Gå til innhold

Imperial fighter..


Anbefalte innlegg

Her kommer noen nye IRIS Tomcat bilder. Iran og F-14 Tomcat er et spennende tema og det er faktisk det eneste landet som fortsatt flyr katta, ganske ironisk… Grunnen til at Iran fikk kjøpe Tomcat var at før revolusjonen i 1979 var landet under Shahen en viktig og mektig vestlig og Amerikansk støttespiller i Midtøsten. Hvor viktig USA anså Shahens støtte til å være er Tomcat salget et godt eksempel på, US Navy sin nye superjager med det som da var USAs mest avanserte radar og missil utrustning (AIM-54 Phoenix) ble ikke eksportert til hvem som helst. De første av 80 bestilte fly kom til Iran i 1976.

Før revolusjonen i 79 het det Iranske luftforsvaret ”Imperial Iranian Air Force” og det er tidlig Tomcat fra IIAF som jeg har laget texturer til og som er på bildene. Revolusjon stanset brått videre Iranske Tomcat ordre, men viktigst det stanset tilgang på deler og utstyr til en svært vedlikeholdskrevende super jager. Merkelig nok har IRIAF som er forkortelsen etter 1979 greid å holde katta i lufte igjennom en blodig krig med Irak igjennom 80-tallet og flere kilder sier at noen fortsatt er i tjeneste den dag i dag.

 

”Imperial Iranian Air Force” Grumman F-14A Tomcat ”3-6006”, merk at tallene står med arabiske tegn på venstre side av nesen og på høyre haleror.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...