Gå til innhold

IFR plan kansellert


Ådne Lie

Anbefalte innlegg

Men da er det det jo fine med FS 2004, at du i lufta bare kan fylle ut en ny flightplan og fortsette som påbegynt. Litt knot og stress hvis du er kommet et stykke inn i innflyvningen, men bedre enn å måtte starte alt på nytt igjen. Har opplevd det samme selv og har inntrykk av at det skjer oftere hvis man flyr litt "utenfor allfarvei" enn på mer brukte luftleder, f.eks. har dama på Bodø Control kansellert flightplanen under innflygingen til Svalbard inn Isfjorden fra Vest for meg flere ganger. ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke helt om det var meg eller Ådne du spurte, men bruker alltid å stille inn riktig QNH under 18.000 fot (evt. trykke "B" hvis en er litt doven). Uansett vil jo ATC vanligvis gi et par/tre advarsler om at høyden er feil før de evt. kansellerer. Men i de tilfellene her har det bare helt plutselig kommet en kansellering uten noen form for advarsel el. mulighet til å rette opp noen blundere først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...