Gå til innhold

sjeldent besøk


Runar Hvitsand

Anbefalte innlegg

Hei der.

Var en tur sammen med min 4-årige sønn på Kvernberget nå i ettermiddag. Der så vi et litt merkelig fly som sto klar for taxi. Hadde ikke peiling på hva dette var for noe. Så ut som en forvokst Twin-otter, med nesehjulet laaangt bak. Tilhørte selskapet benair. Tok heldigvis etpar bilder av det da kameraet var med i bilen. Skal prøve å legge dem inn på http://www.airpics.com" TARGET=_blank>www.airpics.com Fant ut etter en kikk på http://www.airliners.net" TARGET=_blank>www.airliners.net at det var en Let 410 turbolet. Det er ikke ofte noe sånt er i Norge, eller? For noen dager siden, i en kjedelig stund på arbeid, så jeg ut av vinduet og oppdaget 3 småfly på vei til landing på Kvernberget. Det er heller ikke ofte at småfly kommer innom her,da kvernberget ikke har fuel for småfly lenger .Noen som vet mer om dette??

Vennlig hilsen

Runar Hvitsand [image]images/icons/frown.gif" border="0[/image]

[ 21-06-2001: Endret av: Runar Hvitsand ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Dette flyet kom til Sola i ettermiddag, husker ikke helt hvorfra, enten Danmark, Færøyene eller UK en plass, ...trur eg. Den tok av med destinasjon Kvernberget. Flyet var en Let-410UVP-E [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image] (reg. OY-PBH) Bilde: http://www.btinternet.com/~iansuther/13/oypbh.jpg"'>http://www.btinternet.com/~iansuther/13/oypbh.jpg" TARGET=_blank>http://www.btinternet.com/~iansuther/13/oypbh.jpg

BenAir har en hjemmeside som heter http://www.benair.com"'>http://www.benair.com" TARGET=_blank>http://www.benair.com som er frytelig kjip...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Trur nok det brukes til frakt. Så vidt jeg vet så flyr ikke BenAir passasjertrafikk. Hvorfor det var innom Sola, fikk jeg ikke med meg. Det parkerte utenfor brannstasjonen, og ikke ved noen passasjer- eller fraktterminal. Flyet fløy med Air & Training Center Wests kallesignal "Birdie/BDI". Flyene som BenAir Norway AS (datterselskap av danske BenAir, og het tidligere H5 Air Service) opererer heter "Scoop/HAX".

[ 21-06-2001: Endret av: Anders Presterud ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Kallesignalet er "Birdie", mens koden for kallesignalet er "BDI". Så på flighplanen, og de papirene som lufttrafikktjenesten har står det bare "BDI" med en kombinert tall/bokstavkode. Feks. "BDI49N", som blir "Birdie-four-niner-november. Og hvis man ikke vet hva "BDI" står for, finner man dette i en liste. Koden "BDI" kalles ICAO-kode, og er altså den koden som selskapet skal bruke i forbindelse med lufttrafikktjenesten. Jeg har også engang hørt at man kan bruke bokstavering av koden hvis man ikke vet hva kallesignalet er, feks. "Bravo-delta-india" istedet for "Birdie".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...