Gå til innhold

Din værste flytur!


Anbefalte innlegg

min værste tur var til madeira med Sata internationale.

flyet var en Airbus A320(første tur med airbus) å ble rett å slett forfær hvor dårlig dette flyet var..

en ting var fotplassen den var rett å slett forferdelig. å 5 timer i fly med dårlig ben plass er ikke noe å trakte etter.

en annen ting var luften i flyet. den var heller ikke noe å skryte av, vet ikke om de hadde aircondition på for lufta ble både klam,varm å dårlig å puste i.

flyvertinnene var nå bare så som så, de for opp å ned midtgangen å så veldig stresset ut, å straks man spurte de om noe så var det en sinna/bryr-meg-ikke fly vertinne som svarte. maten var dårlig å på toppen av det hele så var underholdningen og pratet over høytalerne på portugisisk.

når vi da etter langt om lenge nærmet oss madeira å var på app, så for vi opp å ned opp å ned, til syvende å sist så landa vi med et brak i asfalten, er sikker på at det er dype krater etter denne landingen^^

resten av ferien ble vi sittende å grue oss til hjemreisen med dette selskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg vel ikke gamle gutten, ei heller hatt så mange fly turer men har to opplevelser jeg aldri kommer til å glømme:

 

1 Jeg skal med min mor og bror ifra Oslo til Trondheim med en SAS 737 (600?) maskin og vi får beskjed om at det kommer til å bli en humpete innflygning i Trondheim pga kraftige vindkast fra Nord altså crosswind. Dette var i perioden jeg fortsatt hadde en liten flyskrekk og liten kunnskap om fly.. Men tilbake til hendelsen, vi begynner innflygningen til Værnes i kullsvarte skyer og en satans risting. Ute av vinduet kan vi se ufattelig mange lysglimt fra lyn og jeg kjenner at jeg begynner smått å svette. Vi kommer inn fra Hegra (27) og begynner å se bakken men den virker som den går sidelengs bortover. Jeg funderer over hvordan vi kan fly sidelengs igjennom lufta samtidig som jeg innser at flyet må lande med en fryktelig vinkel. Plutselig dukker hangarene på Værnes opp i en sykt stor fart og jeg tenker at dette blir en sykt hard landing, jeg hadde rett! Vi smeller hard ned i bakken samtidig som vi kastes sidelengs i stolene pga den bråe vinkelen etterfulgt av en syk oppbremsing. Var mange som skvatt i kabinen for å si det mildt.

 

2 Jeg er nå blitt 12 år og skal ut å fly i LN-KCL, en gammel Cherokee 140. Vi er to i cockpit og tar av ut mot fjorden i nydelig sensommer himmel men dessverre en god del vind. Planen er å fly mot Tautra der jeg skal få oppleve hvordan flyet oppfører seg i stall. Grei plan egentlig og vi putrer i vei i ca. 80mph (?). Akkurat da oppdager vi at transponderen slutter å lyse og at en sikring har røket. Som sagt var jeg paranoid og med en mild flyskrekk så dette var ubehagelig. Roar, som den erfarne piloten han er velger å returnere umiddelbart til Værnes. Ikke akkurat den værste historien i verden men var litt ekkelt for meg som tenkte at nå går alt til h*****e som på Air Crash Investigation.. Blir jo selvfølgelig avsluttet med en god del vind på final og en del "luftlommer" under returen til Værnes.

 

Ellers så er det vel kun de forferdelige barneskrikene og den klassiske matforgiftningen/diaré'n på flygningen ifra Gran Canaria til Værnes, ganske ubehagelig..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min "verste" flytur involverer også Værnes - avgang 09. Verste turbulensen flyvertinnene hadde vært med på i løpet av 25 år! Prata med flygerne etterpå og vi møtte seriøse windshear like etter avgang. Heavy turbulens nesten helt opp. Dette var ombord i en SAS 737-400.

 

For å sette et bilde på alle gode historier som har kommet inn :) ---> Anbefales å ta en titt på denne linken fra Funchal!

 

http://www.flightlevel350.com/aviation_video.php?id=10457

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Værste flytur var nok fra Værnes til Røros med en 737 (Braathens). Det føltes som om flyet falt 90m for hver 100m det steg. Det gikk opp og ned hele tiden. Heldigvis kort tur.

 

Værste takeoff var med en DC8 fra Flesland i full storm. Så mange skrikende passasjerer tror jeg ikke jeg har hørt hverken før eller siden. Flyet ble kastet veggemellom.

 

Værste landing var med en DC10 på Gardermoen for ca 10 år siden. Veldig fin landing på 19L, men da piloten slo av motorbremsen sluttet også all bremsevirkning (glatt rullebane). Fortsatte ned rullebanen i uforandret fart inntil han fikk spunnet opp motorene igjen og prøvde å motorbremse. Da var det slutt på rullebanen og det begynte å riste kraftig. Flyet stoppet nesten 300m etter enden av rullebanen etter å ha tatt med en del av innflyvningslysene. Sekundene fra jeg merket at det var null bremsevirkning til vi sto stille var lange.

 

Beste flytur var fra Flesland til Oslo med DC9 (SAS). Kapteinen syntes været var så fint at han bø på litt sightseeing. Vi fløy i lav høyde innover Hardangerfjorden og steg ikke opp til masjhøyde før innest i fjorden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...