Gå til innhold

Hans Nikolai Førde

Members
  • Innholdsteller

    264
  • Ble med

  • Siste besøk

Om Hans Nikolai Førde

  • Bursdag 24. okt. 1983

Hans Nikolai Førde's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er flere som i disse dager kritiserer SAS Braathens for å kansellere flyvninger som har lav dekningsgrad (altså for få passasjerer). SAS blir beskyldt for å trikse litt med informasjonen, ved å skylde på tekniske feil og manglende crew. Dersom dette stemmer, vil det være hårreisende mye teknisk feil, mener eksperter. Dette er en debatt som pågår om dagen, og jeg trodde da at folk på dette forumet var opplyst mht. dette.
  2. Knudsen, hva snakker du om? At jeg er syk? Jeg tror det er en rimelig utbredt oppfatning at politiet kan anholde personer, f.eks. i en veisperring, uten å få rettens kjennelse. Syke mann...
  3. Denne historien din, Sørensen, er bare med på å gjøre deg inhabil i denne diskusjonen. Du har jo sterke grunner til å frykte / være mistroisk til politiet. Ikke rart du hyler og fyrer opp hver gang det er polititemaer på forumet. At folk blir uskyldig anholdt av politiet i kortere perioder er en helt nødvendig del av en fungerende rettsstat. Det er trist at du har opplevd det, jeg tviler ikke på at det var en guffen opplevelse - både for deg og politiet. Det jeg mener er hykleri, er at du (og mange med deg) helt uten videre dømmer politimennene som har utvist (for stor?) handlekraft i en særdeles stressende og uvirkelig situasjon. Jeg mener, som Stian Beinset også sier, at vi må la granskningen av hendelsene gå sin gang. Deretter kan vi ta stilling til et eventuelt skyldspørsmål. I Miami var det ihvertfall ikke sivilt politi, og alle avisskriverier jeg har kommet over gjør meg mer og mer sikker på at jeg ville handlet i samme ånd som politiet i Miami. Men, jeg føler at vi ihvertfall kan inngå et kompromiss, nemlig å avvente granskningens gang.
  4. Jeg blir litt oppgitt over visse folk her. Når det gjelder episoden i London, så forstår jeg godt at politiet skjøt for å drepe. I slike situasjoner, hvor gjerningsmannen (ja, han var ikke en uskyld trebarnsfar på vei til jobb som enkelte her skal ha det til) nekter å adlyde politiets ordre, må han regne med at ordensmakten tar i bruk sterke virkemidler. Politiet gjentok flere ganger at han måtte stoppe. I disse dager er det en dødssynd. Dersom jeg var politi, og visste følgende: - Huset hvor personen kom fra er under overvåkning for nettopp terrorisme - Mannen var mistenkelig kledd - Mannen nektet å adlyde stoppordre - Mannen løp mot en t-banestasjon Jeg hadde antageligvis skutt ned personen jeg også, om jeg var i polititjenestemennenes sko. Hadde han vært en terrorist, og drept 40 mennesker fordi politiet IKKE grep inn, antar jeg at Sørensen er først ute med å klage over lite handlekraftig politi. Saken i Miami har samme likhetstrekk, og jeg har god forståelse for politiets reaksjon også der. Dere er antageligvis så virkelighetsfjerne at dere tror at politiet ser en viss glede i å drepe. Jeg tror derimot at det er en handling som alle politimenn frykter som pesten. Det er klart at begge hendelsene er tragiske, men det er en hendelse hvor politiet ikke kunne reagert annerledes. Vi har all verdens tid til å vurdere situasjonen i etterkant, mens tjenestemennene må reagere i løpet av 1-2 sekunder. Det er litt hyklersk, vil jeg si.
  5. Ja. La oss heller tenke sosialistisk, og sy puter under disse stakkars terroristene. De har sikkert hatt en vond oppvekst.
  6. Enig i det som er blitt sagt, men hvorfor har Microsoft da åpnet for ubegrenset antall fps?
  7. Sørensen, nå er du useriøs og selvødeleggende. USA-fan inn til beinmargen? Jeg er da uenig med svært mye av Bush-regjeringens disposisjoner, men jeg støtter utenrikspolitikken, i mangel av et fungerende FN. Dette er kanskje mer komplisert enn hva folk flest forstår, selv om det kan virke enkelt i prinsippet. Men for all del, jeg forstår at du/dere synes det er behagelig å finne en stor og svært syndebukk. Les en artikkel på aftenposten.no denne uken. Vi nordmenn er det folkeslaget i Europa med SUVERENT størst tillit til FN. Sier det noe om vår naivitet og store tro på norsk presses (som er venstrevridd pr. def) sin dårlig skjulte propaganda?
  8. Herregud, ikke rart folk blir USA-fiendtlige når de sluker pressens skylte antydninger rått, uten snev av kildekritikk eller selvstendig vurdering.
  9. Jeg hadde en noe spesiell hendelse på vei til New York i våres. Eller, dette var den første delflygingen, fra Oslo til Heathrow. Vi sitter absolutt helt foran, på 1. klasse, og har en middelaldrende dame på ved siden av oss. I det jeg snakker med en av stewardene bryter damen plutselig ut i noe som høres ut som latter, og jeg tar meg selv i å bli litt fornærmet, for jeg bommet litt på uttalen av et engelsk ord, og trodde det var det hun lov av. Men senere tar det helt av. I det vi når cruise-høyde begynner damen å kle av seg (!). På tempoet hennes virker det som om hun har til hensikt å kle av seg alt, men heldigvis får vi kontaktet personalet, som får stoppet henne. Etterhvert hører jeg det jeg trodde var latter igjen, men det viser at at hun gråter høylytt. Plutselig reiser hun seg, og er svært ustødig. Hun faller, og slår hodet mot en stol og begynner å blø. Igjen kommer personalet, og vi får i oppdrag å passe på at hun ikke reier seg igjen (vi nærmer oss landing). Hun forsøker å kle av seg igjen, og denne gangen måtte jeg stoppe henne. Hun begynner å skrike og hyle, og jeg kan tenke meg at folk bak gardinenen var sprekkferdige av nysgjerrighet. Uansett endte det godt, og damen ble møtt av helsepersonell på Heathrow. Disse britene... Har en god historie fra en innflyvning til Denpasar (Bali), men den kan spares til en annen gang.
  10. En liten ting til: Jeg savner en så god gjengivelse av lyd i FS10. Lyden er liksom grei under motorenens igangsettelse, men det siste lille "giret" føler jeg at mangler på de flyene jeg vanligvis bruker i FS, ihvertfall. (Level-D 767 osv). Redigert: Jeg mente FS9, til orientering for de skarpe tunger.
  11. Virkelig et godt opptak. En får virkelig en følelse av motorenes kraft. Givende.
  12. Dette er typisk Nettavisen. Nettavisen er antageligvis landets dårligste nyhetstilbyder, og artiklene er bare søppel hele veien.
  13. Hva slags historie er dette? Har jeg aldri fått med meg, tror jeg. Overlevde piloten å bli sugd ut av et fly??
  14. Nå får du jaggu gi deg, Frostad, det finnes grenser! Her er det entusiasme og håp som uttrykkes, og du klarer å tolke det til å bli et krav? Jeg synes heller det bør leses som et kompliment til Norway-teamet. Maken, ikke rart det er konflikter i verden.
×
×
  • Opprett ny...