Gå til innhold

Slik blir nye Gardermoen


Andreas F Berger

Anbefalte innlegg

Ser jo spennende ut.

 

Men vil det bli lagt til rette for større fly? Det står det ingen ting om.

 

Kunne jo gjort det mulig for A380 a stikke innom selv om det ikke skjer med det første. Må jo uansett bygges om viss/når den tiden kommer.

 

Om noen år så blir det forhåpentligvis noe annet en 737 å se på Gardermoen viss de legger til rette for det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne jo gjort det mulig for A380 a stikke innom selv om det ikke skjer med det første. Må jo uansett bygges om viss/når den tiden kommer.

 

Nå er det da en gang slik at OSL ikke fyller de kravene som stilles for at A380 kan betjene flyplassen. Dette går på banebredder, avstand mellom rullebane og taxebaner osv.

 

A380 har besøkt OSL en gang, og da ble det søkt om dispangsasjon ifra kravene, og det ble gitt. Da kom A380 kun for statiske tester, så det var minimalt med flybevegelser på den.

 

Ellers kan OSL ta ned alle de store passasjerfly som B747, B767, B777, A330/340, DC10, MD11, Tristar 1011. B787 og A350 er ikke større en dagens fly som flyr på OSL og vil ikke kreve andre krav en de OSL fyller pr idag.

 

Edit: Glømte å ta med B747 i oversikten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser bra ud.

 

Tror ikke man skal forvente A380 til OSL (eller CPH, hvis jeg skal sige den danske pendent). Der er ikke passagergrundlag nok. A380'eren forestiller jeg mig som et skib, som kan tage mange passagere, og laste dem af ved en stor havn. Derfra går der så f.eks. tog (eller hvis vi snakker fly så A320, A321, B737 og lignende) til en by, hvorfra folk så igen kan tage busser (eller for at blive i flyspråk, ATR, DHC-8 og lignende) til deres endestation.

 

A380 til f.eks. Frankfurt, London eller Amsterdam. Derfra f.eks. A320 til OSL også med en Widerøe DHC-8 til f.eks. Sogndal.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...