Gå til innhold

TU154 i skikkelig low-pass


Olav M. Rønningen

Anbefalte innlegg

Leste i bladet Flight International i dag om en Malev TU-154 som den 4 juli i år gjorde en skikkelig lowpass på Tessaloniki flyplassen i Hellas.

I følge bladet var Tupolev'en på finalen for RW28 med 96 passasjerer ombord, og Malevcrewet ble av tårnet gjort oppmerksom på at hjula ikke var ute. Flygerne iverksatte umiddelbart det som skulle bli en go-around, men klarte ikke helt å stoppe gjennomsynkningen slik at flyet faktisk fikk full buk-kjenning med betongen noe som gjorde god skade på vingene (husk at TU-154 har vinger med "negativ" vinkel), flaps og flykropp. Ikke nok med det: besetningen fortsatte med sin allerede påbegynte go-around og klarte faktisk å lette igjen, gjennomførte sin go-around, senket understellet slik det står i sjekklistene at man skal gjøre før landing og foretok deretter en kontrollert landing.

Ingen ble heldigvis fysisk skadet av hendelsen, bortsett fra det 18 år gamle TU-154B (HA-LCR) som neppe blir reparert i følge Flight International.

Det er ikke funnet bevis for at det var noen tekniske problemer med flyet før landkjenningen.

Saken etterforskes av Ungarske og Greske myndigheter, og inntil konklusjonen er klar er flygerne suspendert [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/confused.gif[/image].

Var det noen som sa at russiske fly ikke var solide? På den annen side er jeg glad jeg ikke var ombord, det må ha vært øredøvende spennende........ [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

TU-154 er etter min mening et vakkert fly. Måtte bare få si det......

Mvh

Olav [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

[Endret av Olav M. Rønningen 21-08-2000.]

[Endret av Olav M. Rønningen 21-08-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Hei Olav!

Hørtes spennende ut, kan man trygt si.....

Hadde vært en spektakulær opplevelse å sett noe slikt!

Er det siste utgave av "Flight International" du sikter til?

I såfall må jeg vel "løpe og kjøpe" .. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Var det noen bilder fra hendelsen ?

Tenker da på flyet osv..?

 

Og ja, du har rett...:

Tupolev TU-154 er et vakkert fly... Men helst "M" utgaven med de nyeste motorene + lengre kropp. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Mvh,

Kay-Thomas

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Kay-Thomas

Artikkelen stod i siste nummeret; 15 - 21 august. Det var kun et bilde som fulgte artikkelen, og det viser noe av skadene flyet pådro seg.

Flight International er et blad jeg finner interessant, det dekker veldig mye av det som skjer innen luftfart verden over. Det er Flight International og Airliner World jeg leser mest vedr. temaet luftfart.

Mvh

Olav

[Endret av Olav M. Rønningen 21-08-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

F.I. er nok mitt favoritt blad også, innen luftfartspressen.

Er utom Flesland med jevne mellomrom og kjøper bladet. Rekker akkurat å stikke opp i kiosken, kjøpe bladet og gå ut igjen før parkeringsautomaten blir for grisk.

Det er blitt ein del små gule parkeringslapper med kr. 0,- påstemplet, ja [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...