Gå til innhold

Nesten-ulykke?


Gjest

Anbefalte innlegg

På forsiden.no kan man lese at det danske håndball-landslagets fly var "nær ved å kollidere" under landing i München. Her følger et lite utklipp:

Nesten-ulykken skjedde da flyet hadde slått hjulene ut og var på vei mot landingsbanen. Plutselig oppdaget piloten at et annet fly sto på landingsbanen. Han dro øyeblikkelig stikka tilbake og ga full gass. Uten å ha vært i bakken tok han flyet rett opp mot himmelen igjen.

Kvinnelandslaget opplevde med det en sjelden nødprosedyre som på fagspråket kalles shoot-over.

Etter å ha lest dette så skjønner jeg ikke helt hvor dramatikken i situasjonen er. Har flyet akkurat tatt ut hjulene så er det fortsatt et stykke igjen til rullebanen og det er helt normalt at et fly er på final samtidig som et annet er klar for take-off. Dersom flyet som skal ta av, av en eller annen grunn ikke kommer seg avgårde i tide så er det da også helt normalt å avbryte landingen for flyet som er på final? Er dette dramatisk?

Det virker som om journalisten har sittet i cockpit`n siden det skrives at piloten øyeblikket dro stikka tilbake og gav full gass. Nok et eksempel på at mange journalister skriver om ting de ikke har kjennskap til og lager dramatikk ut av det - de har jo helt glemt at det faktisk er flyveledere som har en finger med i spillet og som ganske sikkert har bedt flyet avbryte landingen på en helt normal måte. Kanskje journalisten også kunne ha sjekket om dette er en hendelsen som er registrert som nestenulykke? Kanskje journalisten også burde ha sjekket hvor mange avbrutte landinger som egentlig forekommer? Jeg har ikke noe tall på det, men at dette er en sjelden prosedyre nekter jeg å tro....eller?

Det kan jo hende at dette var en dramatisk situasjon, men i så fall er journalisten en dårlig videreformidler av slik informasjon.

Og til slutt, - kalles egentlig en avbrutt landing for en shoot-over? Nytt for meg i hvert fall...

(les hele artikkelen her : http://www.forsiden.no/artikkel.asp?id=7141"'>http://www.forsiden.no/artikkel.asp?id=7141" TARGET=_blank>http://www.forsiden.no/artikkel.asp?id=7141 ).

Christian - som gleder seg til å gå i Narvesen i dag for å kjøpe siste Flynytt :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...