Gå til innhold

WF971 3/4

Members
  • Innholdsteller

    105
  • Ble med

  • Siste besøk

  • Dager vunnet

    3

Innlegg skrevet av WF971 3/4

  1. 9 timer siden skrev Sander Johansen:

    Hei WIF971 og takk for svar. Greit at jeg kan se eks AP funksjonene på MFD. Mener selv at de fysiske knappene bør "markere" at de er aktivisert. Når det gjelder audiovarsel ved AP disconnect:  som gammel flygeleder så har jeg flydd utallige cockpitturer i div større fly eks MD80, B735/6/7/8 og C130 og DA20 i RNoaf. I ingen av disse flyene er det overhodet noen tvil om når AP blir koblet ut, det høres godt 🙂 men på B350 og Citation er det en øredøvende stillhet....

    Hejsan!
    Ja nei jeg spekulerer som sagt når det kommer til knappene. Ville trodde de skulle vært belyst selv, men ville vært merkelig om Asobo ikke klarte å fikse noe slikt etter to år haha! Men hvis du kun nylig har gått til King Air så er det jo mulig de har bugga det nylig. Er de av på nattflyging også?

    Ang AP'en så har det visstnok vært en lyd der før, men den er borte nå. Tenker hele greia er bugga da -- og har vært det i over et år! 

    Den analoge moden for King Air'en har etter det jeg forstår ikke noen av disse problemene. ;) Der har AP disconnect en -veldig- unik lyd, og alle AP-knappene er belyste. 

     

    • Thanks 1
  2. Den 29.11.2022 klokken 11.07 skrev Sander Johansen:

    Hei dere. Ettet en lengre tid med TBM flyging har jeg beveget til B350 og Citation. Det jeg savner er audiowarnings når man eks Disengager AP. En annen ting jeg savner er en visuell indikasjon på hvilke AP funksjoner som er valgt (som på TBM), på panelet. Synes det er veldig rart at man ikke får noen feedback når man velger en bryter (lys i knappen e.l) Har googlet uten å finne svar på disse tingene.

    Anyone? 😊

    B350 skal (Om jeg ikke husker feil nå) ha en Flight Mode Annunciator, FMA, på din Primary Flight Display, PFD, som sier hva autopiloten gjør. Det er de grønne og hvite forkortelsene som vises over den digitale horisonten. Hovedprinsippet var vel å gå unngå problemet mange fly har, hvor NOEN delvise indikasjoner vises på glareshield/autopilotbordet gjennom at knapper lyser, mens -moduser- enten må forstås intuitivt eller uttrykkes gjennom en FMA. Du kan trykke på "Altitude" eller "Approach" og få et fint lys, for all del, men flyet vil oppføre seg ulikt avhengig av hvilken modus autopiloten er i. Så hva forteller det lyset deg egentlig? Ikke så mye.

    Det å ikke vite hva som er aktivert og i hvilken modus det er aktivert, mode confusion, har vært et gjentagende problem i moderne cockpiter. Om du sammenligner King Air'en med Boeing 727 og 737, hvor man etterhvert gjennom livstiden har vandret FRA glareshield-området (hele den buffeten av knapper kalles nå MCP) og til PFD, så tror jeg ønsket hos Beechcraft var å drite i den mellomløsningen som Boeing har 'valgt'. Det gir bare forvirring når du uansett skal kunne få alt av info i PFD. Og det er PFD du skal se på for å vite hvordan flyet ligger, så hvorfor se noen andre steder?

    Nå spekulerer jeg litt siden jeg ikke har flydd B350 særlig, så om noen vil korrigere må de bare ta bladet fra munnen.

  3. 5 timer siden skrev Stig A. Togstad:

    Flott. Bilde! 

    Ser at rwy shoulder egentlig skal være mørkere enn i modellen, men hvis de er så mørke i sim'en så blir de helt frie for snø når man velger snø. (just for info)

    Hvis jeg skal kommentere på -ett- forbedringspotensiale så går det på trærne. Du ser ikke Sørkjosen for bare trær! Hadde man endret fra furu til bjørkeskog med kanskje bare halvparten så tykk metning tror jeg det hadde sett bedre ut.

