Gå til innhold

CH-47 i bakken


Henrik Melbostad

Anbefalte innlegg

Å drive med sling eller for den saks skyld lande confined area med et stort helikopter er en del forskjellig fra å gjøre det samme med et mindre helikopter som foreks.en AS350,Bell 412/212 osv.

Med større helikoptre er det mye mer bruk av hele crewet som gir deg inputs og klarerer deg med hensyn til lasten eller obstacles,med mindre maskiner ser du mye mer og kan styre "showt" mer selv.

Husk at i en CH-47 eller en Sea-King ser du fint lite bakover,du bruker de referansene du har, men beveger maskinen etter de kommandoene crewet gir deg,foreks "2 frem og 3 høyre".Min personlige erfaring når jeg har fløyet store helikoptre er at dette er en prosedyre som er helt nødvendig både med tanke på å løse oppdraget og for å ivareta sikkerheten.

I dette tilfellet med CH-47en har de nok brukt samme prosedyren,men kanskje det har vært en misforståelse blandt crewet,kanskje det har vært teknisk,det finner nok kommisjonen ut av......

Hans Petter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...