Gå til innhold

Tror Norwegian vil gi Årø et kraftig løft


Joakim Hagen

Anbefalte innlegg

MOLDE: Det tror lufthavnsjef John Offenberg i Avinor på Årø, med bakgrunn i erfaringene fra andre deler av landet.

- Det er helt åpenbart at konkurranse og lavere priser vil gi et løft i passasjertallet. Det har skjedd overalt ellers i iandet. Det vil også skje om Norwegian kommer inn hos, sier John Offenberg.

Nedgang.

 

April ga en ny nedgang i antall reisende over Årø på 14,1 prosent, sammenliknet med samme periode i fjor. For alle landets lufthavner ble nedgangen på hele 16,4 prosent.

- Tallene må imidlertid justeres i forhold til at påska i fjor var i mars. Effekten av dette utgjør cirka 8,5 prosent. Jeg antar derfor at det reelt sett har vært en nedgang på ca. 5,6 prosent, sier John Offenberg.

 

Han legger til at rutetilbudet på innenlandsrutene er redusert i forhold til forrige år, og at dette - sammen med redusert aktivitet både i privat- og næringsmarkedet - merkes i passasjerantallet.

 

- Det økte utenlandstilbudet kompenserer imidlertid for mye av denne nedgangen, ettersom vinterruta til Gran Canaria med Star Tour og Ving har hatt fulle fly, sier John Offenberg.

 

I mai venter han en positiv utvikling, knyttet til at Årø i fjor var stengt i ei uke pga. streik fra LOs ansatte.

 

Også for juni venter han tall på plussida, primært på grunn av god booking på charterrutene fra Molde til Mallorca og Kreta.

Norwegian.

 

- Utviklingen i andre halvår er usikker, men en eventuell oppstart av konkurrerende ruter mellom Molde og Oslo er ventet å gi positiv effekt på trafikktallene, sier John Offenberg.

 

- Årø har mistet passasjerer til Vigra etter at Norwegian kom til Ålesund. Vil Årø ta tilbake disse om Norwegian kommer hit?

 

- Det er det vanskelig å si, men slik prissettingen er på flyreiser, ser det ut fra tallene ut som om det er lekkasje i endene i randsonen til Årø i dag. Hvis det kommer et konkurrerende tilbud, er det naturlig å tro at en del av passasjerene vil komme tilbake til Årø.

 

- Vil Årø kunne ta passasjerer fra Kvernberget, på samme som Vigra har tatt fra Årø, om Norwegian kommer hit.

 

- Det vi vet om lavprisselskap, er at de med sine priser fanger kunder fra et langt større geografisk område. Om det vil skje i dette tilfelle er vanskelig å si, men ikke unaturlig, sier John Offenberg.

Buss og tog.

 

Med Norwegian på Årø tror han fly vil ta mange passasjerer fra buss og tog.

- Når lavprisaktører kommer inn. ser vi definitivt at flyet tar tilbake passasjerer - særlig fra buss, men også tog. Med fly får passasjerene samme reise til samme pris, men med mye kortere reisetid.

 

- Kan vi risikere dårligere spredning på avgangene fra Årø om Norwegian kommer?

- Ja. det er naturlig i en fase der du får konkurrerende tilbud. På kort sikt blir det noe mindre spredning av avganger, men flere seter.

 

- Kan det bety at vi får fire daglige anløp, der SAS og Norwegian flyr vinge mot vinge fra Molde morgen og ettermiddag?

 

- Normalt sett får en mer opphopning omkring de beste tidene - når de fleste vil fly - og mindre utover kvelden. Det normale for SAS og Norwegian er å ta vare på tidlig morgentrafikk ut og sein kveldstrafikk inn. Det er ikke grunn til å tro at den totale åpningstiden på Årø blir mindre, sier John Offenberg.

 

:grin: Gleder meg!

http://www.rbnett.no/article/20090514/NYHETER06/149062744/1085

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...