  4. Jeg liker denne modden! Likte spesielt den detaljen (jeg tror det er tiltenkt?) i nordlige enden av banen, hvor det er litt mindre snø akkurat der hjulene følger stripa rundt. Samme er gjort inne på apron. Kunne med fordel ha lagt effekten ved overgangen rullebane-taksebane også. :D Brøytestikker, lave takselys, furer på rullebanen, lys fra de små baneskiltene, lyktestolper på bortsiden av apron, sånne greier er *chefs kiss*. 

    Definitivt noe av det koseligste vi har av freeware-flyplasser i Norge.

    • Like 1
    • Thanks 1
  5. Den 26.9.2022 klokken 23.21 skrev Jan Reidar Storelvmo:

    For øvrig et godt initiativ, men jeg tror jeg ville gått for en annen produsent enn Aerosoft. Twin Otteren er et skrekkelig eksempel. CRJen er for såvidt helt grei, men langt unna PMDG eller Fenix kvalitet. Er jo store pengesummer det er snakk om. Samtidig så vil jeg jo tro at interessen og potensiell inntjening burde være til stede om produktet blir bra. Skulle selv gitt mye for en study level Dash 8 serie som gjerne inkluderer hele serien. 

    Hvilke elementer ved Twin Otteren er det du ville regnet som for dårlige? Hva burde en Dash 8-100/300 inneholde av features for å bli 'god nok'? Hva ville vært mangler som gjorde den uinteressant?

    Desto mer komplisert noe blir, desto høyere går prisen. Om man går for kronerullingmodellen og skaffer noe som blir shareware, eller går for en modell hvor man finner distributør og tjener noe tilbake, så vil pris få litt ulik innvirkning. I første tilfelle blir terskelen høyere før man kan kjøpe utviklers tjenester. I det andre tilfellet (og nå spekulerer jeg) vil vel kanskje en for avansert flysimulering gjøre at de mange simmerne som er mer casual ikke ønsker å bruke penger på det, noe som skader inntjeningen. (Men, såklart, Dash 8-102 "avansert" kan jo ikke sammenlignes direkte med 737-900 "avansert"... Kanskje er selv en sofistikert Dash 8-modell tiltalende for en bred gruppe simpiloter)

  6. 2 timer siden skrev WF971 3/4:

     

    Hvor sannsynlig er det at man kunne fått til noe sånt? Tre tusen mennesker må gi en tusenlapp hver (for deretter å kjøpe selve produktet når det kommer).

    Jeg ser nå at dette sikkert ble skrevet feil -- for en commission som denne ville det jo gjerne vært snakk om at det endelige produktet ble gratis iom at man selv overtar IP'en. Evt at det selges av utvikleren for en lavere pris som reflekterer de digitale distribusjonskostnadene og patche-ansvaret utvikleren ville hatt i en stund framover. Nå diskuterte jeg ikke det veldig nært med vedkommende, så der kan jeg nok få en presisering!

  7. 38 minutter siden skrev Tom Knudsen:

    Morsomste jeg har hørt på lenge 🤣 Tror jammen jeg må begynne å designe igjen og denne gang kreve penger for det dersom det finnes så mange lettlurte mennsker der ute. 

    Denne må deles i bøtter og spann. 

     

     

    For en ekkel negativitet. Tenk om den var litt mer gavmild i sin tolkning, eller i alle fall belærende? Men nei, bare ekkert. 👎

    • Like 3
  8. Tenkte bare 'tenke høyt' i en post her 👀

    Jeg tok litt uformell kontakt med Aerosoft for noen måneder siden, siden jeg hadde blitt positivt overrasket over både CRJ'en og Twin Otteren deres. Spurte om et veldig omtrentlig estimat på Dash 8 100/200 med lignende kompleksitet, basert på en maskin fra sent 90-tall. €300.000 anslo de for noe sånt. Altså snaue NOK 3 mil...

    Hvor sannsynlig er det at man kunne fått til noe sånt? Tre tusen mennesker må gi en tusenlapp hver (for deretter å kjøpe selve produktet når det kommer). Ikke så rent få mennesker!

