein skriver i Flightplanen at ein har AIP for Norge så får ein fly litt meire som i virkligheten etter Navruter(Treger ikkje så mykje hjelp fra Kontrolleren).

Eg husker ikkje i farten ka den koster men prisen er Inkl. opptatering i eit år [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Happy Flying!

LN-AGS alias GALIS on IRC #Fsnorway

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...