Gå til innhold

CFMU Flight Plan Assistant


Eivind Tollerød Fosse

Anbefalte innlegg

Når man i virkeligheten sender en IFR flygeplan blir denne sendt til Brussel for automatisk validering. Dersom datamaskinene sier at noe er galt med planen blir den fanget opp av en operatør som manuelt går inn og ser på planen for å se om den lett kan endres, eller om den er så dårlig at man blir nødt til å sende Reject på den. Dersom det er en liten feil på flygeplanen, som manuelt må rettes opp, tar dette naturlig nok ekstra unødig tid.

 

For å bøte på dette problemet opprettet Eurocontrol i år 2000 IFPS Validation System (IFPUV). Meningen var at de operatører som ønsket det skulle få sjekke flygeplanen sin selv før de sendte den til det operative systemet. IFPUV inneholder den live-oppdaterte databasen som det operative systemet bruker for å validere en IFR flygeplan. IFPUV er derfor en nøyaktig tilbakemelding til brukern på om flygeplanen er "ok" eller ikke.

 

Dersom du skulle ha interesse av å teste flygeplanen din hos Eurocontrol før flygning på VATSIM, for å se om din FPL hadde gått igjennom i den virkelige verden, så kan jeg anbefale deg IFPS Validation System hos Eurocontrols Central Flow Management Unit:

 

http://www.cfmu.eurocontrol.int/j_cia_public/cia_public/pages/ifpuv-structured.jsf

 

Det er godt mulig at det kommer noen ERRORS når du legger inn flygeplanen din men dette hindrer deg jo ikke å fly på VATSIM uansett :)

 

Dersom du skulle få lyst til å rette på noen av de feilene CFMU sier at flygeplanen din eventuelt har, så kan du jo se om AIS/NOTAM kontorets IPPC kan hjelpe deg med hvordan den skal fylles ut? Den finner du her:

 

https://www.ippc.no/ippc/fpl/help_fpl.jsp

 

Den er basert på RFL I - Vedlegg 3 som jeg ikke klarte å finne publisert på internett i farten... Noen andre må gjerne legge en link til den om de finner den.

 

Eivind

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...