Gå til innhold

ATC Radar


Leif Schmidt

Anbefalte innlegg

Leif, kan du fortælle mig, hvordan den "scanner". Det er bestemt ikke ment som en kritik, men på nogle tidspunkter er der stort set ingen fly og andre gange mange; så jeg ville bare lige høre om der er en forklaring.

 

Stadig, super ide!

 

 

Hej Peter.

 

SBS-1 er en receiver der konstant modtager på 1090 MHz, så den scanner ikke. Den lytter hele tiden til den "data stream" der kommer fra flyenes transpondere.

 

Grunden til at du ser mange kommme og forsvinde, skyldes dels at jeg viser et større område end det jeg kan køre "stabilt" Det er atmosferiske forhold, samt måske "blinde" vinkler fra objekter i nærheden af mig.

Jeg regner med at investere i en preamp. samt en antenne med mere gain på et tidspunkt. Så vil det blive mere stabilt, og dækningsområdet vil blive ca. dobbelt så stort.

 

Dog skal det nævnes, at selv om man bruger mange penge på dette, vil man stadig være udsat for at de atmosfæriske forhold ændrer sig hele tiden, og faktisk har stor indflydelse på reultaterne.

 

Hvis du har prøvet at dekode Acars fra flyene, vil du se det rækker meget længere. Det skyldes at Acars udsendes på frekvenser der er meget mere "taknemmelige" at have med at gøre.

 

Håber dette gav lidt mening !

 

Venlig hilsen

L Schmidt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...