Gå til innhold

IPMS Norge landskonkurranse 2000


Eivind Tollerød Fosse

Anbefalte innlegg

International Plastic Modellers Society avdeling Norge holder førstkommende helg landskonkurranse på Akershus Festning i Oslo.

IPMS er en verdensomspennende "organisasjon" for plastmodellbyggere. Har du noen gang bygd en plastikkmodell av Spitfire mm når du var "litt" mindre? De som er medlemmer i IPMS Norge er dem som ikke slutta å produsere etter konfirmasjonen [image]http://flightsim.online.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image].

På lanskonkurransen vil det komme medlemmer fra hele fedrelandet for å vise sine beste modeller. Om du ikke bygger modeller, og ikke har tenkt å begynne heller, kan jeg allikevel anbefale deg å ta en tur innom! Du vil, få se modeller av figurer, biler, motorsykler, fly, båter og mye mer!

Dersom du kanskje kunne tenke deg å bygge en modell igjen, kan folkene der hjelpe deg med å få tak i den modellen du ønsker, det finnes nemlig mere byggesett der ute enn det du finner på leketøysbutikken! Dekaler/merker finnes det også nok av, det er ikke så vanskelig å få tak i norske merker, og jeg kjøpte nylig SAS og Braathens SAFE merker til 737en.

Dersom du har mulighet, så annbefaler jeg på det sterkeste at du tar en tur innom! Du vil få se masse flotte modeller!

Litt mer info:

Forsvarsmuseet på Akershus Festning, Oslo

Lørdag 19. februar kl. 0900 - 1600

Søndag 20. februar kl. 1100 - 1600

Modellregistrering lørdag kl. 0900 - 1300

Premieutdeling søndag kl. 1330 - 1500

IPMS Norges hjemmeside: http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Hangar/1375/"'>http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Hangar/1375/" TARGET=_blank>http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Hangar/1375/

Har du flere spørsmål, kan du poste dem her, eller skrive til maile hit: ragnarec@mail.com

Ha en god dag?

Eivind

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bent Marius Engseth

Bra du bygger! Det er ikke farlig å vente med modellene. Jeg har flere jeg kjøpte for mange år siden. Har nesten ikke sett på dem engang [image]http://flightsim.online.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]. Bare kjøper for å ha det liggende, eller til noen i lokalforeningen i Kristiansand, IPMS - Sør, spør om jeg har noen å bytte. Da tar jeg det frem. Eller dersom jeg får et slags byggemani en dag.

Daniel Skjeldam

Ja! Ta en titt på denne siden http://www.hlj.com/"'>http://www.hlj.com/" TARGET=_blank>http://www.hlj.com/

Der har de alt du kan tenke deg fra produsentene i Japan. Gå fra denne siden til Hasegawa (under Browse by Company) og så til Passenger. Der vil du finne flere typer passasjerfly, blant annet Boeing 737-200/400/500.

På dekalsiden, finnes det også endel. Gå til http://www.airline-hobby.com/"'>http://www.airline-hobby.com/" TARGET=_blank>http://www.airline-hobby.com/

Der vil du finne Airline Hobby Supplies. De har alt innen dekaler (endel byggesett og). Send en mail til dem og si hva du ønsker, eventuelt spør om å få tilsent en gratis katalog. Det fikk jeg...

Ha en god dag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann Daniel, (og dere andre)

Det kan være lurt å bli medlem i en Klubb som driver med modell-bygging. Et slikt medlemskap er ikke dyrt, og har stort sett noen fordeler.

Noen av fordelene er at mange av medlemmene har hundrevis av modeller som de ikke har bygd, og selger gjerne billig, evt bytter.

Klubbene har som oftest abonnement på et eller flere tidsskrifter som inneholder en del tips om male/sprøyte teknikker.

På Sola, I Flymuseets Hangar finnes det en slik Klubb, Rogaland Plast modell forening. Her er det møter hver 3 uke. Og det blir ofte vist lysbilder fra flyging i real life, som f.eks når det er flyøvelse på Sola, kommer det ofte lysbilder som er kjekke å se.

MVH

Krister Bye

[This message has been edited by Krister Bye (edited 14-02-2000).]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, igjen!

Kan jo nevnes, som Krister sier, at det finnes endel lokalforeninger. Her er en liste over dem som er mest i kontakt med IPMS Norge: http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Hangar/1375/lokal.html"'>http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Hangar/1375/lokal.html" TARGET=_blank>http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Hangar/1375/lokal.html

Jeg er selv formann i IPMS-Sør (Kristiansand). Ellers finnes det klubber i Tromsø, Vestfold, på Romerike, Stavanger, Trondheim og i Bodø.

Ha en god dag?

Eivind

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Noen her som vet hva man skal gjøre med tette airbrush'er? Var det feil å bruke White Spirit til tynner?? Jeg får verken luft eller maling til å renne gjennom på skikkelig vis! Det er nesten litt for trassig å måtte vende tilbake til penselen igjen!

Ellers så anbefaler jeg dere å kjøpe F-16 modellen fra Fujimi. ...den norske versjonen selvsagt.

Man kan også få tak i Saifren (har du den, Krister?).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heia [image]http://flightsim.online.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Jeg vil si i fra om at Ørjan Utne kommer dit og jeg og Håvard Sande kommer gjerne også [image]http://flightsim.online.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

------------------

Masse Hilsen

Tor Harald Tessem

http://home.sol.no/~thtessem

Beklager evt. Skrive feil!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Arne Olav: Nei, har ikke Safiren, men har lenge tenkt å kjøpe den [image]http://flightsim.online.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]. (er ikke så stor da, men gøy å ha)

Dette her med tynning av maling, brukte jeg bare biltema sin Thinner, fungerte helt fint. Veit ikke hvordan White spirit er. Har du nok trykk på sprøyta, og bruker du Claes Olson sprøyta? (den er forresten ganske grei).

MVH

Krister Bye

[Edited by Krister Bye 15-02-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...