Gå til innhold

Hvordan søke effektivt på Internett. TIPS!


Harry Borch

Anbefalte innlegg

Heisan,

Det er sikkert mange der ute som har vært på jakt etter noe på nettet og blir fortvilet etter å ha fått opp f.eks 192 000 treff ved å søke etter en boeing 747.

Her er noen tips som kan hjelpe deg finne det du søket etter:

 

Bruk av www.google.com er det som helt klart gir aller mest treff og er det stedet du lettest finner det du er på jakt etter ved bare noen enkle tillegg i søketeksten din.

 

For å begrense søket ditt kan du føre på en " i begynnelsen og en " i slutten av søkestrengen din f.eks "boeing 747" google vil da lete etter ord hvor boeing og 747 står i umiddelbare nærhet av hverandre på en webside (skriver du "747 boeing" får du nye treff med denne rekkefølgen)

 

Hvis det er ei fil du er på jakt etter kan du føye til f.eks

"boeing 747" exe da får du opp alle sidene med ei exe-fil hvor boieng 747 også finnes (bytt ut exe med zip, rar for andre treff.

 

Vil du bare ha frem de sidene som ender på .com skriver du: "boeing 747" exe site:.com i søkefeltet.

 

Prøv litt selv da vel og du ser at får lettere tak i det du er på jakt etter.

 

eks. "atc live" eller eurocopter fs2002 files

 

Vil du søke på flere søkemotorer samtidig kan du også bruke Copernic som du finner på www.copernic.com

 

Lykke til

mvh Harry (LN-HAB)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tillegg til tipset fra harry om å bruke "" for å søke etter en streng/delsetning er det også nyttig å vite om bruken av + og minus. Et søk på +"flight simulator" +microsoft -intel -boeing vil returnere alle sider som inneholder "flight simulator" og microsoft men som ikke inneholder intel og boeing. Slik kan man gjøre søket sitt nærmest så komplekst man vil. I tillegg kan det av og til være nyttig å kun søke innenfor ett gitt domene eller å utelate enkelte domener. Dette gjøres slik:

-site:.no (-site: er "nøkkelordet" og ".no" er domenet du vil utelate i søket). Legges dette til så alle treff som ikke er på et .no domene. Tilsvarende vil +site:.no kun vise treff på .no domener. Dette kan også kombineres i nærsagt det uendelige sammen med +- søkestrenger.

 

I tillegg kan man bruke logiske operatorer (and, or, not) i søk men dette får bli for de spesiellt interesserte å finne ut av selv. Jeg tror det finnes en forklaring til alle mulighetene et sted på google.com (eller det gjør kanskje ikke det, er slett ikke sikker og fant ikke noe når jeg tok en rask kikk).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...