Gå til innhold

Herman Hetland

Members
  • Innholdsteller

    296
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Herman Hetland

  1. 3 mnd afis kurs? hva vil det si, og hvor kan man ta sånt?
  2. Fyfaen det frister så ufattelig å bli flyveleder... Hva er det man må ta av skoler og slikt for å få tilgang til "tårnet"? hehe. Altså, starter vel med noe som ikke har noe direkte med flyene oppi tårnet, så avanserer man vel?
  3. Heisann. Jeg lurer enkelt og greit på en ting: Hva må man gjøre for å få seg jobb på f.eks gardemoen? Innen noe som har med flyene og trafikken å gjøre da selvsagt. Ikke stå på 7eleven liksom. Hehe.. Finnes det muligheter?
  4. heisann dere, nå har jeg fulgt en vellykket howto: http://www.fsnordic.net/article/tutorial/sb_fs2004/sb_fs2004.php Det eneste den ikke forteller er, hvordan kobler jeg meg til en av vatsim serverne? Hvor skal jeg skrive inn ip og sånt til det? i HOSTSB? i SBRELAY? heh.. Høhøh.. jeg fikk til å koble meg på, men nå orker jeg ikke mer, forstod lite av hva jeg skal gjøre der inne og alt sånt.. fant heller ikke noen ATC eller noe..
  5. VATSIM har jeg utrolig lyst til å drive med, hadde jeg bare fått det til. Fikk aldri til dette squawkbox greiene og alt.. Noen som hadde orket å gå igjennom det med meg step-by-step? Har tilogmed mic, så jeg kan prate med ATC etc.
  6. HAHAHAHAH akkurat det samme sa jeg!! sa det til en kamerat faktisk:P vanvittig vanskelig å forstå dem
  7. http://www2.osl.no/indexx.asp?oslurl=%2Fflytider%2Findex.asp&avgang=false&lufthavnkode=&fromDate=2004-01-06&fromTime=19&toTime=2&x=19&y=3 hehehhe sitter og hører approachen prater med det flyet nå! Fikk nettopp beskjed om å descente FL100!!
  8. greit Bare lurte på om du hadde skiftet til torp eller noe.. Gardemoen er jo rått å høre på.. Har enda ikke hørt noe landingklarering..hehe
  9. Er den første linken fremdeles ENGM approach/departure?
  10. Ja nå har du snakka? Men det kommer jo ikke noe lyd fra tårnet etter du sa: "ja nå kommer delivery på gardemoen" ?
  11. AHAAAA.. takk takk takk:) Nå vet jeg hvordan jeg skal bremse et fly skikkelig ja
  12. Så når det lyser grønt, da skal jeg ta av A/T og sette throttle til idle? Dette med spoilerne har jeg enda ikke forstått, skal jeg sette på spoilerne (') når jeg er på 5000 foot? da stuuuper jo farten så jeg tilslutt staller..?
  13. hehe har adressen til politiradio-streaming her et sted.. Ganske artig
  14. Man kan da ikke sette på spoilerne mens man er i lufta?! hehe, mener vel autospoilere..? Jeg prøvde meg litt frem igår, og under landing på gardemoen, så hadde jeg autobrakes på 2. rett etter touchdown satt jeg på reverse, ventet til den var på 60gs og skrudde den av. Det rare er at autobrakes satt på brakes MED EN GANG etter touchdown, altså den ventet ikke til jeg hadde 50-60 gs. Hva kom det av? Jeg brukte forresten ikke spoilere i det hele tatt. En annen merkelig ting var at flyet svingte av seg selv av rullebanen, noe som er fint nok, hadde det ikke vært 10 meter for tidlig taxet litt på gresset da
  15. Når skal jeg sette på speedbrake forresten?
  16. Ok folkens - som en oppsummering på alt dette vi nå har gått gjennom, en landing skal se slik ut når det vedrører å bremse ned flyet: 1. Et stykke før landing skal autobrakes engages. Denne tar seg av bremsingen når flyet er kommet til ~60gs 2. med en gang etter touchdown så skal revers engages manuellt, og manuelt tas av når farten er 60gs (når autobrakes slår inn av seg selv) 3. Under hele denne prosessen så skal jeg ha beholdt IAS og A/T switchene PÅ hele tiden, også til jeg er kommet AV rullebanen. (hva skal jeg sette IAS'en til når rett etter touchdown? den står på 145 som er landingsfarten) Rett mine feil Takker alle sammen
  17. Hvordan armerer jeg autobrakes? Vil det si at flyet av seg selv setter på brakes (.) når hjulene treffer bakken? Skal jeg gjøre noe med IAS før/etter landing?
  18. Hei hei dere. En ting jeg aldri har vært helt sikker på, men som jeg har glemt å spørre om. Når jeg lander, hva skal jeg bremse med? Jeg pleier bare å sette flyet i reverse (F2), men det bremser ikke flyet ned nok til å svinge av med første exit. Det må være noe jeg gjør galt.. jeg må alltid fyre på parking brakes på rullebanen, og det kan jo ikke være riktig.. Hva glemmer jeg å sette på? (dumt spørsmål, men men)
  19. Hehe, takk for tipsene folkens.. Jeg driver for øyeblikket på med økonomi utdannelse, så noen utpreget ATC utdannelse er vel heller uaktuelt.. Men jeg er fremdeles nysgjerrig på hva som skal til for i det hele tatt få noen slags stilling knyttet til tårnet, så skal plukke opp trådene dere ga meg her. Takk
  20. hehehe jeg vet jeg spør dumt Uansett, det er selvinnlysende at man trenger opplæring og sånt, men hvis det er noen her som vet litt mer detaljert hva som skal til for å få sånne typer jobber, sitte foran en skjerm i tårnet og sånt (ikke det at det er en realistisk målsetning for meg), så hadde jeg satt pris på det..
  21. Dette er seriøst noe av det tøffeste jeg har hørt på en stund! Noe så herlig da? Sitte med 69 andre fanatikere på samme 100mbit/gbit server og fly med ATC'er osv osv. Dette har så vanvittig potensiale! Stå på. Melder meg også på som teknisk crew hvis det trengs
×
×
  • Opprett ny...