Gå til innhold

"Kiwi Scooter"


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Kiwi sier seg vel selv, men scooter er kanskje litt vanskeligere… det er et mye brukt kallenavn på A-4 Skyhawk familien av fly. A-4’n er ikke akkurat store flyet.

 

Så da bærer ferden av gårde til New Zealand og her kommer noen screenshots av RAZBAM sin payware A-4K Skyhawk og uttesting av nytt NZ scenery/mesh.

 

New Zealand var i mange tiår en trofast Skyhawk bruker, og selv om den opprinnelige ordren bare bestod av 12 A-4K/TA-4K, så ble 10 brukte Australske A-4G/TA-4G fly plusset på totalen i 1984. På slutten av 80-tallet gjennomførte de til og med en omfattende oppdatering/ombygging av flyene med moderne avionics og mange komponenter som for eksempel radar fra F-16. Men i 2001 ble det plutselig slutt da den nyvalgte sosialistiske Labour regjeringen bestemte seg for å legge ned kampflyvåpenet til det New Zealanske luftforsvaret. Så i dag er det bare transportfly og helikoptre som flyr over NZ.

 

På bildene er det A-4K fly slik de så ut i den opprinnelige kamo’en med ”kamelryggen”. Den ble lagt til toppen av Skyhawk’n for å romme ekstra EK systemer, men NZ hadde aldri penger til å kjøpe inn disse systemene og rommet ble bare brukt til lagring av utstyr og div ting for piloten….

 

To A-4K i merkene til 75 Sqn på line, Ohakea AB.

 

kiwi1.jpg

 

kiwi3.jpg

 

kiwi4.jpg

 

kiwi5.jpg

 

kiwi6.jpg

 

kiwi7.jpg

 

kiwi8.jpg

 

kiwi9.jpg

 

kiwi10.jpg

 

kiwi11.jpg

 

 

kiwi12.jpg

 

 

kiwi13.jpg

 

 

kiwi14.jpg

 

 

kiwi15.jpg

 

Det kjente landemerket Mt Egmont.

 

kiwi16.jpg

 

kiwi18.jpg

 

kiwi19.jpg

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yep, Skyhawken har en stolt og spennende historie bak seg. Den utmerket seg kanskje først og fremst under Vietnam krigen, men den har vært med i mange av krigen i midtøsten (fløyet av Israel og Kuwait) og ikke minst som du nevner Ernst, Falklandskrigen. Argentinerne fløy gamle tidligere Amerikanske A-4B/C maskiner mot den Britiske marinen, og de ble kjent for å presse på angrep i svært lav høyde mot de Britiske skipene for å unngå AAA, faktisk fløy de så lavt at de aller fleste bombene de slapp ikke armerte før de traff. Flaks for Britene... Mange filmklip på youtube. Feks denne filmen som viser litt Argentinsk Skyhawk historikk og ikke minst deres nye super Skyhawk A-4AR Fighting Hawk: http://www.youtube.com/watch?v=wFr1ZNHSsvc

 

Det rare med skyhawken er nemlig at den nekter å "dø" (hangarskipsfly har alltid blitt bygget solide..), fortsatt er det en god del nasjoner som flyr dette fløyet som først kom på 50-tallet. Brasil bruker de til og med fra hangarskip. Mange brukere har satt in nye moderne motorer, ny avionic (radar, MFD's, HUD etc) og cockpiten i dagens Argentinske Skyhawker ser rimelig hitech ut.

 

RAZBAM har laget så godt som alle mulige variasjoner av Skyhawk familien fra A-4A til A-4M, fra TA-4F og til TA-4J fordelt på 4 pakker. Er sikkert et 40 talls modeller totalt sett. De finnes bla på simmarket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...