Gå til innhold

Lars Rune Kjellberg

Members
  • Innholdsteller

    23
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Lars Rune Kjellberg

  1. JA for dere som sitter i norge å ser på dette på nett, så legger jeg et til tre bilder tatt fra vindu mitt i Daytona. Jeg dro ikke ned ditt denne gangen da jeg har fått det med meg før, men i iver så ble det jo sett på nett. Anyway's her kommer bildene: Og ikke klag på kvaliteten, ikke lett å ta bilde gjennom vindu 50 miles unna.
  2. Bare hyggelig.. Det er nok bare å hoppe i det og begynne å lese med en gang. Like greit å være klar ja. Det er mere nok nytt å lære seg på IR. Lars
  3. Hei Kjøpet billett tur/retur Orlando - Oslo for noen dager siden for ca 5000. Tror det var billig i forhold til vanlig, så jeg var nok heldig. Billetten fikk jeg på www.expedia.com Reisen er med Continental og går via Newark. Du kan regne med 5000 og oppover. Jeg har brukt Risør Reisesenter på tidliger reiser Oslo-Orlando. Flyr du til Orlando ordner skolen (PEA) med at noen henter deg. Langt billigere å fly ditt enn direkte til Daytona Beach. Lykke til på jakten etter billig billetter.. Sees i oktober. Lars
  4. Her har du en link: http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/09/12/443146.html .
  5. Og her er link til Kilen sjøflyklubb http://www.kilensjoflyklubb.no/
  6. Får håpe deg gikk bra.. Så akkurat Luftambulansen fly mot Ahus ifra område Bærum..
  7. Kenneth og Tarjei har helt rett, Jeg formulerte meg nok litt dårlig og som jeg også sa veldig kort. Jeg skal ikke svare så mye for IFR, men heller VFR. Forskjellene er jo selvfølgelig store og veldig mye er situasjonsbetinget med tanke på hvor, når, hvor langt osv osv. Flyr du ved/til en kontrollert flyplass eller i kontrollert luftrom, skal du jo naturlig vis følge instruks gitt av ATC. Du skal også følge en flightplan hvis den lages og sendes inn. Mye av hensikten med å sende inn flightplan er jo å kunne få rask bistand ved en ulykke eller hvis du flyr deg vekk, bli dirigert vekk ifra eller opplyst om annen trafikk også slik at flygelederene kan tilpasse trafikken i forhold til hverandre. Det er nok absolutt en go ting å ha mest mulig kontakt med ATC, Uansett hvor du flyr. Det jeg mente med å fly "fritt" er at store deler av kongerike Norge er ukontrollert luftrom under en gitt høyde og at du mellom flyplassene der kan fly "fritt" uten å måtte være i kontakt med ATC, følge faste NAV punkter eller holde et tidsskjema (med forbehold at du holder deg i ukontrollert luftrom). Forskjellene er stor fra IFR til VFR, men forklaringen trenger ikke være så vanskelig. Er man usikker på hva, hvor og hvordan når du skal fly, så foreslår jeg at man blir på bakken. PPL-A teorien består av 9 fag, 33 prøver og en eksamen, så dette er jo da naturlig vis en veldig kort forklaring på hva VFR er for noe. Og hvis jeg ikke tar helt feil så er bare ATPL teorien, 14 fag med tilhørende prøver og eksamener. Så det har jeg ikke tenkt å prøve å forklare (eller forstå ennå).
  8. Å fly fra en flyplass til en annen er ikke så mye værre enn å fly sighseeing over hus ditt. Den største forskejellen er vel at du bør gjøre noe mere forberedelser. Du må bl.a. ha VFR kart over flyplassen slik at når tårnet klarerer deg til et bestemt sted så vet du hvor du skal (du må forøvrig ha kart over alle aktuelle flyplasser samt område for den flyvningen du gjør). VFR kartet viser også hvor høyt du kan fly samt en del prosedyrer, frekvenser for flyplassen m.m. Skal du fly mere enn 50 NM fra der du tar av må også lage enn operativ flygplan og gjerne sende inn en flyveplan. Kort fortalt er forskjellen at flyr du IFR så flyr du via faste punkter og flyr du VFR så flyr du "fritt". Flyr du VFR flyr du også ofte (litt avhengig av hvor i landet og hva du skal) under kontrolert luftrom. Kort fortalt.
  9. Hei. Det er laget en AS350 som er lagt ut på b.la hovercontrol.com og flightsim.com. Den er ganske tøff, men den er jo selvfølgelig i feil farger.. Er det noen som kan lage den i "Norske" politihelikoptere's farger??
  10. Hvis du går på hovercontrol.com og laster ned Teamspeak, så kan du logge deg på sammen med en instruktør på HC og få hjelp der. Forøvrig e det innimellom felles "online-trening". Anbesfaler det (har gjort det selv).
×
×
  • Opprett ny...