Gå til innhold

Øystein Eker

Members
  • Innholdsteller

    531
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Øystein Eker

  1. Alle flyselskap har et bra 3. kvartal. 500 mill er for lite å dekke inn neste år 1. kvartal (som alltid er det dårligste)
  2. En SAS stuer fra Bryne fant en liten fin flaske. Han gnikket og gned skitt av den. En ånd steg ut flasken: "Tusen takk! Jeg har vært innesperret i tusen år. I takknemlighet skal du få et ønske oppfylt." Stueren svarte: Det hadde vært glimrende med en bro fra Bryne til Hawaii!! Ånden: -" Er du klar over hvor mye betong og armeringsjern som skal til et sånt prosjekt. Kan du ikke ønske deg noe annet? Stueren tenkte seg om og ville gjerne sikre arbeidsplassen sin: -"Du kan vel fikse sånn at SAS går med overskudd?" Ånden - etter litt betenkning*: - "Hvor mange felter er det du skal ha på den jævla broa di?" *(Han hadde vel hørt uttalelsen fra Wikestad - Lønnskutt kommer ikke på tale!)
  3. LN-TUI flyr nå til Phuket. Refueling ZAH (Zahendan Iran). Framme ikveld 22.30Z. Retur imorgen samme vei -avgang 1200Z
  4. Da Braathens fløy på Haugesund så ble det spurt om de kunne forlenge runwayen. Da var svaret nei. Tørre å spørre lavere avgifter ville være bortkastet tid. Da Ryanair ville fly så ble halleluja stemning i Haugesund med kronerulling fra næringslivet og bortfall av avgifter. Er det noe rart at Ryanair klarer seg? 35% av billettprisen er avgifter. Hvem skal betale flyveledere - brøyteutstyr -brannbiler? Jo det er resten av flyselskapene som betaler sine avgifter. Nå har heldigvis vestlandregionen snart konk på eksperimentet. De har bare driftsmidler ut mars måned. Igjen er det tigging av næringslivet istedenfor å la Ryan betale det koster å drive flyplass. OK for meg. Men det hadde vært greit med konkurranse på like vilkår. Det er bare sunt for alle. Hvis du hadde drevet en pølsebod på normalt vis og hadde fått en konkurrent som var så populær at de slapp å betale moms. Media syntes det fantastisk at endelig kunne man få kjøpt pølse til 1 krone. Det at det var kun 2 pølser som ble lagt ut til salg hver mandag morgen som kostet 1 krone var det ingen som brøy seg om. Resten av uka kostet samtlige pølser kr 5. Pølsebrød kostet kr 15. Sennep -ketchup kr 10. Mottrekket ditt ville være å selge pølser til kr 1 du også. Garantert tap da du har mediene mot deg at har alltid vært dyrest og du må betale moms. Er det like konkurransevilkår?
  5. Er nok ikke redigert. Her kan du se fotografen på terrassen på tårnet ute til høyre. http://www.avweb.com/newspics/TBirdwreckdavis.jpg
  6. Davis i tårnet tok et knalltøft bilde fra tårnet på et flystevne.- Garantert screensaver denne her.. http://www.avweb.com/newspics/DavisTbirdEject.jpg
  7. Full movement sim er ikke leketøy. Man kan bli hardt skadd i en slik. Komponenter er så spinndyrt så vedlikehold blir umulig. Tekniker må garantert på kurs for ha en liten mulighet til økonomisk feilsøking. Du bytter ikke en del til kr 100.000 og finner ut at det ikke var den som feilet likevel. Neste komponent du mistenker koster garantert 100.000 til og har leveringstid på 1 år. Scenery i en slik er garantert dårlig - lignende FS5. Eneste realistiske er å strippe den ned og bygge den opp på ny basert på "vår" flysim og kjente saker som f.eks Magenta. Da vil den være driftsikker - billig vedlikehold og konstant utvikling.
