Gå til innhold

For wannabe pilots


Johnny Molund

Anbefalte innlegg

Poenget med seilflypøs er at den skal beskytte hodet ditt fra varmen, når sola steiker gjennom canopyen, da lover jeg deg at det blir varmt, er det 20-25 grader i lufta, og du flyr en tur på 20 minutter, så er du klissvåt av svette når du hopper ut av flyet etter endt tur, og det er her seilflypøsen kommer inn! Den beholder hodet ditt kjølig, den skygger for sola, og dermed vil det ta lenger tid før varmen går til hodet på deg ""

Det høres ut som bare bullshit, og det høres kanskje ikke særlig hjelpsomt ut, men tro meg, det hjelper!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den skal også visstnok ha en eller annen effekt som gjør at man ikke blir så fort dårlig når man sirkler termikk også. Riktignok er dette vanligvis noe man fort venner seg til, men jeg kan tenke meg at det hadde vært verre uten termikkpøsen? En ikke fullt så viktig detalj, men også en fin egenskap er denne brem'en på hatten. Den skygger for solen når solen er rett over oss, men samtidig er den ikke så lang som f.eks. på en caps, slik at vi fortsatt har god sikt oppover, noe som særlig er viktig når vi skal sirkle termikk eller hang og det er annen trafikk over oss som vi må holde øye med.

 

Som sagt, termikkhatten/pøsen er et must ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei hei hei!!!! Harry??? Største grunnen til at vi bruker denne termikkpøsen er jo fordi den er kul og at folk skal vite at folk med termikkpøs flyr seilfly ""

 

Jeg må bare kommentere litt rundt denne nydelige "hatten".

Grunnene til at vi bruker termikkpøs'n er jo allerede nevnt, 1. virke avkjølende, 2.skygge for sol samtidig som man har god sikt til alle kanter.

Jeg vet ikke helt om jeg er enig i at den har den store effekten på en 20 minutters tur, for de fleste klarer å overleve det selv med høy varme. Men viktigheten av å bruke pøs (OG DEN SKAL VÆRE HVIT) på en tur som strekker seg over flere timer kan ikke understrekes nok.. sammen med å ha med seg noe drikke.

Pøs'n skal være hvit, fordi det er den "fargen" som best reflekterer varme, istedenfor å absorbere. Altså blir ikke pøsen så fort varm, og hodet ditt holdes mer kjølig. På det verste vil jeg tro at flygere uten pøs på en varm varm dag vil kunne besvime om de flyr for lenge i solsteiken, man blir fortere ukonsentrert og det er jo ingen hemmelighet at man blir fortere flysyk om man har det alt for varmt og det koker i toppen. Alt dette gjør at det nesten er direkte uforsvarlig å fly uten pøs.. I vår klubb er vi strenge på nettopp dette, og alle elever hos oss skal ha noe lignende på hodet.

 

Men altså, den er jo ikke harry!!! ""

Du må jo gjøre den kul da "" Jeg har for eksempel sydd på en seilflyvinge i front.. Det blei jo megarått """"

[image]http://home.no.net/flyfrode/flyfrode_port_200.jpg[/image]

legg forresten merke til oppbøyingen jeg har bak, ligner jo fælt på Robbin Hood (Tenk å se Robbin Hood under en seilflyHood "")

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, joa, du sier noe, men da bør du nesten først finne frem buen og teipe inn under canopyen, da tror jeg på at du er en ekte Hood ""

Nei, ikke stor effekt på en 20 minutters tur, men det er likevel å anbefale! Du vet aldri om det blir 20 minutter eller seks timer ""

 

Og jeg synes den ser skamharry ut ""

Men har ingen problemer med å bruke den!

Det er et must når det gjelder seilflyging!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...