Gå til innhold

Tur med Widerøe i vinter Nord-Norge


Per Johansen

Anbefalte innlegg

Onsdag 21. februar reiste jeg med WF922 med avgang 19.16 fra Tromsø til Sørkjosen. Beregnet ankomst Sørkjosen 19.45. På flyplassen i Tromsø var vinden såpass sterk at en måtte være konsentrert for å komme helskinnet inn i flyet. Nå trenger ikke vind være problematisk for Dash8, det er helst snøvær/tåke som skaper problemer. Litt turbulens underveis, men ikke særlig merkbart.

 

Under innflyging får vi beskjed om at det kan bli forsinkelser grunnet mye vind i Sørkjosen. Flyet legger seg i holding pattern ved Hestvik. Etter hvert får vi melding om at vinden er økt til storm i Sørkjosen og opp mot orkan i lufta. Vi må returnere til Tromsø.

 

I Tromsø må rullebanen sveipes, og åpnes ikke før 20.30 noe som gjør at returen blir forlenget. Når vi kommer ut av flyet får vi tildelt matkupong verdt 250kr. Det er satt opp buss til Sørkjosen. Halvveis bytter vi buss med passasjerer som kom fra Sørkjosen. Nærmere halv to ankommer vi en for anledningen vindstille Sørkjosen lufthavn.

 

Dette er en del av hverdagen for flypassasjerer i værharde strøk. Bittert når det skjer, men ikke noe å gjøre med. Verre er det med kanselleringer som skjer som følge av flytekniske problemer, og hvor ofte småflyplasser blir ofre for problemer på andre hold. Hadde vært morsomt å sett denne turen på flightradar24.com, men disse flyene har ikke en transponder som er kompatibel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...