Gå til innhold

FLY! vs. Fs 2000 pro


Jan-R. Storelvmo

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har nettopp skaffet meg FLY! Bestilte det fra akersmic. Jeg har hittil fløyet FS 2000 PRO med Norway 2000 og er meget fornøyd med det. Nå er det slik at jeg pleier å være hos min onkel når jeg flyr. (på grunn av gammel PC) Han har en super rask datamaskin! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Jeg installerte alt sammen. Tok tilsammen 1.6 GB på disken! Jeg bestilte da den første versjonen av FLY!, altså ikke FLY! 2k. Jeg hadde heller ingen patcher installert da jeg la det inn.

Etter å ha fiklet med denne i 2 timer har jeg disse synspunktene om FLY! Det første jeg merket meg etter endelig å ha kommet meg opp i luften er GRAFIKKEN. Den er jo HELT ELENDIG! Flat, lite fjell og de fjellene som finnes er veldig *flate* og kantete. Dårlig visibility var det også, noe som også var med på å ødelegge grafikken enda mer. Og ekstremt lite bygninger. Det var også en masse andre grafikk feil som mange andre også har nevnt. Og de bygningene som var var veldig enkle og lite detaljerte. Selv fs 98 sin grafikk er 1000000000000000000000 ganger bedre [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] I tillegg er det en drøss med bugs. Jeg har fløyet fs 2000 pro i ett år nå har hittil ennå ikke funnet bugs i spillet! Det er ganske bra!!! Nå har jo Microsoft laget en god del versjoner av fs, men allikevel da. Flyfølelsen og simulasjon av systemene ombord på FLY! er det BESTE jeg noen gang har opplevd. Cockpitene var jo bare helt lekkre! Maken til cockpiter må jeg bare si!! Førsteinntrykket var at de var veldig store, og det var vanskelig å fly samtidig som jeg stilte inn navigasjonsinstrumenter og sjekket instrumenter ombord. Dette var ulempen med de store cockpitene. Men en ting til: Jeg merket at det var veldig vanskelig å gjøre innflyvninger siden cockpitene var så store at jeg bare fikk noen få instrumenter tilgjengelige omgangen. Finnes det ikke noen måter å minske panelet på eller andre ting? En ting til jeg savnet var checklistene til flyene. Hvor har de tatt veien??? Jeg fikk heller ikke ATC til å fungere. Jeg fikk ikke fram ATC menyen. Enda en *bug* eller?? En ting til når det gjelder grafikken. Max visibility er jo bare 20 nm! Dette ødelegger også veldig mye og gjør at det som er langt unna blir uklart og stygt! Men jeg får bare håpe at det går seg bedre til etter hvert.

Jeg la også merke til en ting til mens jeg satt å prøvde å prøve alt av features. Når jeg gikk ut av flyet å så flyet utenfra så det jo helt for dumt ut. Hawker'n så jo ut som om det var en 5 åring som hadde tegnet den. Den lignet jo mer på en bil enn et fly. Det samme vil jeg si om de andre flyene. Høyden min var også vanskelig å bedømme når jeg skulle lande på grunn av dårlig detaljerte landskap og dårlig grafikk. Og ikke minst dårlig oppløsning på de grafiske detaljene. En ting som jeg også syntes var dumt var at flyet ikke kunne "crashe". Flyet bare spratt opp igjen. Dette er jo ikke akkurat noe negativt, men det hadde jo vært veldig bra å få vite når man crashet flyet. Lyden i FLY! var egentlig helt ok, men ikke noe KJEMPEBRA. Personlig synest jeg at lyden i FS 2000 PRO er bedre. Jeg leste i FLY! forumet her at det var noen som syntes at Flightplanneren i FLY! var helt genial. Helt genial er den nå ikke, den er ikke noe bedre enn i fs 2000 pro. I fs 2000 pro er det jo noe som heter Navigation log. Denne pleier jeg å printe ut når jeg flyr IFR i fs 2000 pro. Denne synest jeg er bra i fs 2000 pro. Nå virker det og kommer kanskje til å virke som om jeg er en stor Microsoft fan, men det er jeg ikke. Jeg er bare helt real og sier hva jeg mener. Men det var en feature i FLY! som jeg likte veldig godt. Det var Weight og Fuel load. Skikkelig stilig å kunne sette inn pasasjerer og baggasje og kunne sjekke balance og hele tiden prøve å få flyet i balanse. Dette er virkelig noe å tenke på for Microsoft!

Ellers så syntes jeg ikke at vær generatoren var noe særlig bra. Den er mye mye bedre i fs 2000 pro. Men skyene i FLY! er bare HELT råe. Det er jo som om man flyr på ordentlig!

