Gå til innhold

Ola Haldor Voll

Members
  • Innholdsteller

    3 095
  • Ble med

  • Siste besøk

  • Dager vunnet

    5

Alt skrevet av Ola Haldor Voll

  1. Takk så mye Da skal jeg gi dette et forsøk etterhvert! 👏🏻
  2. Det er nettop det jeg ikke vet enda. 😅 Hvilke filtyper brukes til modellene og tekstur?
  3. Om du ikke krever CUDA til jobb og sånn sett kan bruke AMD uten å tenke deg om to ganger, så kan det jo være greit å vente litt og se hva de kommer opp med.
  4. Jeg har modellert de i Modo og lagd teksturer med diverse gratis teksturer og satt opp i Substance Designer for å tilrettelegge riktige kanaler ettersom spillmotoren i Farming Simulator krever noe eget, og pakker flere type data i RGBA-kanalene, som shaderen kan hente frem igjen i spillet. Jeg har absolutt null peiling på å lage scenery i MSFS, jeg har sett litt på noen videoer men jeg finner fint lite om hvordan man klargjør og bruker egne modeller og plasserer der de hører hjemme. Derfor vet jeg ikke noe om krav til filtype, begrensninger i polycount, LOD, etc.. Ut fra det jeg kan forstå er det noen her inne som har gjort litt av dette for MSFS, og tenkte at jeg kanskje kunne få et lynkurs eller kanskje de kunne være interessert i en liten assetpakke med gårdsbygninger som kan plasseres rundt om i det ganske land. :)
  5. Kan forøvrig nevne at det jeg har testet nå er stort sett PMDG 737-700 og CRJ 550/700. Det er så nydelig å ha denne flyten at det inspirerer til å ville fly mer.
  6. Jeg har drevet med et prosjekt i tre år hvor jeg har gjenskap hjembygda, og med det følger endel bygninger. Jeg er på langt nær ferdig med det prosjektet - men! Jeg tror at de bygningene har fint kunne vært lagt inn i MSFS - gitt at man finner ut av det. Jeg har ikke rørt prosessen med å lage modeller og tekstur for MSFS, jeg lærer gjerne - og deler gjerne hvis noen vil påta seg jobben med å teste litt hvordan det potensielt kan se ut i et lite test område. Legger ved et eksempel av en gård.
  7. Jeg frasier meg herved alt ansvar for enhver uro dette kan forårsake i Torbjørns liv og hjem. 😂
  8. Ikke ofte jeg er innom her, men tenkte dette kunne være interessant å høre om for flere her inne. Fikk ordnet meg et RTX 4090 som kom i posten i dag. Først av alt, dette er et voksent skjermkort. Pass på at du har både strømforsyning og plass i kabinettet, ikke bare til å romme skjermkortet, men også strømkabelen som monteres på siden av skjermkortet. Det ble akkurat plass til Gainward Phantom RTX 4090 i et BeQuiet Silent Base 601 kabinett. Nå har jeg testet litt i MSFS og endelig fått DLSS 3 opp å gå. Jeg måtte melde meg inn i beta-programmet, og så endre en innstilling i UserCfg.opt filen (ligger i LocalCache under der du har installert simulatoren). Det er altså DLSSG som må endres fra 0 til 1 Tidligere har jeg slitt veldig med ytelsen. Hatt jevnt over alt fra 25-40 fps, stort sett rundt 30 eller lavere. På en god dag, og høyt i lufta, kanskje 35 - dette med stort sett medium preset, og på noen innstillinger enda lavere. Jeg tenkte jg like godt kunne dundre på med ultimate innstilling preset når jeg slo på DLSS 3 (Frame Generation og DLSS Super Resolution). Wow.. WOW!! Her går det unna. Skjermen har 5120x1440 oppløsning og 120 Hz. Jeg treffer 120 FPS til tider, dropper ned til rundt 70-90 litt avhengig av hvor jeg ser. Ellers er maskinen bestående av Ryzen 9 5950x og 64GB RAM. Nå ble det endelig skikkelig gøy å fly igjen.
  9. Simmen krasjer når jeg slår på DirectX 12 (må restarte for å lagre innstillingen). Flere?
  10. Er det mulig å lage bakketekstur fra NiB til MSFS, sånn som med X-Plane? Det er mange steder det er så laber kvalitet at jeg fatter ikke hva det er jeg ser på. Om det er snø eller skyer, om det er dårlig fargegjengivelse eller berg.. Det dreper magien med VFR rett og slett. Jeg har lasta ned masse NiB til X-Plane, så filene ligger forsåvidt klare. Og om det så krever at jeg laster ned på nytt fordi prosessen krever det, gjør jeg gjerne det. Hadde vært moro å prøve i noen områder om ikke annet.
  11. Hehe nei, det har gått ca fire måneder siden sist jeg kunne sette meg ned og i det hele tatt starte MSFS med alt det online muligheter har å by på. Nå håper jeg andre som har samme problem får løst det!
  12. Fikk svar fra support. "Please skip step 4". Men innen den tid har ting løst seg. Det viste seg at når jeg trykka RESET, så hadde den fjerna alt som hadde med MSFS å gjøre i Packages mappa. Tok en ny runde med installering, og nå.. funker det ENDELIG!
