Gå til innhold

Seilfly?


petter kindt

Anbefalte innlegg

Jeg er 14 år å vil bli pilot. jeg lurte på når jeg kan begynne å fly seilfly.Er det noen fly klubber i nærheten av bærum(oslo) som driver med dette. Hvor mye koster det eventuelt å ta sertifikat???

Jeg lurer på hva slaks utstyr som er i flyene. Er det

radio eller radar eller ingen av delene.

Jeg er veldig taknemlig for svar.

[image]images/icons/rolleyes.gif" border="0[/image] [image]images/icons/rolleyes.gif" border="0[/image] [image]images/icons/rolleyes.gif" border="0[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Quote fra en post som Marek la inn:

Du kan begynne å fly seifly fra du er 15 år. Etter en del starter flyr kan du fly solo, men dog med elevbevis (det må alltid være en intruktør til stedet som sjekker deg ut før hver start)

Du kan få serfikat etter fylte 17 år og da er du ikke avhengig av instruktør.

Ringerikes Seifly Klubb i Hønefoss, tror jeg er den nærmeste flyplassen til Oslo.http://www.seilfly.nak.no/" TARGET=_blank>Seilfly Har du mulighet til å velge flere klubber, anbefaller jeg deg at du sjekker på forhånd hvor belasta disse klubbene er. Noen klubber har stor pågang og det er ofte mye venting og lite flyvning på elevene.

Når det gjelder progresjon kan du regne med å fly solo etter 20-30 starter (man rekker ca. 3 starter pr. dag). Og du bør regne med minst 1 sesong (god sådan) før du er klar for å få serfikatet.

Klarer du å ta serfikatet på 1 sesong, har du ikke gjort annet enn å fly seifly hele sommeren. Det er kanskje mer normalt at man bruker nærmere 2 sesonger på å ta serfikatet. Men det spiller egentlig ikke så stor rolle om man har serfikat eller ikke. Du flyr jo solo uansett men trenger bare å ha med en instruktør tilstedet. Normalt er det ofte en instruktør på flyplassen og du flyr som om du skulle hatt serfikatet.

Når det gjelder hva det koster, så bør du forberede deg på et sted i overkant av 20.000 kroner. Det høres kanskje litt mye ut, men det er egentlig ikke det. For for disse 20.000 har du fått mange timer i lufta og sansynligvis 2 sesonger med flyvning.

Og det er mange som bruker seiflyvning som springbrett for videre utdannelse.

[ 29-09-2001: Endret av: Espen Søderstrøm ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt som bruker strøm skal helst ikke være i et seilfly, er ikke sikker på hva av instrumentene som bruker strøm, men det er vel bare radio som jeg vet om. Men har et cockpit bilde her, men stikk innom Tønsberg Seilflyklubb sine hjemmesider http://tonsberg.seilflyklubb.no"'>http://tonsberg.seilflyklubb.no" TARGET=_blank>http://tonsberg.seilflyklubb.no

Er av skoleflyet (L13 Blanik) bildet er tatt fra http://www1.airpics.com/showimg.php?imgid=12445"'>http://www1.airpics.com/showimg.php?imgid=12445" TARGET=_blank>http://www1.airpics.com/showimg.php?imgid=12445

men er ikke noe radar i et seilfly

Er vel 600,- det koster for en introtur over Jarlsberg hvis du møter opp tilnærmet vår aktivitet, men hver tur i elev perioden er langt fra så dyr. [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image]

[ 30-09-2001: Endret av: Rune Valestrand ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...