Det er mange som har sagt at FS 2000 PRO er et spill og at FLY! er en simulator. Kan ikke si meg helt enig i dette. Dere kan jo ikke kalle FS 2000 PRO for et spill. Jeg ser på begge to som to veldig gode flysimulatorer.

Etter å ha sammenlignet FLY! og fs 2000 pro vil jeg si at grafikken og alle de programmerings feilene i FLY! ødela VELDIG mye. Så den endelige konklusjonen min er at jeg holder en liten finger på FS 2000 PRO. Men hvis utviklerne av FLY! får fikset alle de feila og får forbedret grafikken slik at den begynner å nærme seg grafikken i fs 2000 pro så tror jeg at jeg ville holdt meg til FLY!. Men nå er det vel ikke lenge til FLY! 2 kommer siden selskapet som lager det har søkt etter beta testere. Så da gjenstår det jo å se hvordan den blir. Gleder meg og håper beta testerne tar seg bedre tid denne gangen [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

 

Jeg kommer sikkert til å fly en del i FLY! fremover i tillegg til fs 2000, så jeg lurer på om det er noen andre som har noen synspunkter på dette og som har tips å komme med? Som f. ex hvilke patcher jeg burde skaffe meg osv...

Og tilslutt: FS 2000 PRO vinner på GRAFIKK!!! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

------------------

MVH

Jan-Reidar Storelvmo

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FS2000 vinner på bakkegrafikk - men ingenting annet. Bugs er fixet i patch som du finner i filbiblioteket.

Har lagd en liten zip i FLY! fil biblioteket "jumpstart" - så kommer du lettere igang.

Du må ha patch og SKY! addons. Sjekklister og andre bruksanvisninger finner du på nettet.

FLY krever mer og gir mer. Simulere virkeligheten krever noe mer enn et par kvelder trening.

Landing med FLY! er mye bedre enn FS. Forhåndsprogrammer 3 views med PF taster. En hvor du ser ut - en hvor du ser speed, høyde og ut - og en view hvor du ser hele panelet. Da kan du kaste et blikk på panelet på innflygning med et tastetrykk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du skriver at du ikke har funnet en eneste bug i FS2kpro, skriver du det bare på faen eller mener du det ? Isåfall kan du ikke ha sett særlig godt etter [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Det var mange bugs i FLY! ja, men de aller fleste er rettet i patchene (det er også sceneryet til en viss grad, dvs det finnes fjell der det er fjell irl sånn noenlunde ihvertfall).

For meg er systemsimulering det viktigste, derfor flyr jeg ikke fs2k (den duger jo ikke til det), flyr også lite FLY!. PS1 er absolutt best (om du klager på grafikken i FLY! kan du bare glemme PS1 da).

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Apropos d dær med fjell.....På AVSIM finnes jo et elevation-scenery for Scandinavia.

Det er et bra addon vil nå jeg si!texturen er jo så som så utenfor USA,men vi har iherdige folk som arbeider med Norge-scenery til FLY!feks.Stavanger!

Sånn sett er det jo bare å vente og se....

jeg flyr bare FS2000 når jeg skal fly Widerøes Dash 8 og for å fly i mitt nærmiljø,Mo i Rana....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann!

Ja, jeg var vel kanskje litt tidlig ute med å uttale meg om FLY! [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Dere har protestert litt her ja [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] Men de patchene til FLY! er jo tilsammen på flere hundre megabyte!! Må jeg virkelig sitte å laste ned alle sammen??! Er det forresten noen som har adresser til steder hvor jeg kan laste ned sjekklister til flyene i FLY!? Og en ting til: Blir flyene fikset også når jeg installerer patchene? Iallfall uten noen patcher installert så ser de rare og stygge ut utfra. Iallfall Hawker'n og Cessnaen litt også.

Tarjei Lundarvollen: kan du fortelle litt mer om PS1? Evt. hvor jeg kan finne ut mer om den? Det virket kanskje som alt som betydde noe for meg var grafikken, men jeg jeg må da også innrømme at jeg bryr meg mest om system simulasjon da [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Men grafikken må iallfall være seende på... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Ellers så er jo de freeware sceneryene over skandinavia på flere hundre megabyte [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/frown.gif[/image]

Til slutt: finnes det ingen utvei??! Må jeg laste ned flere hundre megabyte for å få alle patchene og nyttige tilleggsprogrammer til FLY!?

Det er ikke noen her som har alle patchene og som kan brenne de og sende meg mot litt betaling? Please... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Hilsen

Jan-Reidar Storelvmo

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...