Gå til innhold

American Airlines driter på droget!!!


Håkon Søreide -ENBR-

Anbefalte innlegg

American Airlines har virkelig tabbet seg ut denne gangen. Ikke lenge etter en større flyulykke i Little Rock (Arkansas) og med nr.1 rating i USA med klager fra flypassasjerer, og mangler pekt ut av FAA, så gjør de noe teit igjen.

De har gått ut og bedt de større freeware sidene om å fjerne alt av AA fly bilder etc. som en konsekvens av dette har flightsim.com fjerent alle filer med bilder fly av AA.

Dette er blitt gjort p.g.a at et ukjent payware firma har kjøpt rettighetene til bruk av AA's merke på et nytt produkt. Det amerikanske simmer miljøet er av den grunn i harnisk og har allerede vedtatt å boikotte både American og det nye payware produktet samt andre produkter av denne payware leverandøren.

Dette må sies å være usannsynlig dumt. Simmermiljøet gir American nemlig god og gratis reklame med sine repaints, nå blir det kjent at American er grisk og derfor skal en bare se at dette slår tilbake på dem. En liten smekk på pengepungen er akkurat det de fortjener spør du meg.

Hvorfor ikke følge eksemplet til Coast Air som har linker (de hadde ihvertfall sist jeg var innom) til VCA. LuxAir har tilogmed lansert sin egen FS del av hjemmesiden hvor du kan få tak på PF's B737 fly i LuxAir's farger.

I tillegg kan nevnes at American har fått alle Virtual American selskaper til å legge opp driften.

Kommentarer ønskes.

Videre lesing anbefales på PF's forum. http://www.avsim.com/cgi-bin/pfree.cgi"'>http://www.avsim.com/cgi-bin/pfree.cgi" TARGET=_blank>http://www.avsim.com/cgi-bin/pfree.cgi

mvh.

Håkon

-ENBR/BGO-

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Ikke er jeg jurist, ikke har jeg peiling på amerikansk lovgivning. Men det jeg vet med sikkerhet er at "internetjus" m.h.t copyright etc. etc. er I NORGE pr. d.d. noe av det mest difuse, største hodebryet til advokater, veldig mange gråsoner, osv. Det er et FÅTALL advokater som tør påstå noe med stor sikkerhet så snart du nevner internet. Noen få har dog spesialisert seg på dette området. Virker som internet og regelverk ramler mellom alt som heter stoler....Dette var vel ikke mye til hjelp, slik er det altså i Norge.

Åge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For det første: Jeg har ikke noe stort problem med å holde meg unna American Airlines - hverken i virkeligheten eller med FS - så det vil ikke bli noe stort, svart hull på harddisken min. Men tanken på at alle de som har lagt ned hundrevis av timer på å lage AA-modeller for oss og distribuere dem gratis nå blir jaget av kapitalkreftene gjør meg kvalm. Det er ikke så mye AA jeg er rasende på som softwarefirmaet som leker smarte på andres bekostning. (Tenk om staten solgte rettighetene til det norske flagget til Fuji, og japanerne nedla forbud mot å ta 17. maibilder med Kodakfilm???? [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image] )

MEN: Jeg kan ikke mye om amerikansk åndsverklovgivning. Likevel mener jeg at en avbildning av en logo på et virtuellt fly må kunne sies å være en KUNSTNERISK GJENGIVELSE, og derfor ikke bare være lovlig men også opphavsrettslig beskyttet i seg selv (Kfr. freewaredebatten). Noe annet er det å bruke en logo i seg selv på nettsider etc, der kommer lover om varemerker og copyright sikkert inn. Men jeg tror ikke Andy Warhol behøvde tillatelse fra Campbells for å male de berømte suppeboksene sine........ Og et virtuellt fly mener jeg altså stiller i samme klasse rent juridisk.

Det ville være flott om noen FS'ere med juskunnskaper kunne komme med en kommentar, jeg kan jo ta helt feil. Jon Bing, hvor er du???? [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Med vennlig - og opprørt - hilsen

------------------

John Andreassen

LN-NRK

[Edited by John A 20-08-1999.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Øyvind Hansen:

Du skal ikke grave frem noen andre klassikere også? Hva med noen av de gode gamle Helge Bø vs. SAS-diskusjonene?

Bare får å ha sagt det, så gravde ikke jeg frem denne diskusjonen. Den var øverst her på forumet. Skjønte det ikke helt. Kanskje noen har skrevet et innlegg også slettet det =) Ikek vet jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...