  8. Håpløst at enkelte ødelegger. Et godt råd til idioter som er misfornøyd. Er du ikke fornøyd med freeware - så be om pengene igjen da vel? MEN: Hva er problemet med at navdata ikke blir oppdatert? I real life blir navdatabasen oppdatert 1 gang pr mnd pga endringer ute i verden f.eks skifte av VOR frekvens. Nå skjer ikke dette i fs2004. Så lenge navdatabasen er lik fs2004 med VOR/ATC/ airways så er nye revisjoner bare til det verre. Husker f.eks at ZOL VOR forandret frekvens i real life til 116.85. Min gamle flysim hadde gamle frekvensen - og jeg måtte skaffe gamle Jeppesen kart som var gull verdt helt til ny flysim ble innkjøpt og frekvensen ble oppdatert.
  9. Testflight idag - lavflygning. Skal teste ground prox fra Tau mot Rennesøy. Er det noen i distriktet med kamera idag, så kan de få noen bra bilder. Kommer til å fly meget lavt.
  10. En utfordring til deg som har fs2004: Sola- Kjevik: Flyr du på under 30 minutter med Raceflyet DH Comet? Min rekord er 30 minutter og 10 sekunder. (inklusive stall under turn rett etter takeoff og en elendig landing) Oppsett er som real life i 30åra. Sett opp simmen alt på real (unntak gyrodrift). Du må fly i real weather. Studer kart før takeoff. GPS forbudt. Det er ikke tillatt å bruke noen som helst hjelpemidler underveis. Ikke radio. Ikke map mode. Selve flyturen: Real weather. Bruk active runway. Sjekk klokka (Langt nede til høyre i VC) når du tar brakes off. Landing må være på runway - ikke på gresset. Det er ikke tillatt med crash. Heller ikke å bruke opp hele runwayen og passere innflyvningslysene i motsatt ende. Sjekk klokka når flyet har stanset HELT opp. Tips: Lås halehjulet. Fly med så lite bensin som mulig. Bruk Virt.Cockpit. Zoom litt tilbake (minus tegn). Trim flyet til å fly hands off. Tren endel landinger først.(Les hvor forbanna testpiloten var på landingsegenskapene - sjekk i CoF history). Approach er på hele 100 mph.
  11. Håpløst å innstallere fra microsoft update. Er det noen som har link til enkel download av update 82390 norsk versjon?
  12. http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=73790
  13. Sivile fly er konstruert for å tåle birdstrikes - også vinduene. Det er nok tinte fugler (simulert flokk) som blir skutt med luftkanon inn i motoren på max turtall. For å bli typegodkjent må motoren ha igjen en viss thrust. Mer dramatisk er det å skyte av fanblader på max turtall og kaste inn bildekk. Kriteriet for typegodkjenning her er at motoren ikke løsner fra motorfester og at det ikke oppstår brann. Det er verre med militære fly. Var hos PPG som lager flyvinduer. De skulle lage cockpitglass til F-15 som tålte birdstrike. Dette ble for dyrt. US air force akseptabel statistikk for tapt fly og tapt pilot er langt høyere enn statistikk for fatal ulykke med birdstrike mot cockpit. Bestillingen ble kansellert.
  14. Klipp og lim fra Microsoft: We will close the architecture of FS2004. All addons will be licenced by Microsoft and must be purchased through licenced dealer. Cracking of FS2004 code to add piracy addons are illegal.
  15. Den som gir så dårlig karakterer må enten gjøre det på dævelskap for å ødelegge for oss andre brukere - eller at vedkommende har hatt problemer med å installere, og gitt det dårlig karakter i ren frustrasjon.
