Gå til innhold

Alitalia mot konkurs...konsekvenser?


Erlend Voll

Anbefalte innlegg

I følge Alitalia's ledelse er selskapet konkurs innen en måned om ikke noen får til en redningsoperasjon.

 

Hvor stort er egentlig dette selskapet, og hvor mange fly? Jeg ser at det er 22.000 ansatte, så de er vel blant de store i verden. Hvilke konsekvenser kan en eventuell konkurs få internasjonalt? For Italia blir det vel en katastrofe hvis mesteparten av flytrafikken midlertidig forsvinner. Alitalia er vel nokså enerådende på hjemmemarkedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tviler sterkt på at Alitalia blir slått konkurs, i og med at det er statseid, ikke når de har den dominerende posisjonen som de har i Italia. Der er det ingen selskaper som er i nærheten av deres størrelse og rutenettverk.

En av grunnene til at de har havnet i denne posisjonen er vel nettopp fordi de er statseid, og at staten har krevd arbeidsplasser av dem, selv om selskapets nytte av mange av disse stillingene nok har vært heller liten, og at pengesekken har vært i minste laget...

Alitalia fikk ny leder her før sommeren, som ville renske skikkelig opp, får jo håpe han får litt tid til å vise resultater da.

 

Alitalia har tidligere måttet sette flere av sine fly på bakken for å spare penger, men tenker nå på bla sette flere av sine Md-11er tilbake i drift (nå lagret ute i ørkenen.)

 

Får håpe de greier seg, finnes ingen bedre livery på Md-83'n enn Alitalia sin spør du meg:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...