Gå til innhold

Seilfly .... farlig?


mwalther

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg er 17 år og har lyst til å prøve en tur i et seilfly for å se om det er noe for meg.

Foreldrene mine er skeptiske fordi "de faller ned hele tiden". Jeg kan ikke huske å ha hørt om mange ulykker - det er vanligvis microflyene som faller ned?

Er det noen som kan bekrefte at seilflyving er trygt?

Markus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja seilflyging er veldig trygt. det er veldig sjeldent det skjer ting der personer omkommer... Det jeg har inntrykk av at skjer ganske ofte er ting som f.eks bukandinger og slike småting, men det er ikke farlig for deg bare for flyet...... Spørr meg jeg har vært med på det [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/frown.gif[/image] Bare si til dine foreldre at det er tryggere å fly en å kjøre til flyplassen.....

Ps. Det er mye gøyere en å kjøre også [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

 

Hilsen Christer (seilflyger)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svært så uinformerte foreldre du har da [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Det er VELDIG trygt å fly seilfly. Tryggere en fly med motor statistisk sett. Jeg tror folk synes det virker farlig å fly uten motor for da 'faller det jo altid nedover'. Mange tror at flyet holder seg oppe ved hjelp av vinden [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

Nei, ta med foreldrene dine ut til flyplassen å la en instruktør 'overtale' dem.

Martin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere sa ikke noe om at man kan utstyre seilflyet med fallskjerm om det skulle av en eller annen svært merkelig og antagelig bortimot uforklarlig grunn styrte? Jeg husker noen bøker jeg leste for mange år siden, om hangliding, der kunne man bruke fallskjerm om glideren ble skadd i luften og styrtet. Jeg så eksempler på kontrollert styrt m/fallskjerm, mener å ha lest at noe slikt finnes for seilfly og?

Hva er forresten verdens rekorden i air time med et seilfly med 1 person?

Husker en sommer i Elverum traktene, var oppe ved en hytte og

slappet av i solen, hørte så en "svoosjh" lyd over meg og så

et seilfly i lav høyde over taket, må si det var et vakkert syn, de er svært grasiøse. "Luft ballett"..

Mvh

 

Håvard

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann

Å fly seilfly er ikke noe "skummelt" i det hele tatt [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Jada vi kan bruke fallskjerm i seilfly ja. Blir som regel bare brukt under acro,bølger osv....men også under vanlig flyging, men da helst på litt nyere fly som er konstruert for dette.

Verdensrekorden på "air time" er jeg ikke helt sikker på, da det ikke konkureres så mye på dette lenger da dette kan gå utover sikkereten osv..

Det konkureres mere i høyderekorder, Gjenomsnitt hastighet over en vis lengde(ofte trekantbaner) og distanse flyging.

 

------------------

Mvh

Karl Andreas Olssøn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Karl Andreas Olssøn skrev:

Jada vi kan bruke fallskjerm i seilfly ja. Blir som regel bare brukt under acro,bølger osv....men også under vanlig flyging, men da helst på litt nyere fly som er konstruert for dette.

Tror han mente at selve seilflyet kan ha fallskjerm. Og det er jo også korrekt, selv om jeg ikke tror det er kommet i noen produksjon.

Kenneth

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda det finnes seilfly med motor også.. Men det er ikke noe farliger å fly uten motor. Man passer altid på at man er innenfor rekkevidde av et jorde eller noe slikt som er langt nokk til å lande et seilfly på. ca 200 meter er nokk.

Christer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Seilflyging høres veldig trygt ut spør du meg. For mange år siden var jeg med på en slik tur, og det var helt vilt råttt! Har tidligere fløyet en del med småfly før jeg testa dette. Seilflyturen var en del for å få nye medlemmer til en seilflyklubb i Sverige (jobba der da). Instruktøren ga meg instrukt om hvordan jeg skulle forholde meg, og ga meg en førkrigsmodell av en møllspist fallskjerm - just in case. Jeg holdt på å få sjokk da jeg så treningsflyet til klubben - en overdimensjonert murstein med vinger, som ga meg en vond følelse av at dette kom til å gå gærnt. Vi klatra om bord, ble kobla til tauingsflyet (Super Cub), og satte av gårde.

Først en masse buldrende ulyder og det rista som et lite he*****. Vi kom oss opp i lufta og med ett hørtes ett brak som fikk meg religiøs (da vi koble fra). Deretter - stillhet. Cub'en trakk til høyre og vi til venstre og livet var bare deilig. Et vindsus i cockpit var det eneste som tyda på at vi faktisk var i bevegelse. Vi fant god termikk og steg ytterligere. Time to play. Vi stupte og tok noen heavy bank svinger som satte magen i høyspenn. Fikk mulighet til å føre flyet selv - utrolig opplevelse. Siden vi fant så bra termikk holdt vi på over det dobbelte av tiden jeg hadde betalt for, før vi satte kursen mot stripa. Så landa vi, og instruktøren fortalte hele tiden hva han prøvde å gjøre og det hele var meget lærerikt.

Dette anbefales. Husk at kursflyet (for 2 mann) har helt performance og utseende (direkte stygt). Som sagt - murstein med vinger. Man akk, så gøy :-)

Vil anbefale foreldrene dine å ta en tur først, hvis de ikke lar deg gjøre dette etterpå, så er det på tide å bytte dem ut :-)

Mvh

Karl R Pettersen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...