  16. Venter og ser. Lar meg ikke lure av reklamen lenger. Hsuk at det er store begrensninger i selve flysimmen. Det har vært for mye eye/earcandy i det siste - og nedprioritert flyegenskaper. Og det verste er at paywareprodusenter påstår at de har 100% realisme i systemer og cockpit. Da er bedre å la være, og heller innrømme at det er 50% realistisk. - De påstår også at det er ferdig patchet før utgivelse. Vi får se om det er i nærheten av 767PIC
  17. Politikere vil redde SAS. De kan jo bevilge 36 millioner for å dekke inn bonusen SAS sjefene har gitt seg selv
  18. Litt trist. Logget en del timer på denne simmen - da M$ flysim ennå hadde dårlig scenery. Satset heller den gangen på Aerowinx PS 747 med kun cockpit - men systemer 100% operativt + ATC som funket. Nå er jeg godt fornøyd 767PIC og 90% systemer operativt. I tillegg kan jeg fly over alt i verden med skikkelig vær! DOS programmet har nå en pensjonist tilværelse i en mappe på HDen. - Det var moro og fin trening i sin tid - men savner den ikke i dag. http://aerowinx.com/forum.cgi/read/180
  19. Utrolig support til de som hadde kjøpt produktet hans - selv når han ble dødssyk. Tenk hvis Microsoft hadde vært like samvittighetsfull. Verdens beste flysimmer har gått bort.
  20. Boka om sammenslåingen SAS/Braathens kan lastes ned hos boarding.no - Det er godt at quislingene i ledelse og fagforeninger er dokumentert for all ettertid. Må leses av alle som interessert i norsk luftfart. Og de som tror de har en trygg arbeidsplass. http://www.boarding.no/art.asp?art=6482
  21. Har lagd en liten snutt - hvor du starter på parkering. "innføring i ATC" http://www.flightsim.no/file/FS2002_-_Diverse/Diverse_filer/more2.html
  22. Nå har du sikkert lagt merke til at panelet er for høyt på standard flyene. Det er vanskelig å se runway på landing. Skifte view opp hjelper - men gir feil synsvinkel. Her er 2 fly med paneler som er bedre på landing: Beech King Air - finner du på SATPA. Flyet er 2motors men er stødig og grei. Husk på å åpne motorkontrollbildet (shift 2) og dra håndtakene til low idle - lav tomgang. Tony brukte flyet til jorden rundt tur - se meny på høyre side. Fly og panel finner du på venstre side. http://www.satpa.com/ Hvis du registrerer deg hos PSS så får du en gratis BAE Bulldog - Trainer. Den er litt livlig i lufta og kanskje vanskelig å trene på - men du har fin utsikt til runway på landing. http://www.phoenix-simulation.co.uk/ sjekk meny "news archive" - nederst. Omtale finner du på http://www.avsim.com/ se reviews -commercial aircraft reviews. Husk å ha lite bensin på tankene. Halv tank er mer enn nok. =mindre vekt = bedre å fly.
  23. Praksis + praksis + og gjerne litt mer trening. 1.Velg et enkelt propellfly. 2. autopilot forbudt 3. fly landingsrunder i mengder. dvs fly rundt flyplassen - ta av og land. 4. Vær disiplinert i treningen.Bestem deg for å holde f.eks 3000 fot. Tren på å svinge f.eks rett nord (360) og til øst (90)uten å forandre høyde. Tren på å forandre høyde f. eks fra 3000 fot til 3500 fot mens du svinger. Med motor på tomgang - hold farten på f.eks 110 knop .... osv...osv.. Dette er ekstremt viktig trening. 4. Håndfly visuelt f.eks langs kysten fra Stavanger til Bergen. 5. Håndfly visuelt over land - er vanskeligere med å holde kursen, f.eks fra Gardermoen til Bergen. Dette er absolutt grunnleggende før du lærer navigasjon inklusive autopilot. Det er mange frustrerte brukere som har tusenvis av flysim timer - som har hoppet over dette. Resultat: Når de først må skru av autopilot og navigere de siste minuttene før landing - så ender det med korreksjoner på + - 1000 fot inkl ukontrollerte kursendringer. Det gir ikke den helt store flysim opplevelsen.
  24. Braathens pilotene er så dårlige til å sikte at de vil bli utstyrt med håndgranater istedenfor revolver.
  25. Min 3 år gamle 450mhz PIII er sliten og går av med pensjon. Nå skal jeg velge fra øverste hylle. Hva er best til flysimmen. 19" flatskjerm eller vanlig 19" ??
×
×
  • Opprett ny...