Gå til innhold

Boeing 737-800, men?


Kenneth Rønning

Anbefalte innlegg

Det er en ting jeg har lurt på veldig lenge om boeing flyene til feks. norwegian, sas, ryanair. For vis du tar en tur på ( www.airfleets.net ) så ser du på flyene til sas, norwegian og ryanair har, så står det på sas' maskiner: boeing 737-883 og 737-85P. Og norwegians maskiner er boeing 737-86N, 737-86Q, 737-81Q, 737-8BK, 737-8FZ, og 737-8Q8. Og ryanairs fly er alle 737-8AS.

 

HVA ER FORSKJELLEN PÅ FLYENE?

HAR LURT PÅ VELDIG LENGE, TUSEN TAKK FOR SVAR. :crazy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Boeing bruker de to siste sifrene/bokstavene i modellnummeret for å indikere hvem som først kjøpte flyet. En 737-705 er en 737-700 som først ble bestilt av Braathens, mens en 767-383 er en 767-300 som først ble bestilt av av SAS. "Kundenummeret" følger flyet hele dets levetid. Det blir altså ikke endret ved videresalg til nye eiere. Også leasingselskaper har egne kundekoder, så hvis f.eks SAS leaser et fly fra et slikt selskap, og dette selskapet var de som bestilte flyet nytt hos Boeing så er det leasingselskapets kode flyet får.

 

her er en oversikt over "kundekodene". Jeg garanterer ikke for hvor oppdatert listen er.

 

Mvh,

 

Lagt til, ser du har observert en -85P i SAS flåten, der en av de 800-ene som Air Europa opprinnelig bestilte, men som ble levert til SAS.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De to siste tall eller boktaver i typebetegnelsen er kunde kode. Altså hvert fly får en egen kode alt etter hvem som skal ha flyet. Derfor for eksempel alle 300 maskinene til Norwegian er forskjellige nummer på, siden ingen av de kommer fra samme sted, bortsett fra ett par kanskje.

Airbus gjør det på samme viset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...