Jump to content
Sign in to follow this  
Gunnar Svensen

Island

Recommended Posts

Hei,

Jeg har akkurat lastet ned det nye Island-sceneriet (3.0 og 3.1) som er en kjempeforbedring i forhold til tidligere løsninger. Ikke minst på grunn av sine fine og varierte texturer. Men jeg har et spørsmål som muligens en av dere der ut kan svare på: Hvilke selskaper og hvilke STOL-fly opererer på det innenlandske kortbanenettet på Island. Hittil har jeg bare funnet Icelandair og selskapets mange store Boeing-maskiner - men det er jo ikke mange steder innenlands at disse kan komme ned..

Gunnar Svensen

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De heter Islandsflug, och har till skillnad från Icelandair sin hub på Reykjaviks flygplats mitt i stan. Icelandair har som du kanske vet, sin verksamhet på Keflavik.

/Patric

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

Var i Reykjavik i fjor sommer, rett ved innenriks flyplassen.

Av de flyene fra Islandsflug jeg så, var det en overvekt av Fokker 50. Så noen andre små propellfly også, men er ikke sikker på hva slags typer det var.

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:

Originally posted by Gunnar Svensen:

Hei,

Jeg har akkurat lastet ned det nye Island-sceneriet (3.0 og 3.1) som er en kjempeforbedring i forhold til tidligere løsninger. Ikke minst på grunn av sine fine og varierte texturer. Men jeg har et spørsmål som muligens en av dere der ute kan svare på: Hvilke selskaper og hvilke STOL-fly opererer på det innenlandske kortbanenettet på Island. Hittil har jeg bare funnet Icelandair og selskapets mange store Boeing-maskiner - men det er jo ikke mange steder innenlands at disse kan komme ned..

Gunnar Svensen

[Endret av Gunnar Svensen 15-08-2000.]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Håper at jeg kan hjelpe deg der!!! Har selv fløyet t/r Island en del ganger, også med C-130 fra 335skvadronen på Gardemoen. De fleste av flyene til Islandflug har i de siste årene gått i Fokker F-27 / F-50, de har også brukt Dash-7,De har brukt mange andre også , men jeg husker ikke alle i slengen. Rundt på Island er det også laget mange "grus-striper" som regel ligger langs veien. på disse er det faktisk mulig å lande med C-17 Globemaster. Disse er laget på det grunnlaget at Island er et så seismisk aktivt område at hvis "H....." bryter løs. At man kan evakuere. Bare også legge tila Amerikanerene har også base der oppe...

Lykke til

------------------

MVH

Ørjan Utne

Oberst

Stasjonssjef Sola Flystasjon/JHQ-NORTH

Virtual Luftforsvaret

outne@online.no

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...