Gå til innhold

Hva har noen fly hengende fra haleror?


Christian Paulsen

Anbefalte innlegg

Har av og til lurt på en liten detalj som sikkert noen her vet hva er for noe.

 

På toppen av haleror på enkelte fly henger det noe som flagrer i vinden, kan se ut som en liten vimpel. Men antar det ikke er pynt som i ekstern Wunderbaum, og som fallskjerm er den vel i minste laget, så regner da med at det kanskje har en annen misjon. Så hva er det?

 

Fant i farten ikke noe godt bilde, men det første flyet B777 i denne videoen kan man i alle fall se at det er noe der.

 

www.youtube.com

 

Noen som vet?

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok' date=' men som måler hva da? [/quote']

Dette måleutstyret brukes for å kalibrere mange av instrumentene på flyet, som til vanlig får data blant annet fra pitot-rørene og andre måleinstrumenter rundt nesa. De måleinstrumentene henger gjerne etter flyet fordi lufta er så godt som uberørt her. En ser også at noen maskiner som er med på flight testing har en spiss nese, der de samme instrumentene er plassert fremst på denne spissen.

Ting de måler kan være trykk, hastighet, mm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns i utgangpunktet det hang veldig "rotete" bak der' date=' men jeg ser nå at så fort flyet flyr rett frem henger det tilsynelatende relativt upåvirket som du sier.[/quote']

Nå er jeg ikke helt sikker på hvor langt de firer ut denne fallskjermen når maskinen er i lufta, men den må i alle fall være såpass langt unna flykroppen at instrumentene i så liten grad som mulig berøres av økningen i lufttrykket en får når flykroppen presser luft unna. Og fallskjermen oppfører seg nok ikke slik under level flight, da er den lina rimelig stram :)

 

Takk for svar. ;)

Bare hyggelig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg ikke helt sikker på hvor langt de firer ut denne fallskjermen når maskinen er i lufta' date=' men den må i alle fall være såpass langt unna flykroppen at instrumentene i så liten grad som mulig berøres av økningen i lufttrykket en får når flykroppen presser luft unna.[/quote']

Her er et bilde sin tydelig viser at disse sensorene kan fires et godt stykke bak flyet, såpass at vi ikke kan se fallskjermen i bildet:

http://www.fromthecockpit.com/Gallery/albums/userpics/10001/Boeing_777_015.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...