Gå til innhold

WF971 3/4

Members
 • Innholdsteller

  105
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  3

Alt skrevet av WF971 3/4

 1. Var vellllllldig mange fly parkert ute på apron som jeg ville forventet å se ved gate i stedet. Håper det endrer seg litt. Håper også de lar deg styre noen av parametrene etterhvert. Hadde vært gøy å bestemme liveries og sånt i større grad!
 2. Hejsan! Ja nei jeg spekulerer som sagt når det kommer til knappene. Ville trodde de skulle vært belyst selv, men ville vært merkelig om Asobo ikke klarte å fikse noe slikt etter to år haha! Men hvis du kun nylig har gått til King Air så er det jo mulig de har bugga det nylig. Er de av på nattflyging også? Ang AP'en så har det visstnok vært en lyd der før, men den er borte nå. Tenker hele greia er bugga da -- og har vært det i over et år! Den analoge moden for King Air'en har etter det jeg forstår ikke noen av disse problemene. Der har AP disconnect en -veldig- unik lyd, og alle AP-knappene er belyste.
 3. B350 skal (Om jeg ikke husker feil nå) ha en Flight Mode Annunciator, FMA, på din Primary Flight Display, PFD, som sier hva autopiloten gjør. Det er de grønne og hvite forkortelsene som vises over den digitale horisonten. Hovedprinsippet var vel å gå unngå problemet mange fly har, hvor NOEN delvise indikasjoner vises på glareshield/autopilotbordet gjennom at knapper lyser, mens -moduser- enten må forstås intuitivt eller uttrykkes gjennom en FMA. Du kan trykke på "Altitude" eller "Approach" og få et fint lys, for all del, men flyet vil oppføre seg ulikt avhengig av hvilken modus autopiloten er i. Så hva forteller det lyset deg egentlig? Ikke så mye. Det å ikke vite hva som er aktivert og i hvilken modus det er aktivert, mode confusion, har vært et gjentagende problem i moderne cockpiter. Om du sammenligner King Air'en med Boeing 727 og 737, hvor man etterhvert gjennom livstiden har vandret FRA glareshield-området (hele den buffeten av knapper kalles nå MCP) og til PFD, så tror jeg ønsket hos Beechcraft var å drite i den mellomløsningen som Boeing har 'valgt'. Det gir bare forvirring når du uansett skal kunne få alt av info i PFD. Og det er PFD du skal se på for å vite hvordan flyet ligger, så hvorfor se noen andre steder? Nå spekulerer jeg litt siden jeg ikke har flydd B350 særlig, så om noen vil korrigere må de bare ta bladet fra munnen.
 4. Hvis jeg skal kommentere på -ett- forbedringspotensiale så går det på trærne. Du ser ikke Sørkjosen for bare trær! Hadde man endret fra furu til bjørkeskog med kanskje bare halvparten så tykk metning tror jeg det hadde sett bedre ut.
 5. Man skulle hatt en hel jævla VOR-mod for Norge. Virker som om en enorm andel er stilt til altfor lav styrke. Hadde vært på sin plass å gjøre mange av dem til 200W/HIGH.
 6. Jeg liker denne modden! Likte spesielt den detaljen (jeg tror det er tiltenkt?) i nordlige enden av banen, hvor det er litt mindre snø akkurat der hjulene følger stripa rundt. Samme er gjort inne på apron. Kunne med fordel ha lagt effekten ved overgangen rullebane-taksebane også. Brøytestikker, lave takselys, furer på rullebanen, lys fra de små baneskiltene, lyktestolper på bortsiden av apron, sånne greier er *chefs kiss*. Definitivt noe av det koseligste vi har av freeware-flyplasser i Norge.