  13. Ja, det hjelper ikke en døyt. Når jeg kopierte ut localstate og localsave, gikk i settings for å resette MSFS, så forsvant jo hele MSFS mappa - så nå kan jeg ikke kopiere de tilbake heller. Får ikke starta MSFS i det hele tatt lenger nå.
  14. Endelig et svar. Om enn et skuffende et. Ved første øyekast tenkte jeg "endelig!".. Men så ser jeg nærmere på det: De glemmer liksom at jeg IKKE kommer meg inn i hovedmenyen i det hele tatt. 🤪
  15. Fikk et nytt oppgulp av et halvautomatisk svar fra support via Zendesk i går kveld. Gikk gjennom punkt for punkt (det var i grunn copy-paste av aller første mail fra support.. sjekk admin locale, language ditt og datt, VS C++, check malware, disable nahimic, MSI afterburner osv ting jeg ikke har) Jeg nevnte det med at XBOX-brukere kan slette cloud saves/data, og håper det får vann på mølla at de kan slette mine data fra sin kant. Jeg blir så lei, forbanna og frustrert over at det sitter en person i andre enden og copy-paster viden kjente sjekklister som er ihjelprøvd for et par måneder siden.
  16. På den ene PCen post På den andre ola haldor Om det er et problem med mellomrom i sistnevnte, syns jeg det er rart det har funka helt frem til juli, etter å ha vært med fra første innslipp i alfaen frem til nå i sommer. 🤷‍♂️ @Kjetil Garpestad jeg har dessverre ingen xbox series s eller x (jeg har en xbox one, men msfs er ikke mulig å installere på den, dermed heller ikke slette cloud data). Det er jo helt håpløst at det må være sånn at dette kun går an på xbox. Det er jo åpenbart at det er et kjent problem når man får tips om 'sånn skal det gjøres - på en xbox', og jeg håper inderlig at vi får mulighet til å gjøre dette på PC også!
  17. Fikk svar fra support via Zendesk; de vil jeg skal gjøre de samme greiene som jeg har gjort N ganger før etter tips og råd på forumet. Endre region settings. Intallere alle oppdateringer til Windows. Logge ut og inn igjen av MS Store. Restarte PCen. Blir litt matt over at de ikke ser at dette er et stort problem for mange av oss, og tar mer grep i situasjonen. Installerte 1.20.06.0 i går kveld; samme problem som før. Så lenge jeg er kobla på nett, krasjer simmen. Om jeg kobler fra, kommer jeg inn i meny og kan fly osv, men grafikken og alt er jo så tragisk at gleden forsvinner, og produktet jeg har kjøpt ligner ikke opplevelsen jeg er presentert å skulle få..
  18. Har fulgt alle disse "kjerringrådene". Det gjør null og niks i mitt og veldig mange andres tilfelle.
  19. På de andre to PCene hadde jeg alt det på egne disker. har ikke prøvd det på den nyeste, men ser ikke helt hvordan det skal gjøre noen forskjell?
  20. Da har jeg prøvd å installere på et tredje system. Fikk nye deler i går og i dag; Ryzen 9 5950x RTX 3090 (flytta fra en annen pc) 64GB RAM Windows 10 Pro Samme feil som alltid. Det krasjer rett til desktop under loading.. Føler dette er en tapt sak!
  21. Jeg har brukt en 'forrige generasjons' 49" fra Samsung i omkring ett år nå - den har ikke så voldsom kurve som Samsung G9 som er på tilbud - og jeg er ærlig talt ikke sikker på om jeg ville hatt mer - på den annen side har jeg ikke prøvd - men jeg er skeptisk. Jeg er i alle fall ikke i tvil om at det var en voldsom oppgradering fra 34" til 49" Både for daglig bruk, og i spill. Men vær klar over at du gir GPUen en grådig mye større oppgave med en sånn oppløsning og FOV! Ser at du også har 3090 - da er det ikke den det skal stå på, sånn sett. Men ikke forvent å kjøre alle spill på full grafikk selv om du har 3090 - 5120x1440 er en ganske heftig jobb å produsere bilder til. Med det sagt; jeg ville gått for lavere grafikk og 49" hvilken dag som helst i stedet for 32" eller 34" og alt på "super duper ultra"-grafikk.
  22. Ja hadde det bare vært så enkelt. Kjenner ingen som har Series S eller X. Jeg har One, men Flightsim er visst ikke kompatibel med den, så jeg får ikke sletta noe relatert til FS fra den dessverre.
  23. Glemte å holde dere oppdatert; Å bytte om hjalp ikke. Jeg får opp varsel om at simulatoren har avslutta på en dårlig måte sist gang og foreslår normal eller safe mode. Uavhengig av hva jeg velger, krasjer den ved loading. Det gjelder nå begge PCer. Jeg får nye PC deler iløpet av kommende uke, så jeg tenker å prøve med begge kontoer på den også, sånn i tilfelle.. Jeg har sett noen løsninger for de som har Steam, og det går ut på at man sletter brukerdata i clouden ser det ut til - det styrker mistanken min om at det er et problem i brukeren min (og mange andres) på nett/i cloud, som jeg ikke har noe kontroll over å gjøre noe med.
×
×
  • Opprett ny...