    Én opsjon ville jo vært å bare kjøre en Kickstarter/Gofundme*, og prøve å nå ut til så mange interessenter som mulig. Det er nok mange hundre, eller tusen, i flysimmiljøene som ville likt å se små Dash 8'ere. Man kunne også peilet seg litt mer inn på de som har en profesjonell interesse. Widerøe hadde 460 piloter før corona, og noen av disse er sikkert lystne på en Dash 8. Kjøpekraft har de også. Air New Zealand og QantasLink er nok i samme størrelsesorden hva antall små Dash 8'er angår.

    *Dersom Aerosoft ville vært fornøyde med en slik profilering. Det er slettes ikke gitt.

     

    For meg ville ikke en tusenlapp vært en høy terskel. Jeg har brukt 1000 kroner (++) på byen før og ikke fått så mye igjen for det :/. Tror det samme gjelder for en del andre. Hvis man har et godt innsalg, har en pålitelig innsamlingsplatform, og er god til å aktivt spre budskapet, da... da kan det jo... gå?

  9. 6 timer siden skrev Stig A. Togstad:

    Hei! Jeg er godt i gang med all 2D. Rwy og apron er så godt som klar. Rullebanenlys, approachlys, sirklingslys er straks i boks. Etter det så er planen å lage strandlinjen med riktig høyde og deretter så mange 3D bygninger som jeg orker/har tid til. 😀 (dette er jo freeware  🤣) Da kommer vel båthavna med sjarker etc. innunder der. 

    Hvis noen sitter på noe bildemateriale av flyplassen og områdene rundt så er jeg interessert i det.

    Jeg blir smått imponert om du klarer strandlinjen, for det er grunt der som bare rakkern, og flo/fjære er rundtom 2 meter variasjon. 😶 Hvor vil du ha bilder fra spesifikt?

  10. Den 15.9.2022 klokken 15.00 skrev Stig A. Togstad:

    Noen som jobber med ENSR, Sørkjosen? Tenkte kanskje å begynne med en versjon av den. Ellers så har jeg også snust litt på å begynne med ENGK, Gullknapp. 

    Noen tanker?

    Sørkjosen er en veldig fin flyplass så jeg er glad du tar deg bryet! Artig flyplass, mest pga innflygingen. Og litt spesiell, siden rullebanen er omtrent 100% flat (etter de første 350 metrene). Skulle gjerne hatt sjarker og såntno modellert så man kunne gjøre rettferd på disse nordlige fiskeværene.

    Ser fram til AIG lanserer sin Dash 8-100 modell :D Da skal det bli litt mer autentisk å fly i Norge.

    • Like 2
  11. Ser at du la til Vardø'en jeg laget. Berlevåg, Båtsfjord, og Vadsø er også tilgjengelige som freeware. 

    Du hadde lagt til Slasko79 sin Berlevåg som alternativ til payware, men den dukket ikke opp med quality freeware filteret. Uansett har han nå tatt den ned (som er synd). Mye vaktmesterarbeid med slike lister, så det skal godt gjøres å holde seg a jour. :)

    (Personlig synes jeg lys og banens høydeprofil er de viktigste elementene å få rett. Men hadde jeg vært god på 3D-modellering hadde jeg kanskje syntes noe annet. ;))

    • Like 2
  12. Den 5.2.2022 klokken 7.15 skrev Geir G:

    Jeg går også heller for FlyThreePeaks sin:

    Aerosoft

     

    (Hvem skulle tro at vi havnet i en verden der det fantes konkurrerende payware-scenery for Mehamn? )

    Ja nei der har du et godt spørsmål. Hva skjer med verden??

    Personlig er jeg lite fornøyd med at rullebanen til mange av disse paywaremodulene er helt flate. At det ikke går an å tilstrebe omså LITT helling synes jeg er dritkjedelig. 