 7. Hvilke elementer ved Twin Otteren er det du ville regnet som for dårlige? Hva burde en Dash 8-100/300 inneholde av features for å bli 'god nok'? Hva ville vært mangler som gjorde den uinteressant? Desto mer komplisert noe blir, desto høyere går prisen. Om man går for kronerullingmodellen og skaffer noe som blir shareware, eller går for en modell hvor man finner distributør og tjener noe tilbake, så vil pris få litt ulik innvirkning. I første tilfelle blir terskelen høyere før man kan kjøpe utviklers tjenester. I det andre tilfellet (og nå spekulerer jeg) vil vel kanskje en for avansert flysimulering gjøre at de mange simmerne som er mer casual ikke ønsker å bruke penger på det, noe som skader inntjeningen. (Men, såklart, Dash 8-102 "avansert" kan jo ikke sammenlignes direkte med 737-900 "avansert"... Kanskje er selv en sofistikert Dash 8-modell tiltalende for en bred gruppe simpiloter)
 8. Jeg ser nå at dette sikkert ble skrevet feil -- for en commission som denne ville det jo gjerne vært snakk om at det endelige produktet ble gratis iom at man selv overtar IP'en. Evt at det selges av utvikleren for en lavere pris som reflekterer de digitale distribusjonskostnadene og patche-ansvaret utvikleren ville hatt i en stund framover. Nå diskuterte jeg ikke det veldig nært med vedkommende, så der kan jeg nok få en presisering!
 9. For en ekkel negativitet. Tenk om den var litt mer gavmild i sin tolkning, eller i alle fall belærende? Men nei, bare ekkert. 👎
 10. Tenkte bare 'tenke høyt' i en post her 👀 Jeg tok litt uformell kontakt med Aerosoft for noen måneder siden, siden jeg hadde blitt positivt overrasket over både CRJ'en og Twin Otteren deres. Spurte om et veldig omtrentlig estimat på Dash 8 100/200 med lignende kompleksitet, basert på en maskin fra sent 90-tall. €300.000 anslo de for noe sånt. Altså snaue NOK 3 mil... Hvor sannsynlig er det at man kunne fått til noe sånt? Tre tusen mennesker må gi en tusenlapp hver (for deretter å kjøpe selve produktet når det kommer). Ikke så rent få mennesker! Én opsjon ville jo vært å bare kjøre en Kickstarter/Gofundme*, og prøve å nå ut til så mange interessenter som mulig. Det er nok mange hundre, eller tusen, i flysimmiljøene som ville likt å se små Dash 8'ere. Man kunne også peilet seg litt mer inn på de som har en profesjonell interesse. Widerøe hadde 460 piloter før corona, og noen av disse er sikkert lystne på en Dash 8. Kjøpekraft har de også. Air New Zealand og QantasLink er nok i samme størrelsesorden hva antall små Dash 8'er angår. *Dersom Aerosoft ville vært fornøyde med en slik profilering. Det er slettes ikke gitt. For meg ville ikke en tusenlapp vært en høy terskel. Jeg har brukt 1000 kroner (++) på byen før og ikke fått så mye igjen for det . Tror det samme gjelder for en del andre. Hvis man har et godt innsalg, har en pålitelig innsamlingsplatform, og er god til å aktivt spre budskapet, da... da kan det jo... gå?
 11. Jeg blir smått imponert om du klarer strandlinjen, for det er grunt der som bare rakkern, og flo/fjære er rundtom 2 meter variasjon. 😶 Hvor vil du ha bilder fra spesifikt?
 12. Sørkjosen er en veldig fin flyplass så jeg er glad du tar deg bryet! Artig flyplass, mest pga innflygingen. Og litt spesiell, siden rullebanen er omtrent 100% flat (etter de første 350 metrene). Skulle gjerne hatt sjarker og såntno modellert så man kunne gjøre rettferd på disse nordlige fiskeværene. Ser fram til AIG lanserer sin Dash 8-100 modell Da skal det bli litt mer autentisk å fly i Norge.
 13. Nekter å tro at det er samme spillet engang! Forbedringen er sykt nice, kjempebra jobbet \o/
 14. Ser at du la til Vardø'en jeg laget. Berlevåg, Båtsfjord, og Vadsø er også tilgjengelige som freeware. Du hadde lagt til Slasko79 sin Berlevåg som alternativ til payware, men den dukket ikke opp med quality freeware filteret. Uansett har han nå tatt den ned (som er synd). Mye vaktmesterarbeid med slike lister, så det skal godt gjøres å holde seg a jour. (Personlig synes jeg lys og banens høydeprofil er de viktigste elementene å få rett. Men hadde jeg vært god på 3D-modellering hadde jeg kanskje syntes noe annet. )
