Gå til innhold

spørsmål!


Henrik Bergman

Anbefalte innlegg

Hva lurer du på da? :)

De-iceing er som navnet sier fjerning av is på flyet på bakken. Dette gjøres med varmt vann (ca 80*C) som er blandet med glykol for å senke frysepunktet. Er det -10 grader ute hjelper det ikke å spyle bort is med vann som allikevel fryser på igjen etterpå, derfor må blandingen ha et lavere frysepunkt.

 

Anti-ice er et tiltak for å hindre dannelse av is på fly og gjøres som oftest etter de-ice ved nedbør. Da legges et lag av en litt seigere (mer viskøs) glykol på flyet. Denne væsken holder seg på vingen til flyet er i luften, og beskytter mot isdannelse i en beregnet tidsperiode.

 

Dersom anti-ice utføres etter de-iceing, kan væsken man de-icer med ha et frysepunkt som er inntil 3 grader varmere enn utetemperaturen. Det vil si at man kan bruke rent vann (frysepunkt 0*C) ned til -3*C outdoor air temperature (OAT)

 

Den preventive virkningen av anti-ice varer bare en viss tid før flyet enten må ha tatt av, eller må inn til ny behandling. Virkningen (Holdover time) beregnes etter nedbør, OAT og væsketype/blanding.

 

Det finnes også flere forskjellige anti-ice systemer på flyene. Det kan være varmeelementer på propeller og i forkant av vinge, eller "boots" som er gummilister langs vingeforkanten som kan blåses opp for å knekke av is.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...