Gå til innhold

Doris returns home


Anbefalte innlegg

Som sikkert noen av dere leste forrige uke fikk våres nyinnkjøpte trofaste Curtiss "Dumpe-Doris" problemer i Deadhorse. Etter mange dager, intens teiping med gaffa å litt sveising ute i 40- kom hun til slutt i såpass stand at vi kunne fly henne tilbake til basen i Fairbanks. Det var en nydelig formiddag i Deadhorse med milde 36-, Doris hadde fått hangarplass den siste natta. Lar bildene tale for seg selv.

 

11-3.jpg

Selvfølgelig gikk towtrucken, altså en sliten gammel pickup på diesel. i 38 minus har diesel en liten tendens til å bli seigt. Vi var derfor nødt til å starte opp Doris innendørs. Vi evakuerte hangaren å spant igang. Det ble en del røyk siden hun har stått utendørs lenge.

12-2.jpg

Det er null trafikk her på denne tiden så vi takser direkte til rwy 04.

13-1.jpg

FULL PUPP!!

14-1.jpg

Etter takeoff blir det en øyeblikkelig right-hand turn før vi setter nesa mot Fairbanks. Vi har beregnet ca 2 timer på denne turen. Vi har med litt last, men ikke mer en 30-35% av maksvekt.

15-1.jpg

Vi har lagt oss på ca 8500 fot. Det er nydelig flyvær med litt smådumping her å der.

16.jpg

Ca 45 minutter er tilbakelagt når Doris dumper seg over fjellet.

17.jpg

Klokka er rundt 12 da dagen er på sitt lyseste. Det er rett å slett herlig.

18.jpg

Etter en stund ligger vi på short final til bane 01L i Fairbanks. Det er lite trafikk å vi flyr rett inn. Men en krapp sving rett før landing er ikke det beste for en slik fugl. Den retter seg ikke opp av seg selv for å si det slik.

19.jpg

Prøver med makt å presse Doris nedpå :grin:

21.jpg

Takser "lydløst" mot våres egen lille terminal ved siden av hovedterminalen.

22.jpg

Vi fikk oss også en real overraskelse når vi kom tilbake. Vi har en stund sett oss om etter noen smidige småfly til å fly små pax og postruter med til de små flystripene rundtomkring. Vi har nå fått en Aero Commander 500 Shrink og en 560 for en billig penge.

Er det noen som kunne tenke seg å slenge seg på? Er du ute etter ekstrem kulde, slitne fly å spennende turer? Si ifra å kom gjerne med et navneforslag slik at man kan få seg noen painter til flyene samt en side.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...