Gå til innhold

FMS och navigation


Mats Findell

Anbefalte innlegg

Hej

Jag har en liten fråga angående navigering. På större flyg använder man sig av FMS för navigation. I FMS-en finns alla waypoints inprogrammerad men jag undrar andvänds FMS-en även vid landning? Eller slår man av den strax innan landning och landar manuellt? Likaså vid start är FMS-en igångslagen från första början?

Är det någon som har erfarenhet av detta?

Mats Findell

Grängesberg

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FMS har et meget godt FORSLAG til rute. I de fleste tilfeller er det standard ruter i databasen. For å si det enkelt så taster piloten inn BU 024 trykker enter så ligger alt klart med waypoints fra SVG til OSL.- Unntatt Runway takeoff og landing.

Take off runway ligger ikke inne for det vet man ikke på forhånd -Active runway. Derfor blir gjerne ruteforslaget endret. Må linke sammen siste punktet på SID -standard departure for aktiv runway med forslaget i computeren. - Forskjellig fly-vekt og beskjeder fra tårnet kan endre speed og høyde på waypoints.

På landing vet man heller ikke hvilken runway som skal brukes - ligger derfor ikke i databasen. Her må pilot entre inn runway in use og ILS frekvens manuelt.

Aerowinx PS 747-400 flysim har 100% funksjonell FMS. FLY! har har litt. Tror det nærmeste vi kan få i M$ FS er den nye Navigator 4.

Synd ikke M$ ikke fikk til FMS - det er så lite som skal til. De har alle dataene i GPS (sukk) systemet sitt. Litt forandring på navn og annen design på vinduene/menyer så hadde vi hatt FMS.

FMS er hjerte og hjerne i moderne fly så derfor flyr jeg helst gamle fly f.eks 727 for å simulere virkeligheten mest mulig. - Bruker VOR -ADF -Approach karter og utprint av Navigator 3 flightplan - bruk av Navigator underveis er strengt forbudt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...