Gå til innhold

Fredags spørsmål


Jan-R. Storelvmo

Anbefalte innlegg

Hei!

Her kommer fredagens spørsmål [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

1. Når vi lander et fly, hvor skal trimmen stå? Skal den stå midt i, eller skal den bare stå der vi stilte den for å holde flyet i level?

2. På ADF instrumentet i flyet er det et kompass rundt selve instrumentet. Akkurat slik som VOR og ILS instrumentet, hva brukes det til på ADF'en?

3. Noen man skal fly en holding på et NDB fyr. Flyr man da likedan som man gjør når man flyr i holding på et VOR fyr?

 

Hilsen Jan-Reidar Storelvmo

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trimmen bruker du alltid for å utligne presset på joysticken. Hvis du hele tiden må holde joysticken litt til deg - så trimmer du litt nose up. Dette gjelder under alle faser av flyvningen.

kompasset kan brukes til å trekke fra, legge til antall grader for å regne ut kursen til ADF. Men ikke bry deg om det. Peker nåla rett opp så flyr du til stasjonen. Står pila rett ut til venstre så er stasjonen rett ut for venstre vingetipp .. osv. Det er alt du trenger å vite og bruke.

Det er en vanskelig kunst å fly mot en ADF i sidevind. Som regel "blåser" du rundt og havner i vindretning mot ADF stasjonen.

Tror nok gamle piloter som fløy uten FMC kan fortelle mer om det.

Leste en interessant artikkel av en gammel pilot (avsim??) om en prosedyre med prøving av halvering av antall grader. F.eks du skal fly mot nord 360 grader mot en ADF i kraftig vind fra vest. Prøv f.eks en heading 20 grader mot vinden - dvs 340 grader. Hvis ADF stasjonen "glir" ut mot høyre, så prøv halvparten - dvs 10 grader mot vinden = 350 grader. Slik prøver du deg frem med å halvere videre.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...