 15. Herregud vi kommer til å trenge 80-tallsversjoner av alle norske flyplasser nå.
 16. Ja nei der har du et godt spørsmål. Hva skjer med verden?? Personlig er jeg lite fornøyd med at rullebanen til mange av disse paywaremodulene er helt flate. At det ikke går an å tilstrebe omså LITT helling synes jeg er dritkjedelig. (Tror de fleste av Varanger sine flyplasser nå 2020-2022 har gått over til Remote Tower, en siloaktig struktur på motsatt side av banen fra tårnet, så på sett og vis er vel alle paywaremodulene utdaterte)
 17. Den ble som den ble, si! https://flightsim.to/file/17225/braathens-safe-dc6-b
 18. Magisk! Takk. Ja jeg fikk sendt mail til Scanprod som viste 2006-årsoppgaven ifm lakking av bl a Olav Kyrre. Og den skulle, utrolig nok, være ca samme farge som det DC'ene hadde, selv om jeg mistenker at prosessen må ha vært en ganske annen. Med forbehold om at ulike monitorer gjengir dette svært ulikt -- her er en veldig blåstripet Kyrre i Bodø, mens her er den samme utendørs. At noe kan males flere ganger og ulikt er ingen hemmelighet, og det kan godt ha vært tilfelle. For eksempel ser man rikelig fargeforskjell på tekst og stripe på dette gamle bildet, med forbehold om at de reflekterer lys fra ulike retninger. Jeg befattet meg med spørsmålet pga en Braathens-paint av PMDG DC-6, og tenker vi ender på en... en vellldig mørk blå.
 19. Ja de er uhyre svåra, disse bildarna. Dette er et godt eksempel på hva litt alder kan gjøre, for her har det samme DC-4-flyet i det tidligere vinterfotoet blitt veldig blått, mens beslaget på elevator viser hvor svart skikkelig svart kan være. Så jeg heller mot at det MÅ foreligge NOE blått i den hersens lakken.
 20. Ja, jeg skulle likt å tro det var svart, men Denne DC-4'en skulle man jo ville si var svart, men LN-Decals gjengir dem ganske så blått -- og er det noen som vil ha det nøyaktig, tenker jeg, så er det vel modellfolkene. 6_9
 21. Goddagen Jeg vokste opp med Braathens da de hadde 737 men fløy aldri med dem. Hadde imidlertid alltid inntrykket av at de hadde en mørk blå stripe, akkurat som det norske flagget har et kors i svært mørk blå. Slik som på denne 737'en. DC-6'en som ble fløyet til Norge hadde imidlertid svart maling. Plutselig ble jeg usikker. JanT73 hadde en versjon på flightsim.to som jeg faktisk trodde var blå, helt til jeg zoomet skikkelig inn. Nå vet jeg ikke lenger. Hvilken farge har denne stripen til denne historiske DC-6'en? Er den, etter at man tar høyde for gjenskinn fra himmelen, blå eller svart? Er en svart stripemaling lagt på en annen grunning enn det gjenskinnsmalingen under cockpit er, kanskje? På forhånd takk!
 22. Veldig positivt overrasket! Båtsfjord sin ganske utfordrende threshold er veldig godt gjengitt, og honningsvågområdet virker mye bedre enn det var. Fortsatt altfor mye trær i Finnmark og på fjell ellers i landet, men Varanger (som er mitt fokus) nyter kjempegodt av oppdateringen ellers.
 23. Ja det kan være bra å nevne her også! OP er laga før man kunne redigere disse trådene, så jeg har ikke mulighet til å endre der. Det var en pathingfeil i ENSS som gjorde at jeg slettet -samtlige- ground crews overalt. Hotfixa her om dagen og håper ikke flere trenger å rive håret sitt. (Jeg gir så f i ground crew at jeg ikke engang oppdaget det selv om jeg fløy over hele verden)
×
×
 • Opprett ny...