Gå til innhold

Squawk Box & BattleCom(Voice)


Andreas Sunde

Anbefalte innlegg

Hei Simmers!

Dette kom opp under ein litten diskusjon eg hadde på IRC #Fsnorway om prossedyrer ved bruk av Voice(BattleCom)og Squawk Box når ein flyr online.

Kva er prossedyrene for bruk av SB og BC når ein flyr?

-Kunne kansje vært ein ide med ei info side om dette [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

EKS. Viss eg skal kontakte ein kontroller for å få "Clerance Delivery"(fks.) når eg bruker Voice(BC) må eg då seie noko slik (Nicked mitt er LN-AGS når eg flyr online)"LimaNovemberAlphaGolfSierra Ready for Clerance Delivery" eller holder det at jeg bare sier "Ready for Clerance Delivery"?

Håpper at nokon av derre som driver med flyging med Voice(BC) og SB kan svare meg på dette [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Venlig Helsing: Andreas LN-AGS

[Edited by Andreas Sunde 02-02-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Andreas

Når du bruker SB med tekst, er det ikke nødvendig å oppgi ditt kallesign da SB automatisk sender dette sammen med meldingen din.

På den andre siden, når du bruker voice må du oppgi ditt kallesignal på slutten av alle meldinger, dvs først sier du meldingen direkte etterfulgt av kallesignalet.

Det finnes flere gode beskrivelser av hvordan kommunikasjon mellom tårn og pilot skal skje. Jeg vil spesielt anbefale SATEUR ( http://www.sateur.org"'>http://www.sateur.org" TARGET=_blank>http://www.sateur.org ), sjekk "Training" og "Online ATC Manuals".

Hilsen Eirik

------------------

http://home.sol.no/~es" TARGET=_blank>ARTCC Norway

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

---

På den andre siden, når du bruker voice må du oppgi ditt kallesignal på slutten av alle meldinger, dvs først sier du meldingen direkte etterfulgt av kallesignalet.

---

Liten kommentar til det <IMG SRC="http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif">

Ved oppkalling til ATC så skal en gjøre det motsatt, feks(VBX003 mot ENGM_APP):

Gardermoen Approach Coastair003 (den atc fasilitet du kaller, og ditt eget kallenavn)

Skal det være 'as real as it gets' så skal en bare si "Gardermoen Approach Coastair003" for å initere kontakt. Ofte vil det være formålstjenlig og tidsbesparende å også inkludere en request, da som regel i forbindelse med clearance og da blir det slik:

Gardermoen Approach Coastair003 (request) clearance delivery

(her er ikke kallenavnet ditt det første, men andre(initere to veis kommunikasjon med full til/fra //, men som en skal se på neste eksempel der en dropper Gardermoen Approach..)

"Gardermoen Approach" (den atc fasilitet du kaller opp) er noe som mange dropper/og kan også gjøres det, men skal det være 'as real as it gets' skal det være med (det bør være implisitt da du bør ha sjekket at du er på rett voicekanal for du kaller opp), og initell kontakt + request for clearance blir da:

Coastair003 (request) clearance delivery

Gardermoen app vil da svare:

Coastair003, cleared to ENVA, fp route tombo1p dep 19L, sq 2011 (eller noe tilsvarende)

Da skal du når du svarer på det 'signere' din sending med ditt kallenavn:

cleared ENVA fp route tombo1p 19L sq2011, Coastair003

For å oppsummere til slutt:

Når en som pilot INITERER en toveis kommunikasjon mot ATC, skal en starte med sitt eget kallenavn.(med unntak av om en bruker full til/fra, da skal en bruke den fasilitet som en kaller, så sitt kallenavn, og så den request en har//dette skjer normalt i forbindeles med request for clearance, pushback/startup og taxi, da det er noen du som pilot skal be om)

Når en som pilot ikke initierer/svarer på/er i fortløpende samtale med atc, så skal en 'signere' sin sending med sitt kallenavn. (dette skjer normalt ved alle klareringer i løpet av en flytur, fra cleareance for takeoff til du er klarert til å lande igjen)

Lykke til, voice er masse morro <IMG SRC="http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif">

------------------

Roar Sandøy

[This message has been edited by roarsand (edited 05-02-2000).]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...