    (Tror de fleste av Varanger sine flyplasser nå 2020-2022 har gått over til Remote Tower, en siloaktig struktur på motsatt side av banen fra tårnet, så på sett og vis er vel alle paywaremodulene utdaterte)

  13. 8 timer siden skrev OddElviz:

    Jeg er så gammal at jeg husker :127_older_man: Stripa er mørkeblå, nesen er Svart matt. Fargene er forøvrig de samme som i det norske flagget. Rød: PMS: 186C, CMYK: 2, 100, 85, 6             Blå: PMS: 281C, CMYK: 100, 85, 5, 36

    Magisk! Takk.

    Ja jeg fikk sendt mail til Scanprod som viste 2006-årsoppgaven ifm lakking av bl a Olav Kyrre. Og den skulle, utrolig nok, være ca samme farge som det DC'ene hadde, selv om jeg mistenker at prosessen må ha vært en ganske annen. Med forbehold om at ulike monitorer gjengir dette svært ulikt -- her er en veldig blåstripet Kyrre i Bodø, mens her er den samme utendørs. At noe kan males flere ganger og ulikt er ingen hemmelighet, og det kan godt ha vært tilfelle. For eksempel ser man rikelig fargeforskjell på tekst og stripe på dette gamle bildet, med forbehold om at de reflekterer lys fra ulike retninger.

    Jeg befattet meg med spørsmålet pga en Braathens-paint av PMDG DC-6, og tenker vi ender på en... en vellldig mørk blå.

    • Like 2
  14. 12 minutter siden skrev Gunnar van der Meeren:

    Mener at Braathens brukte fargene fra det norske flagget. I så måte er logotypes og striper dyp blå. Gamle bilder er vanskelig å forholde seg til. På dette bildet er ser stripen sort ut, men det gjør også korset i flagget på halen. Ser en på logoen fremst bak cockpit, så ser denne ganske mørk ut også (til tross for at innmaten er lysere blå) https://forums.x-plane.org/uploads/monthly_2019_02/1392727057_0215544(1).jpg.e864732276aee33f698c409be83aad87.jpg

     

    Ja de er uhyre svåra, disse bildarna. Dette er et godt eksempel på hva litt alder kan gjøre, for her har det samme DC-4-flyet i det tidligere vinterfotoet blitt veldig blått, mens beslaget på elevator viser hvor svart skikkelig svart kan være. Så jeg heller mot at det MÅ foreligge NOE blått i den hersens lakken.

    • Like 1
  15. 8 minutter siden skrev Dag Baardsen:

    Ser veldig svart ut på det historiske bildet også. Det vil si, det er et blåskjær der, men det kommer nok av sola/gjenskinn. Du ser det samme går igjen rundt døra, spesielt i overkant/ved det røde feltet.

    Ja, jeg skulle likt å tro det var svart, men 

    Denne DC-4'en skulle man jo ville si var svart, men LN-Decals gjengir dem ganske så blått -- og er det noen som vil ha det nøyaktig, tenker jeg, så er det vel modellfolkene. 6_9

  16. Goddagen

    Jeg vokste opp med Braathens da de hadde 737 men fløy aldri med dem. Hadde imidlertid alltid inntrykket av at de hadde en mørk blå stripe, akkurat som det norske flagget har et kors i svært mørk blå. Slik som på denne 737'en.

    DC-6'en som ble fløyet til Norge hadde imidlertid svart maling.

    Plutselig ble jeg usikker. JanT73 hadde en versjon på flightsim.to som jeg faktisk trodde var blå, helt til jeg zoomet skikkelig inn. Nå vet jeg ikke lenger.

    Hvilken farge har denne stripen til denne historiske DC-6'en? Er den, etter at man tar høyde for gjenskinn fra himmelen, blå eller svart? Er en svart stripemaling lagt på en annen grunning enn det gjenskinnsmalingen under cockpit er, kanskje?

     

    På forhånd takk!

  17. Ja det kan være bra å nevne her også! OP er laga før man kunne redigere disse trådene, så jeg har ikke mulighet til å endre der.

    Det var en pathingfeil i ENSS som gjorde at jeg slettet -samtlige- ground crews overalt. Hotfixa her om dagen og håper ikke flere trenger å rive håret sitt. 
    (Jeg gir så f i ground crew at jeg ikke engang oppdaget det selv om jeg fløy over hele verden)

×
×
  • Opprett ny...