Gå til innhold

Blir det BattleCom eller Roger Wilco?


Bernt Michael Johansen

Anbefalte innlegg

 

Generelt spørsmål:

Har man diskutert å standarisere bruk av voice? Det virker litt tullete at det brukes forskjellige programmer. Etter hva jeg erfarer kan man ikke kjøre begge disse samtidig, slik at ofte ved bytte til annen voice-kontroller må man også avslutte den ene og starte den andre..

Eller er jeg helt på jordet her? Har andre allerede funnet løsningen, mon tro..

-bernt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Battlecom eller Roger Wilco.. det er det store spørsmålet.

Det er forskjeller mhp hva som brukes på forskjellige områder.. Norge har for nå bestemt at Battlecom bør være programmet som skal brukes, men Sverige, Danmark og Finland (+ enkelte land nedi europa, har ikke oversikt) bruker RW.

Fordeler med Battlecom slikt sett er muligheten for å ha flere kanaler på en og samme server.. og med en med ISDN som hoster en voice server så fungerer det relativt smertefritt. Roger Wilco har ikke så enkel innebygd støtte for FLERE kanaler på en og samme server (som letter kanalswitch feks fra APP til TWR eller vice versa.. tidspunkt der en ikke bør dille med å skrive ned IPno, koble opp tilserver etc IMHO) Roger Wilco har en egen server og.. men oppsett av den er mere tungvindt, og bla kan ikke den som hoster server bruke RW - ganske tungvindt. Satt opp som en fast server kunne nok RW vært en fordel.. men BC fungert ganske bra her i Norge i over 1 år nå, og prosedyrer etc er ganske bra innarbeidet.

Mhp lydkvalitet så er både RW og BC tilstrekkelig til sitt bruk.. for meg så er BC best på det.. men andre sier det motsatte [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image], de er begge to fullt ut tilstrekkelig til å ha det gøy med voice.

Nye SB2.2 kommer til å ha voice støtte innebygd (transparent for brukeren, og er basert på Roger Wilco), men til den tid kommer så tror jeg BC som serveralternativ fungerer best her i Norge, men en bør og ha RW installert, om en vil fly utenfor Norge

------------------

Roar Sandøy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En annen ting som er meget positivt meg RW er at den støtter flere lydkort, slik at du kan kjøre lyden ut som vanlig ifra fs og for dem som har to lydkort (slik som jeg som kan bruke videoredigeringskortet også [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]) kan vi få lyd KUN ifra RW ut på en egen kanal slik at vi får KUN lyden ifra flygelederen i øret [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...